Disclaimer

  • Penafian ini berkaitan dengan blog/laman web milik saya yang berkaitang tentan pemakanan organik dan Produk Shaklee. Saya bukan seorang doktor mahupun seorang  pakar perubatan dan saya juga ingin pembaca semua tahu bahawa blog/web ini tidak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah bagi mana-mana negara.  
  • Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosisis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.
  • Maklumat dalam bog/laman web ini juga tidak boleh digunakan sebagai  ganti rawatan perubatan dan konsultasi doctor maupun dianggap sebagai preskipsi. Sesiapa yang percaya bahawa mereka mengalami sebarang jenis penyakit atau masalah kesihatan, sila berjumpa dengan doktor terlebih dahulu berkaitan untuk diagnosis dan rawatan susulan.
  • Memandangkan saya ada menyertakan bersama testimonial produk yan berkaitan, sila ambil perhatian bahawa kisah yang dikongsi oleh pengguna tidak pernah sesekali disarankan mahupun disahkan oleh pihak pembuatan produk tersebut. Maklumat dalam blog/laman web ini bertujuan untuk berkongsi maklumat umum atau sumber pendidikan sahaja, bukan sebagai penasihat perubatan.
  • Tiada guanrantee, warranty, claims atau assurance yang dijanjikan. Kisah yang disertakan bukan bermaksud untuk diunakan untuk diagnose atau rawatan enyakit, kecederaan atau dalam apa jua sekali pun mengantikan diagnosis dan rawatan perubatan. Maklumat yan terkandung dalam bog/laman web adalah sah untuk menyarankan penggunaan vitamin dan mineral untuk menjauhi sebarang ketidak cukupan vitamin dan mineral dalam badan. Penulis dan pengedar berkaitan tidak bertanggungjawab untuk sebarang misinterpretasi atau salah guna maklumat dalam bog/laman web ini.

No comments:

Post a Comment

Punca dan Cara Buang Angin Dalam Badan Paling Berkesan!

Badan rasa berangin, mula rasa loya, pening dan nak muntah. Tapi tersekat. Ia juga boleh menyebabkan perut kembung akibat daripada angin ya...