Dapat Berjalan Semula Selepas Kemalangan yang Teruk, Apa Yang Wanita Ini Lakukan?

Tiada siapa yang mintak untuk mengalami kemalangan jalan raya. Lebih-lebih lagi apabila mengalamai kecederaan dan tidak boleh berjalan kesan dari kemalangan. Selain rasa sakit, ia juga turut menggangu emosi seseorang. Perubahan mendadak yang berlaku turut membuatkan seseorang rasa rendah diri, sedih dan sebagainya. Sebagaimana yang dikongsikan oleh Puan Wan Noor Hidayah yang tidak boleh berjalan dengan betul sehingga terpaksa mengensot untuk ke bilik air selepas mengalami kemalangan jalan raya.


Namun, beliau tidak hanya menunggu dan berserah kepada Tuhan sahaja. Tetapi bangun dan mencari jalan penyelesaiannya. Dapat berjalan semula selepas kemalangan yang teruk, apa yang wanita ini lakukan? Jom ikuti pengalaman beliau.

[TIDAK BOLEH BERJALAN DENGAN SEMPURNA AKIBAT KEMALANGAN PULIH SELEPAS KONSISTEN MENGAMALKAN SUPLEMEN SHAKLEE]

Nama saya Wan Noor Hidayah. Saya sudah berkahwin dan mempunyai 2 orang anak lelaki. Saya ingin kongsikan bagaimana kaki saya pulih sepenuhnya selepas mengamalkan suplemen Shaklee.

Pada tahun 2015 saya mengalami kemalangan kereta yang teruk. Tetapi alhamdulillah, saya masih hidup walaupun tidak dapat berjalan dengan sempurna selama beberapa bulan. Pada mulanya saya mencuba 2 jenama suplemen ternama dipasaran untuk mengurangkan kesakitan di kaki saya.

Saya terpaksa mengambil suplemen memandangkan tiada ubat selain ubat tahan sakit sahaja yang diberikan oleh pihak hospital kepada saya. Menurut mereka, keputusan x-ray saya tidak menunjukkan sebarang masalah kecederaan pada tulang walaupun mereka sendiri berasa pelik mengapa saya langsung tidak boleh berjalan. 

Sejak dari kemalangan tersebut saya tidak dapat berjalan dan terpaksa dipapah oleh ahli keluarga setiap kali hendak ke mana-mana. Paling menyedihkan adalah apabila saya terpaksa mengesot perlahan-perlahan ke bilik air apabila hendak berwuduk ketika ahli keluarga tiada di rumah. Sakitnya kaki saya ketika mengesot hanya Allah sahaja yang tahu.

Kemudian ibu saya mendapatkan sepasang tongkat dan sebuah kerusi roda untuk memudahkan pergerakan saya. Saya menggunakan tongkat selama hampir 3 bulan untuk ke pejabat setiap hari. Walaupun kesakitan kaki saya telah mengambil masa yang agak lama untuk berkurangan, namun saya masih berasa amat sakit apabila berjalan tanpa tongkat.

Pada suatu hari saya telah ditakdirkan oleh Allah SWT dapat kembali bekerja di lokasi yang berhampiran dengan cawangan Shaklee. Peluang ini saya ambil untuk mendaftar sebagai ahli dan membeli beberapa jenis suplemen. Omega Guard menjadi suplemen kegemaran saya apabila kesakitan kaki saya hilang setelah konsisten mengamalkannya.Alhamdulillah, saya berasa amat bersyukur apabila kaki saya tidak lagi sakit. 

Omega Guard telah membantu saya untuk sembuh. Saya juga turut merasakan Shaklee Effect yang lain iaitu mood saya semakin baik, saya menjadi lebih tenang dan tidak cepat marah. Penglihatan mata saya juga semakin baik dan saya tidak lagi mengalami masalah silau apabila memandu di waktu malam.

Selain Omega Guard, saya juga mengambil B-Complex untuk mengurangkan rasa sedih akibat tidak dapat berjalan dengan sempurna. Tetapi selepas istiqamah mengamalkannya, bahagian kaki saya yang kebas kerana banyak saraf mati akibat hentakan kuat semasa kemalangan lalu juga telah pulih dan kulit wajah saya menjadi semakin berseri-seri.

Kini saya hanya percayakan suplemen Shaklee sahaja. Selain semakin sihat, bertenaga, cergas dan cantik berseri, saya juga mendapat bonus setiap bulan. Marilah sertai Shaklee bersama saya. Anda juga boleh merasai Shaklee Effect yang tidak disangka-sangka.

Selamat tinggal tongkat. Saya cintakan Shaklee sampai bila-bila 😍😍😍.Terima kasih.

Alhamdulillah. Ini adalah antara jutaan orang yang berpeluang menikmati hidup setelah melalui waktu yang sukar setelah mengamalkan suplement dari shaklee. Dan kenapa tidak anda?. 

SUPLEMENT YANG DIAMALKAN OLEH PUAN WAN NOOR HIDAYAH:
Beliau telah mencuba 2 jenis suplement iaitu OMEGA GUARD dan B KOMPLEKS yang baik untuk kesihatan saraf.

Omega Guard Shaklee: Omega 3 dalam omega guard berfungsi memelihara fungsi-fugsi sendi kerana ia boleh larut dalam tisu rawan. Oleh sebab itu ia mencegah enzim yang membentuk tisu rawan. Ia juga boleh mencegah arthritis, gout dan sebagainya. Kenapa anda harus pilih Omega Guard dari Shaklee ni?

B Kompleks: Lengkap dengan 8 jenis vitamin B. Termasuklah vitamin B6 dan B12 yang bagus untuk memelihara saraf. Ia juga memberikan kesan yang lebih tenang kepada pengamalnya.

Selain Vitamin di atas, anda juga boleh mencuba SET SARAF LENGKAP iaitu:

Vivix: Membantu memperbaiki sel-sel, saraf, tendon dan ligamen yang rosak. Polifenol yang terkandung dalam vivix boleh melindungi sel-sel daripada rosak.

Ostematrix: Bukan sekadar pil kalsium tetapi dilengkapi dengan Vitamin D untuk membantu melegakan sakit saraf.

Jadi, anda bolehlah berikhtiar untuk meningkatkan taraf kesihatan dengan rangkaian produk shaklee. Segeralah bertindak untuk menamatkan penderitaan anda. Jom hubungi saya dan anda bakal mendapat bimbingan penggunaan produk sepenuhnya dari saya.


Harisatun Nida bt Abd Rashid
Call/sms/wasap: 0164225314
Facebook: Harisatun Nida bt Abd Rashid
FanPage: Harisatun Nida bt Abd Rashid MJE


Jangan ragu-ragu untuk bertanya kepada saya. Saya sedia membantu.

Pengedar Shaklee No 1 Selangor.
Penghantaran sekitar Bandar Baru Bangi, Bandar Seri Putra, Taman Impian Putra, Bangi Avenue, Bukit Mahkota.
No comments:

Post a Comment

Punca dan Cara Buang Angin Dalam Badan Paling Berkesan!

Badan rasa berangin, mula rasa loya, pening dan nak muntah. Tapi tersekat. Ia juga boleh menyebabkan perut kembung akibat daripada angin ya...