Produk Turunkan Kolestrol dalam Darah dengan Berkesan 100% Selamat

Seramai 9.6 juta rakyat Malaysia mengalami masalah kolestrol tinggi dalam darah berdasarkan statistic 2 tahun lepas iaitu tahun 2016. Bagaimana pula pada tahun 2018?. Pasti meningkat. Paras kolestrol yang tinggi dalam darah menyebabkan punca pelbagai penyakit kronik seperti darah tinggi, stroke, sakit jantung dan sebagainya jika tiada usaha untuk menanganinya.


Disamping perlu mengamalkan gaya hidup dan diet yang sihat, anda juga boleh menurunkan kadar kolestrol dalam darah dengan mengamalkan produk yang betul dan selamat. Jom saya kongsikan dengan anda produk turunkan kolestrol dalam darah dengan berkesan 100% selamat.

Punca Kolestrol Tinggi Dalam Darah.

Banyak sebab kolestrol tinggi dalam darah. Punca yang paling utama ialah gaya pemakanan seseorang yang gemar memakan makanan yang tinggi lemak, garam, gaya hidup yang tidak sihat dan sebagainya.


1) Terdapat 2 faktor yang boleh menyebabkan kolestrol tinggi iaitu:

a) Faktor yang Tidak Boleh Dikawal:

i) Genetic/keturunan

Jika ada sejarah keluarga/ibubapa yang mengalami kolestrol tinggi, kemungkinan besar anak-anak juga berisiko untuk mengalaminya.

ii) Umur

Kolestrol cenderung untuk meningkat apabila berumur 20 tahun dan keatas bagi lelaki dan umur 50 tahun ke atas bagi wanita.

b) Faktor yang Tidak Boleh Dikawal.

Pemakanan- selalu makan makanan yang tinggi lemak, bahan pengawet, tinggi garam, mentega, makanan segera dan sebagainya.

i) Merokok

ii) Kurang bersenam

iii) Berat badan yang berlebihan

iv) Diabetis

v) Stress

vi) Obesity

vii) Diet yang salah

viii) Gemar minum minuman yang berkafein.

2) Kurang Bersenam.

Kurang bersenam atau bergerak akan membuatkan tubuh menjadi lemah dan fungsi organ bekerja juga tidak optimum. Lakukan senaman selama 30 minit dalam satu sesi 2 hingga 3 kali dalam seminggu.

3) Merokok.

Rokok mempunyai bahan kimia yang berbahaya kepada badan. Ia juga boleh mempengaruhi system kardiovaskular, termasuk menurunkan kadar oksigen dalam badan dan merendahkan fungsi jantung. Rokok boleh meningkatkan kadar kolestrol jahat dan membunuh kolestrol baik dalam darah, menurut kajian yang dijalankan oleh Dr Adam Gepner dari Universiti Wisconsin School of Medicine and Public Health Madison Amerika Syarikat.

4) Umur dan Jantina.

Jika dulu kolestrol tinggi dikalangan warga emas sahaja, tetapi kini, kolestrol tinggi tidak mengenal usia. Umur yang masih muda juga terdedah kepada kolestrol tinggi, berpunca daripada pemakanan terutamanya.

Terdapat 2 Jenis Kolestrol.

Terdapat 2 jenis kolestrol di dalam badan kita, iaitu:

i) High-density lipoprotein (HDL) dikenali sebagai kolestrol baik, yang dibawa oleh darah ke organ hati untuk diurai dan dibuang dalam tubuh.

ii) Low Density Lipoprotein (LDL) disebut sebagai kolestrol jahat kerana ia menyumbat pembuluh darah dan menyebabkan peredaran darah terganggu.

Turunkan Kolestrol Dengan SET KOLESTROL Shaklee, Selamat dan Berkesan.

Shaklee merupakan 100% vitamin semualajadi yang selamat dan berkesan. Antara vitamin yang dicadangkan ialah:

1)Vivix.


Membersihkan salur darah dan mengelakkan salur darah rosak disebabkan oleh plak kolestrol.kolestrol tidak boleh menempel pada salur darah . Ini menjadikan salur darah tersebut tidak lagi tersumbat dan tidak tersekat lagi.

2) B Kompleks.


Vitamin B3 (niacin) membantu menurunkan kadar kolestrol dalam darah.

3)Garlic Kompleks.


Merendahkan kolestrol dan mengawal darah.

4) Omega Guard Shaklee.


Bantu kawal kandungan kolestrol dalam darah, tingkatkan kolestrol baik dalam pembuluh darah, bersihakan salur darah dari plak yang terkumpul.

5) Vitamin C SR.


Menurunkan kadar kolestrol dan menuatkan dinding arteri

6) Vitamin E.


Baiki peredaran darah

Ramai yang masih lagi tidak sedar, penyakit berbahaya seperti stroke, serangan jantung adalah berpunca dariapad kolsetrol yang tinggi. semakin diabaikan semakin tinggi risiko anda diserang penyakit bahaya. Lebih parah lagi, peluang untuk sembuh juga makin tipis jika masalah sudah melarat!. Bertindaklah sekarang. Hubungi saya untuk dapatkan SET KOLESTROL ANDA.No comments:

Post a Comment

Punca dan Cara Buang Angin Dalam Badan Paling Berkesan!

Badan rasa berangin, mula rasa loya, pening dan nak muntah. Tapi tersekat. Ia juga boleh menyebabkan perut kembung akibat daripada angin ya...