8 Tips Anjalkan Kulit Muka Kendur Tanpa Suntikan

Kulit muka kendur dan tidak tegang sebelum usia?. Ramai juga berasa bimbang berhadapan dengan masalah ini. Ya lah, usia baru 20an atau 30an dah alami kulit muka kendur, berkedut dan jatuh. Silap hari bulan orang panggil mak cik pula. Jadi, berbagai cara dan petua serta rawatan yang dicari untuk mengatasi masalah kulit muka kendur ini, sehinggakan ada yang menghabiskan ribuan ringgit untuk dapatkan kulit muka anjal kembali. Nanti dulu, sebelum anda menghabiskan duit tanpa ketahui ia berkesan atau tidak, jom ketahui 8 tips anjalkan kulit muka kendur tanpa suntikan.



8 Tips Anjalkan Kulit Muka Kendur
 
#1. Lakukan Senaman!.
 
Bersenam dapat menggalakkan aliran darah dan oksigen yang membawa nutrient keseluruh badan kita. Ia dapat membantu kulit sihat dan bertenaga.
 
Dapat menyingkirkan serpihan radikal bebas dari badan. Pengeluaran toksin apabila anda mengeluarkan peluh dari badan. Ia juga mengelakkan pori-pori kulit tersumbat dan mengakibatkan masalah jerawat yang serius!. Bersenam juga dapat membina otot tanpa lemak di bawah kulit. Ia membuatkan kita kelihatan lebih muda, kulit pun lebih tegang.
 
#2. Minum Banyak Air untuk Elakkan Dehidrasi.
 
Minum banyak air boleh anjalkan kulit?. Tahukah anda, dehidrasi akan menyebabkan banyak masalah kulit seperti kulit kering, bersisik dan menggalakkan kulit berkedut dan tak anjal?. Air adalah terbaik untuk menjaga otot yang sihat. Pastikan anda minum air sekurangnya-kurangnya 8 gelas sehari untuk miliki kulit yang segar dan anjal!
 
#3. Makan Buah-buahan Yang Tinggi Vitamin C untuk Kulit Anjal.
 
Amalkan makan buah-buahan yang kaya dengan vitamin c setiap hari untuk anjalkan kulit. Seperti tembikai, nenas, oren, limau dan sebagainya. Buah- buahan yang kaya vitamin c akan menyokong kulit lebih cantik dari dalam.
 
#4. Timun.
 
Anda boleh kisar timun dan sapukan pada wajah untuk tegangkan kulit! Selepas 30 minit, anda bolehlah membilasnya dengan air bersih.
 
#5. Lemon dan Tomato.
 
Lemon dan tomato tidak asing lagi antara bahan yang boleh sihatkan kulit dari pelbagai masalah kulit. Ia berfungsi untuk mencerahkan, menyahtoksin, melembap dan menyingkirkan sel kulit mati. Anda boleh gunakan tomato, jadikan pes dan campurkan dengan lemon. Pakai seperti topeng muka. Dan aanda boleh amalkan setiap hari untuk kesan yang menakjubkan!
 
#6. Minyak Zaitun.
 
Anda juga boleh mengurut wajah dengan minyak zaitun untuk lancarkan peredaran darah dan membuatkan kulit segar dan lebih anjal.
 
#7. Strawberry dan Madu.
 
Buah-buahan berry bukan sahaja sedap di makan, tetapi ia juga mempunyai antioksidan yang tinggi. Ia dapat melawan free radical. Caranya, anda boleh campurkan strawberry dengan sedikit madu dan sapukan pada wajah. Kemudian bilas dengan air bersih.
 
#8. Tidur yang Berkualiti dan Rehat yang Cukup.
 
Tidur pun boleh cantik?. Badan kita bukan robot. Ia perlukan rehat yang secukupnya untuk relakskan balik system dalaman badan. Tidur yang cukup dan berkualiti boleh dicapai dengan tidur dalam keadaan yang tenang, jauhkan dari televisyen, hanphone dan gangguan yang lain yang boleh menyebabkan kualiti tidur kita terganggu. Tidur yang cukup akan membuatkan badan rasa segar dan sihat!.
 
ANJALKAN KULIT MUKA TANPA SUNTIKAN DENGAN SHAKLEE!
 
Jika tips-tips diatas merumitkan, lambat berkesan anda boleh cuba 3 langkah mudah iaitu dengan mengamalkan 3 produk Shaklee yang terkenal dengan kecantikan kulit iaitu VIVIX, KOLAGEN SHAKLE & SET YOUTH SKINCARE SHAKLEE yang terbaru untuk menganjalkan kulit muka kendur dengan cepat, mudah, berkesan serta sangat selamat!.
 
1. VIVIX SHAKLEE


Vivix Shaklee merupakan supplement antipenuaan yang terbaik di dunia. Ianya adalah suplement yang Berjaya dihasilkan oleh pihak Shaklee setelah bertahun-tahun menjalankan kajian dan merupakan supelemen pertama yang dapat menembusi DNA manusia!.
 
Melindungi dan Membaiki Sel DNA
 
Kandungan vivix mampu melindungi dan membaiki sel DNA. Tubuh kita setiap hari dimusnahkan oleh berjuta agen-agen perosak DNA yang mampu merosakkan pengkalan data genetic yang boleh mengganggu fungsi sel.
 
Pengawalaturan Gen.
 
Vivix membantu mengaktifkan satu system pengawalan genetic utama yang membantu melambatkan proses penuaan.
 
Biogenesis Mitokondria.
 
Mitonkondria merupakan penjana tenaga di dalam tubuh. Kandungan vivix menggalakkan penghasilan baru tenaga sel yang diperlukan oleh tubuh.
 
Melambatkan Pembentukan Protin AGE.
 
Pembentukan protin AGE amat mengganggu kekuatan dan jangkahayat sel dan mempercepatkan proses penuaan. Vivix mengandungi antioksidan yang tinggi mampu melambatkan pembentukan protin AGE dari berlaku.

TESTIMONI VIVIX UNTUK KECANTIKAN
 
Rahsia kulit cantik Emma Maembong!

Kulit makin moist dengan vivix!

Pipi flawless macam kulit baby!


Selesaikan masalah kulit berminyak dan berjerawat!


2. KOLAGEN SHAKLEE UNTUK ANJALKAN KULIT.
 
Kolagen Shaklee kolagen yang berkualiti tinggi yang dihasilkan dari sisik ikan merah laut dalam. Kenapa sisik ikan merah?. Shaklee amat tekankan kualiti sesuatu produk, ikan merah dipilih kerana ia mempunyai keanjalan yang tinggi, hidup di lautan dalam 3000 hingga 5000 meter jauh di dasar laut yang bebas pencemaran.


Jika kita manusia masuk ke sana, segala urat dan salur darah kita akan pecah kerana tekanan terlampau tinggi!. kesan pengambilan kolagen Shaklee seawal satu minggu!. anda akan dapat rasai .
  • Kelembapan meningkat sebanyak 69%
  • Memperbaiki kulit halus sehingga 75%
  • Menghilangkan kedutan sehingga 85%
  • Kulit semakin cerah sehingga 90%
 TESTIMONI KOLAGEN SHAKLEE


Wajah kembali bersih dengan kolagen

Kulit lembut dan sekata


Kulit makin lembut seawall 3 hari!


Kulit lebih lembut dan licin


Tapak tangan dulu kering sekarang makin lembut1


3. YOUTH SHAKLEE HASIL 8 TAHUN KAJIAN SAINTIS.

Kalau anda nak tahu, youth Shaklee ialah skincare baru bagi menggantikan skincare Shaklee yang lama tak kurang hebatnya, iaitu Nutriwhite dan Enfuselle. Produk YOUTH SHAKLEE skincare ialah Regiment skincare Shaklee 100% semulajadi, dijamin bebas paraben, merkuri, hydrokuinon, phthalates dan 2500 jenis bahan kimia yang lain. Setiap produk dalam SET YOUTH SHAKLEE adalah bahan aktif yang berkesan menghilangkan jerawat, jeragat, parut berlubang, tegangkan kulit kendur dalam masa 7 hari penggunaannya.



Apakah Kelebihan YOUTH Berbanding Skincare Lain di Pasaran?
 
Bayangkan skincare yang 100% bebas kimia langsung. Hampir tak ada ya produk lain di luar sana yang bebas paraben seperti YOUTH ni. Sebab paraben berfungsi untuk membuatkan skincare tahan lama dan antikulat. Tetapi Shaklee menggunakan phenoxyethanol yang ada dalam green tea yang mampu menggantikan paraben sebagai antikulat.

Produk keluaran Shaklee kali ini sangat hebat standing jenama gah yang lain, malah mungkin ia lebih hebat.

DENGAN MENGGUNAKAN 4 BAHAN UNTAMA YANG MAMPU MEMENUHI KEPERLUAN KULIT KITA IAITU:

1. MUSCADINE GRAPE- Sebelum ini, Muscadine grape adalah bahan utama vivix, minuman antioksidan yang power. Dan sangat mengujakan apabila dalam YOUTH pun turut mengandungi muscadine grape. Polyphenol muscadine grape bertindak melindungi dan membaiki sel DNA dan pada masa yang sama menghalang kerosakan kolagen dan elastin. Ia adalah nutrient yang sangat diperlukan kulit untuk menentang radikal bebas yang menjadi sebab utama kerosakan kulit dan menggalakkan tumbesaran sel yang sihat.
 
2. LOTUS JAPONICUS- Mengaktifkan protein youth yang penting untuk penjanaan semula sel untuk menghasilkan kolagen, elastin dan fibrilin.
 
3. APPLE STEM CELL EXTRACT- Mengaktifkan, mempercepatkan pembaharuan kulit dan juga mengekalkan serta memperbaiki tisu sel kulit supaya kulit lebih berseri, lembut dan lebih lama.
 
4. SCHICANDRA CHINENSIS FRUIT EXTRACT- Menyokong struktur kulit muda dengan menyuburkan kulit dengan vitamin semulajadi dan antioksidan.

JOM KITA KENALI APA YANG ADA DALAM SET YOUTH SHAKLEE.

Produk-produk 100% bahan semulajadi, bebas 2500 bahan kimia terlarang yang boleh menyebabkan kanser dan masalah kesihatan yang lain. www.wasap.my/60164225314.

Selain itu juga, ia turut diuji oleh pakat mata untuk membuktikan bahawa skincare ini selamat untuk mata, tidak merengasakan walaupun mata yang sensitive.

1. Luminous Gel Oil Cleanser (Pencuci Muka)

Pembersih yang mempunyai PH yang seimbang 3 dalam 1 tanpa sabun. Pembersih ini membersih kulit dengan lembut untuk mempersiapkan kulit untuk menggunakan youth yang lain.

2. Perfecting Skin Tonner (Tonner Muka).

Berfungsi untuk menyingkirkan sel kulit mati dan kotoran akibat pencemaran. Ia mampu menyingkir, menghidrat dan menyuburkan kulit supaya lebih bersih dan cerah.

3. Youth Activating Serum (Serum untuk Merawat Kulit)

Produk yang wajib dipakai dan ia adalah serum yang telah dipatenkan dengan 10x kuasa untuk perbaharukan kulit pada tahap sel. Hasilnya, kulit akan menyokong pengeluaran kolagen dan menjadikan sel-sel kulit berfungsi dan lebih muda.

4. Age Defence Mineral Moisturizer SPF30 (Pelembab Muka Siang).

Krim pelembab muka ini mengandungi zink oksida semulajdi yang mampu menghasilkan perlindungan dari sinaran spf30 UVA/UVB matahari. Membantu melembapkan dan memperbaiki tona kulit anda.

5. Advanced Renewal Night Cream (Krim Rawatan Malam).

Ia direka khas untuk menyokong proses pembaharuan kulit semasa tidur. Gabungan ramuan botani proprietary Shaklee membantu pengeluaran kolagen yang elastin untuk menjadikan kulit yang lembab dan lebih sekata, muda, licin dan bercahaya.

6. Radiance C +E Capsules

Mengandungi kepekatan vitamin C sebanyak 20% tulen mampu memulihkan kulit supaya lebih sihat dan mengurangkan bintik hitam dan penuaan kulit. Ia juga mampu melicinkan tekstur kulit dan mencerahkan dengan sekata. Kapsul ini berasaskan bahan tumbuhan dan bebas pengawet.

HASIL KAJIAN SELAMA 8 TAHUN.

Diatas komitmen tinggi pihak Shaklee keatas kecantikan wanita khususnya, ahli sains dan pakar kecantikan telah mengkaji selama 8 tahun untuk menghasilkan produk youth ini. ia sesuai digunakan untuk semua jenis kulit dan tiada kesan sampingan yang buruk .Malah ia bertindak lebih cepat berbanding produk lain di pasaran.

Shaklee youth juga bebas 2500 kimia, antaranya ialah seperti berikut:

ANTARA KESAN TERAWAL YOUTH SHAKLEE TERHADAP PENGGUNA YOUTH DI MALAYSIA
 Beberapa wanita dan lelaki telah dipilih secara rawak sebulan sebelum pelancaran YOUTH skincare di Malaysia baru-baru ini. Dan kesannya sangat wow! Jeragat berpuluh tahun kembali pudar, kulit yang kendur kembali tegang! Dan parut berlubang kesan dari jerawat juga semakin licin!. Hampir tiada ya skincare lain di pasaran yang standing dengan kehebatan YOUTH Shaklee. Jom kita lihat testimony mereka.

Testimoni 1: Berumur 50an, mengalami masalah kulit kendur dan jeragat. Tak sampai sebulan menggunakan youth, kulit kembali licin dan wajah tegang.

 
 Testimoni 2: Berumur 30an. Mengalami masalah kulit tak sekata, jerawat.



Testimoni 3: Berumur 40an, mengalami masalah parut jerawat degil dan liang roma yang besar.

 
 Jadi, tunggu apa lagi? Mesti anda dah tak sabra kan untuk menganjalkan kembali kulit anda supaya tampak lebih muda dan berkeyakinan serta dicemburui rakan sekeliling anda kan?. Anda tak perlu berhabis wang dengan mencuba berbagai produk, cukup dengan Shaklee kerana ia begitu berkesan, selamat dan semulajadi!

 Anda boleh hubungi saya seperti di bawah. Saya akan guide anda dengan percuma



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

No comments:

Post a Comment

Punca dan Cara Buang Angin Dalam Badan Paling Berkesan!

Badan rasa berangin, mula rasa loya, pening dan nak muntah. Tapi tersekat. Ia juga boleh menyebabkan perut kembung akibat daripada angin ya...