Tips Hilangkan Parut Jerawat Hitam dan Berlubang dengan Cepat Bagi Bakal Pengantin

Jerawat yang meninggalkan parut yang hitam dan berlubang!. Lebih menggusarkan tak lama lagi nak naik pelamin. Biarlah semasa hari bahagia bersanding sebagai raja sehari, kitalah yang paling anggun duduk di pelamin.


Tetapi, jika ada masalah jerawat dan parut hitam ia amat merisaukan. Ya, semasa bersanding anda boleh tutup dengan makeup tebal, tetapi jika make up dicuci?. Ia tetap memburukkan pandangan mata anda.









Jom ketahui tips hilangkan parut jerawat hitam dan berlubang dengan cepat bagi bakal pengantin yang nak naik pelamin!




Punca Jerawat

Mencegah adalah lebih baik dari mengubati. Jadi, punca jerawat terjadi perlu diketahui supaya dapat mengelakkan ia terjadi. Antara punca-puncanya ialah:




1. Masalah Hormon
Hormon boleh menyebabkan terjadinya jerawat kerana kelenjar sebaceous mengembang dan akan mengeluarkan lebih banyak sebum yang menghasilkan minyak. Sebab itulah, jika kita perhatikan, remaja lebih bermasalah jerawat jika dibandingkan orang dewasa. Kelenjar sebum ini akan berkurangan seiring peningkatan usia bila anda semakin dewasa.




2. Masalah Jangkitan Bakteria
Terdapat sejenis bakteria iaitu Propionibacterium acnes yang biasa ditemui dalam sel kulit. Mereka yang mempunyai jerawat kebanyakannya mempunyai bakteria ini pada kulit mereka. Anda disyorkan tidak selalu menyentuh muka dengan tangan kerana ia boleh merebak dan menyebbakan jerawat.




3. Makanan atau Diet
Pengambilan makanan tinggi minyak, lemak, pedas dipercayai boleh mengaktifkan keradangan pada jerawat.




4. Stress
Semasa stress, hormone adrenalin dalam badan kita akan dikeluarkan dengan berlebihan dan ia menjadi punca lebih banyak jerawat keluar. Jadi, anda perlu kawal stress dengan sebainya untuk memiliki wajah yang bebas jerawat.




5. Penggunaan Alat Kosmetik
Jika anda jenis suka menggunakan kosmetik dan alat solek, sebaiknya anda perlu dan pastikan ia dibersihkan dengan baik untuk mengelakkan jerawat tumbuh. Pilih alat solek yang berasaskan bahan semulajadi dan elakkan menggunakan bahan kimia kerana ia akan merosakkan wajah anda.




Tips Hilangkan Parut Jerawat Hitam dan Berlubang dengan Cepat.




Untuk menghilangkan bekas jerawat ini, anda boleh mencuba beberapa petua dengan menggunakan bahan-bahan semulajadi yang senang didapati. Antaranya ialah:






Menggunakan Madu
Madu memang tak asing lagi digunakan untuk kecantikan kulit. Ia dapat menghilangkan parut jerawat. Bukan itu sahaja, madu juga boleh melembabkan kulit anda. Caranya, sapukan madu pada parut jerawat, urut lembut, biarkan selama 15 minit dan bilas dengan iar bersih.




Aloe Vera atau Lidah Buaya
Lidah buaya, kaya dengan vitamin semulajadi yang boleh membantu memulihkan kulit dari jerawat dan parut jerawat. Ia bertindak secara lembut pada kulit dan perlahan-lahan akan menghilangkan parut pada wajah anda. Caranya mudaha sahaja, anda perlu patahkan sahaja lidah buaya dan sapukan gel/lender pada wajah dan biarkan selama 30 minit. Selepas itu, bilas wajah dengan air bersih.





Baking Soda
Baking soda boleh digunakan untuk menghilangkan parut. Ia perlahan-lahan akan menyerap masuk ke dalam kulit dan memulihkan parut serta mengelakkan jerawat baru tumbuh. Caranya, campurkan 2 sudu the baking soda dengan sedikit air, pastikan jangan terlalu cair. Kemudian sapukan di tempat yang bermasalah. Biarkan sebentar kemudian bolehlah dibilas dengan iar bersih.




Minyak Kelapa Dara
Minyak kelapa dara lebih berkhasiat dari kelapa biasa kerana penghasilannya tidak menggunakan haba. Dan ia juga sangat baik untuk kulit. Titiskan minyak kelapa dara pada tapak tangan, dan sapukan pada wajah. Ia akan memulihkan parut jerawat anda.




Timun
Timun mempunyai air yang tinggi, vitamin A, Vitamin C dan Magnesium. Ia adalah bahan yang sangat baik untuk kulit anda. Caranya, hiriskan timun segar dan letakkan pada muka anda. Biarkan seketika dan kemudian basuh muka dengan air bersih.





HILANGKAN PARUT JERAWAT HITAM DAN BERLUBANG DENGAN SHAKLEE SUPAYA WAJAH CANTIK BERSERI DENGAN CEPAT


1. VIVIX







Vivix mengandungi antioksidan yang tinggi. Sifat antioksidan ialah meneutral kesan tindakbalas sinaran UV, hormone tak stabil, bakteria dan sebagainya terhadap kulit.




Vivix mengandungi 10 kali ganda dari antioksidan di pasaran untuk menghalang kulit daripada rosak dan membaiki sel kulit yang rosak.




Menurut Dr Bowe, seorang Pakar Kulit dari New York, tahap antioksidan yang rendah selalu ditemui dalam kulit wanita yang bermasalah jerawat. Jadi, pengambilan vivix sebagai antioksidan yang tinggi dapat menghalang terjadinya jerawat, kulit kusam dan masalah kulit yang lain dan menjadikan kulit sihat dan berseri-seri.


2. COLLAGEN POWDER SHAKLEE


Mengembalikan keanjalan semulajadi kulit, anti penuaan, mengurangkan garis halus dan kedutan, mengecilkan liang pori, menjadikan kulit lebih lembap dan mengurangkan rasa kering dan menggelupas pada wajah. Mengurangkan parut berlubang pada kulit.


3. YOUTH Skincare Shaklee


Untuk luaran, gunakan YOUTH Skincare Shaklee yang terbukti secara klinikal mampu menyelesaikan masalah kulit lelaki dan wanita. Ia adalah hasil kajian Shaklee selama 8 tahun yang mempunyai 5 bahan aktif terbaik di dunia, 100% semulajadi dan vegan, bebas 1500 bahan kimia berbahaya.




Kisah Umi Zainab yang Mengalami Jerawat Yang Teruk Selepas di Serang Resdung Kronik.









Assalamualaikum,


Saya Ummi Zainab Mohamad, Nama glemer di Fb Ummi Ussi (Cik Zai). Mula kenal Shaklee pada tahun 2013 dan sah menjadi SID pada 3 September 2013 . Sebelum ini tak pernah kenal apakah itu Shaklee ..


Tak pernah tau dan tak pernah diberitahu walaupun saya yang sangat aktif berinternet. Sehinggalah satu hari, saya ke hospital dan diperkenalkan oleh seorang Doctor Cun, Doc Nadia (Fb : Nadia Abdul Kadir) promot sikit kasi glemer lagi. Langkah kanan gamaknya masuklah bilik No.1 dan saya menceritakan segala masalah saya kepada doctor tersebut . Tq yer doc !
.
Ok dipendek2kan cerita, setelah diperkenalkan melalui flyer shaklee yang doc bagi saya tak mencuba terus sehinggalah saya tengok banyak suplemen di rumah saudara saya. So dia pulak menceritakan kebaikan Shaklee kepada saya. Ingat lagi suplemen first saya cuba adalah Alfalfa Complex.
.
Saya diberitahu Alfalfa Complex ni sesuai untuk penyakit resdung. So saya cubalah. Alhamdulilah memang menakjubkan kegatalan dimuka, hidung, lelangit, telinga kembali berkurang dan sembuh dengan sekelip mata. Kalau dulu saya peruntukkan hampir RM 300.00 untuk settle masalah resdung saya ni (facial muka, berbekam, beli batang rokok resdung) tetapi dengan Alfalfa Compex saya hanya peruntukkan RM 53.75 (harga bukan ahli) yang kuantiti sebanyak 330 biji. Bonusnya lagi masalah keputihan dan masalah dalaman saya semakin pulih dan hilang terus .. Menakjubkan !!!
.
Sejak dari sebotol Alfalfa Complex saya mula yakin bersama Shaklee. Saya semakin rajin google dan mencari input2 dan sharing/testimoni dari pengguna dan kebaikan dari suplemen shaklee.
.
Ok Settle masalah resdung & keputihan. Saya fokus untuk kecantikan kulit muka pula. Muka saya dulu teruk (kusam, bernanah,sensitif, berparut dan berjerawat) .




Untuk masalah itu, saya mula mencuba set kecantikan kulit muka. Saya pernah cuba suplemen Esp, Vivix, Vitamin C, Vitamin E, Alfalfa Complex, B-Complex.Omega Guard,Herblax dan set skincare pula saya memilih Skincare Enfuselle (masa itu saya pakai sebab kulit muka teruk) sekarang dah takde jerawat saya kembali setia dengan Set SkinCare Nutriwhite (Kulit dah kelihatan normal dah).




Memang banyak saya guna suplemen shaklee tetapi saya tak beli semua sekaligus la. Ada duit saya topup sikit untuk suplemen . Saya laburkan untuk diri saya sendiri. Semua BERJAYA kerana saya KOSISTEN guna selama 2 tahun.
.
Alhamdulilah, Allah dah temukan saya dengan suplemen yang sangat berkualiti dengan ujian klinikal yang terbaik dan ia sangat sesuai dengan diri saya. Tahniah untuk diri saya sendiri dan juga untuk berjuta-juta pengguna/testimoni lain yang telah berjaya bersama Shaklee.
.
Yang masih ragu-ragu dengan shaklee . Cuba dulu .. Alami sendiri.. Jangan buat andaian sebelum mencuba. Apa-apapun semoga testimoni ini memberi manfaat pada semua .
.
Sharing dari hati ....
.
Yang ikhlas,
Ummi Ussi




Testimoni Vivix Shaklee dan YOUTH Shaklee Menyelesaikan Masalah Kulit Wajah Yang Rosak Teruk

1. Kulit dah tak berminyak macam dulu, parut dah pudar dengan vivix.





2. Wajah Nampak moist dan halus selepas ambil 2 botol vivix.




3. Lepas 2 minggu amalkan vivix, kulit dah tak berminyak teruk.








4. Kulit muka halus, parut jerawat yang berlubang semakin mengecut, garis-garis halus pada muka makin berkurangan dan lebih anjal.







5. Bekas jerawat makin mengecut, garis halus muka makin kurang dan kulit lebih anjal.





6. Rahsia kecantikan Rita Rudaini!






7. Parut jerawat berlubang makin pudar selepas menggunakan YOUTH Shaklee dalam masa 14 hari!. Beliau juga turut mengamalkan collagen Shaklee dan vitamin C untuk dalaman. Sebab tu kesan dia lajuuu sangat.


8. Parut berlubang makin pudar dan tertutup selepas menggunaka fullset YOUTH Shaklee selama 13 hari!


9. Pandang sekali macam mak dengan anak. Tidak! Beliau adalah orang yang sama!. Kesan pengambilan YOUTH dan SET DETOKS Shaklee. Bersihkan dalaman dan luaran untuk miliki kulit cantik dan muda!.

Bagaimana? Tentu anda teruja untuk mencuba sendiri kebaikan gabungan produk Shaklee bukan?. Usah termenung lagi. Kini anda telah dapat jawapan untuk masalah yang membelenggu anda selama ini. Anda tak perlu hadapi masalah kulit hingga akhir hayat dengan Shaklee!
Selamat datang kulit bebas jerawat dan cantik berseri!



Jangan lupa untuk hubungi KN untuk dapatkan shaklee anda!



Harisatun Nida bt Abd Rashid
Call/sms/wasap: www.wasap.my/60164225314

Facebook: Harisatun Nida bt Abd Rashid

FanPage: Harisatun Nida bt Abd Rashid MJE



Jangan ragu-ragu untuk bertanya kepada saya. Saya sedia membantu.


Pengedar Shaklee No 1 Selangor.
Penghantaran sekitar Bandar Baru Bangi, Bandar Seri Putra, Taman Impian Putra, Bangi Avenue, Bukit Mahkota.



2 comments:

  1. Banyak betul kelebihan vivix ini rupanya. Terbaik Shaklee

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg terbaik..minuman botani tinggi antioksidan ni tuan..

      Delete

Cara Atasi Sakit Lutut dan Selalu Letih dengan Berkesan

Masalah obesiti atau mempunyai berat badan yang berlebihan banyak mengundang pelbagai masalah kesihatan. Satu kajian yang dijalankan oleh...