Bisness Mudah Untuk Bayar Hutang PTPTN

Graduan sekarang, lepas belajar sahaja dah terbeban dengan hutang yang perlu dibayar. Ada banyak sebab kenapa sesorang tidak mampu untuk membayar hutang ptptn, samada belum lagi bekerja selepas habis belajar, kerja cukup-cukup makan untuk sara diri dan keluarga sahaja ataupun terpaksa menjadi surirumah tangga sepenuhnya selepas berkahwin atas pelbagai factor.


Tetapi, hutang perlu dilunaskan juga kerana ia adalah satu tanggunjawab dan secara tak langsung nama anda akan disenarai hitam sehingga sukar untuk beli rumah, kereta dan sebagainya.

Kelat juga mahu suami hulur duit untuk bayar ptptn kita setiap bulan kan? Jadi, walaupun apa situasi anda, anda perlu mengambil langkah yang sepatutnya supaya hutang ptptn anda dapat dilangsaikan walaupun anda seorang surirumah berijazah.

KN ingin kongsikan dengan anda, bisness mudah untuk bayar hutang ptptn. Semoga ia memberi manfaat kepada anda.

Bisness Mudah Untuk Bayar PTPTN

Hutang ptptn perlu dibayar dengan konsisten setiap bulan. Dan ia tentunya memerlukan tahap kewangan yang kukuh. Memandangkan gaji fresh graduate secara purata RM1000 hingga RM2000 lebih setiap bulan, dan perlu membayar bermacam liability, cukup ke?. Jadi, anda perlu fikirkan cara lain untuk mendapatkan sumber kewangan ynag kedua tanpa usik duit gaji.

Cara yang terbaik untuk melangsaikan hutang ptptn ialah dengan menjalankan bisness. Jika anda tidak tahu nak berniaga apa, dan tidak ada pengalaman langsung dalam perniagaa, KN cadangkan anda menjalankan bisness Shaklee. Kenapa?. Jom KN share kenapa bisness Shaklee bukan bisness lain. Antaranya ialah:

1). Modal Yang Rendah

Untuk memulakan sesuatu perniagaan, anda perlu ada modal. Paling kurang pun dalam anggaran rm1000 hingga RM2000.00. Tetapi, masalah lagi, duit gaji pun tak berapa cukup, inikan pula nak buat modal. Masalah lagi. Tetapi dengan Shaklee anda hanya perlukan modal permulaan hanya RM79.50 sahaja. Anda dah boleh mulakan perniagaan anda dengan pendapatan tanpa had.

2). Tak Perlu Simpan Stok

Yang menarik lagi, bisness Shaklee ni anda tak perlu simpan stok beribu-ribu. Ia menggunakan system dropship. Caranya, anda perlu ambil oder dari pelanggan, pelanggan bayar dan baru anda oder dengan pihak Shaklee. Kemudian pihak Shaklee akan poskan barang pelanggan anda tadi. Dan anda pula bakal nikmati keuntungan runcit dan bonus bulanan anda. Untung runcit dari 15 hingga 30%. Kalau satu barang anda dah untung rm10, kalau 3 barang anda dah untung rm30. Itu tak termasuk bonus bulanan yang akan dibayar mengikut pencapaian anda. Untung bukan?

3) Sistem Online yang Mudah


Selepas anda mendaftar sebagai pengedar Shaklee, anda akan di berikan id dan kata laluan untuk mengekses ke lawan web Shaklee. Apa yang menariknya, anda boleh :
  • Membuat pesanan produk
  • Memeriksa bayaran bonus
  • Memeriksa jadual kelas Shaklee
  • Memeriksa status produk pelanggan

4) Produk yang Mempunyai Permintaan yang Tinggi

Apabila pelanggan merasai sendiri keberkesanan produk Shaklee, mereka akan lebih yakin untuk membuat pesanan setiap bulan dari anda. Jadi, ia akan membantu anda untuk stabilkan dan meluaskan pendapatan anda lagi.

4) Bisness Yang Ada Mentor

Mentor ialah orang yang guide anda untuk menjalankan bisness. Cuba bayangkan anda tak pernah menjalankan bisness. Anda tak tahu nak mula dari mana. dengan adanya mentor, mentor akan guide anda bagaimana untuk menjalankan bisness dengan betul. Anda tidak membazir banyak masa try and error dari satu bisness kepada bisness yang lain. Anda hanya perlu ikut sahaja guide yang diberikan kerana mentor anda telah melalui penalaman yang sama seperti anda terlebih dahulu.

5) Berbagai Insentif yang Diberikan oleh Shaklee

Bukan sahaja mempunyai ciri-ciri yang KN senaraikan di atas, Shaklee juga menyediakan berbagai insentif kepada pengedarnya, termasuklah:


a) Bonus bulanan- ia bergantung kepada performance yang anda berikan pada bulan tersebut. anda akan dibayar 5 hingga 21%

b) Bonus kepimpinan- dibayar sehingga 1.5%

c) Melancong di dalam dan luar Negara.

d) Mengerjakan umrah

e) Bonus Kereta- yang menariknya bonus kereta di beri dalam bentuk cash dan anda bebas untuk buat apa sahaja duit tersebut, tak semestinya membeli kereta sahaja.

KENAPA ANDA PERLU SERTAI TEAM KAMI?

Sebelum anda mendaftar sebagai pengedar Shaklee untuk menjalankan bisness, anda perlu tahu tentang team yang anda bakal sertai. Jika anda tersilap memilih team yang tidak perform, tidak aktif, anda sebenarnya rugi besar!. Kerana pada masa inilah anda akan kutip sebanyak mungkin ilmu dan pendedahan dari mentor anda secara percuma. Antara sebba-sebab kenapa anda perlu menyertai team kami ialah:

1) Kepakaran Kami Adalah Melalui Online Marketing

Kami menjalankan bisness Shaklee mellaui online marketing sejak dari tahun 2013 lagi. Dan jika anda mahu kami bantu anda, kami akan berikan 200% sokongan dan dorongan kepada anda untuk mulakan bisness Shaklee secara online.

2) Dimasukkan ke Dalam Satu Group Rahsia

Sejurus anda mendaftar dengan kami, kami akan masukkan anda ke dalam group rahsia bisness kami yang mempunyai pelbagai informasi tentang rahsia kejayaan master-master terdahulu dalam bisness Shaklee. dari perkara asas hingga advance sehingga akan berasa teruja untuk memulakan bisness sahklee.

3) Online Coaching

Kami menyediakan online coaching sangat fleksible. Ia sangat sesuai untuk anda yang mempunyai jadual harian yang sibuk. Kami tak mahu buang masa berjumpa ala MLM yang lain. Online coaching menerusi group wasap, fb group, webinar, fb live dan macam-macam lagi.

APA YANG BESAT SANGAT DENGAN GROUP KAMI TIADA DALAM GROUP LAIN?


Adakah anda mahu orang lain merebut dahulu peluang ini?

Kami juga seperti anda dahulu, hanya sebagai pengguna kepada produk yang sangat berkualiti ini. Dari sesorang yang hanya ingin kongsikan kebaikan Shaklee, akhirnya kmai dapati Shaklee adalah perniagaan yang kami cari selama ini.

Jadi, jangan berlengah lagi. Hutang ptptn anda perlu dilangsaikan secara konsisten mengikut jadual supaya anda tidak pening kepala di kemudian hari. kami juga seperti anda dahulu. tetapi perkara yang pealing penting ialah kuasa tindakan!

Anda sudah bersedia?

Hubungi KN sekarang!


Harisatun Nida bt Abd Rashid
Call/sms/wasap: 0164225314
Facebook: Harisatun Nida bt Abd Rashid
FanPage: Harisatun Nida bt Abd Rashid MJE

Jangan ragu-ragu untuk bertanya kepada saya. Saya sedia membantu.
Pengedar Shaklee No 1 Selangor.

Penghantaran sekitar Bandar Baru Bangi, Bandar Seri Putra, Taman Impian Putra, Bangi Avenue, Bukit Mahkota.












No comments:

Post a Comment

Cara Atasi Sakit Lutut dan Selalu Letih dengan Berkesan

Masalah obesiti atau mempunyai berat badan yang berlebihan banyak mengundang pelbagai masalah kesihatan. Satu kajian yang dijalankan oleh...