5 Tips Pilih Bisness Untuk Pelajar Yang Tak Menggangu Pelajaran

Zaman sekarang, perbelanjaan semakin meruncing. Para pelajar pun kadang kala terpaksa ikat perut untuk jimat di kampus. Tapi sampai bila kan nak ikat perut sahaja.








Jadi, tak salah kiranya anda mulakan sesautu bisness semasa di kampus tapi pada masa yang sama tidak menjejaskan pelajaran.



Jom Ketahui 5 tips pilih bisness untuk pelajar yang tak menggangu pelajaran.



5 TIPS PILIH BISNESS UNTUK PELAJAR



1. Pilih Bisness Yang Modal Rendah atau Sederhana
Dah nama pun pelajar kan. Memikirkan soal modal memang menyiksakan. tapi ia tidak bermakna anda perlu melupakan hasrat anda untuk menambah duit poket. Elakkan mulakan perniagaan yang perlukan modal besar sehingga habis duit pinjaman pelajaran anda gunakan untuk melabur dalam bisness.



2. Pilih Bisness Yang Automate
Buat bisness jangan sampai mengganggu pelajaran dan waktu belajar. Pilih bisness yang hanya gunakan sedikit masa tanpa menjejaskan aktiviti harian anda sebagai seorang pelajar.



3. Pilih Produk yang Bermanfaat Untuk Orang Lain
Nak mulakan sesuatu bisness samada bisness produk, perkhidmatan atau lain-lain anda perlu tahu manfaat produk tersebut kepada orang lain. Memilih produk yang berkesan dan selamat adalah penting supaya para pelanggan bersetuju untuk membuat repeat order setiap bulan. pendapatan anda pun akan bertambah.



4. Pilih Produk Yang Orang Akan Repeat Order
Untuk memilih produk yang bakal dijual, sebaiknya anda perlu ambil kira adakah produk tersebut orang akan beli sekali sahaja seumur hidup, atau orang akan beli berulang kali?.



5. Cari Bisness yang Ada Mentor
Yang ini adalah yang paling penting, cari bisness yang ada mentor. Mentor bermaksud orang yang guide kita dalam bisness. kenapa perlu ada mentor? kalau kita takda mentor, kita tak tahu cara yang terbaik untuk membuat bisness itu. Tapi kalau kita ada mentor, mentor akan menunjukkan jalan yang terbaik apa yang kitaperlu buat untuk Berjaya macam dia. Jadi, kita tidak membazir banyak masa untuk try and error.


Bisness Mudah Untuk Pelajar, Ialah Bisness Shaklee


Bisness yang paling sesuai untuk pelajar salah satunya ialah bisness Shaklee. Kenapa?. Jom KN share kenapa bisness Shaklee bukan bisness lain. Antaranya ialah:






1). Modal Yang Rendah
Untuk memulakan sesuatu perniagaan, anda perlu ada modal. Paling kurang pun dalam anggaran rm1000 hingga RM2000.00. Sebagai seorang pelajar, tentu pening untuk menyediakan modal. Tetapi dengan Shaklee anda hanya perlukan modal permulaan hanya RM79.50 sahaja. Anda dah boleh mulakan perniagaan anda dengan pendapatan tanpa had.







2). Tak Perlu Simpan Stok
Yang menarik lagi, bisness Shaklee ni anda tak perlu simpan stok beribu-ribu. Ia menggunakan system dropship. Caranya, anda perlu ambil oder dari pelanggan, pelanggan bayar dan baru anda oder dengan pihak Shaklee. Kemudian pihak Shaklee akan poskan barang pelanggan anda tadi. Dan anda pula bakal nikmati keuntungan runcit dan bonus bulanan anda. Untung runcit dari 15 hingga 30%. Kalau satu barang anda dah untung rm10, kalau 3 barang anda dah untung rm30. Itu tak termasuk bonus bulanan yang akan dibayar mengikut pencapaian anda. Untung bukan?







3) Sistem Online yang Mudah
Selepas anda mendaftar sebagai pengedar Shaklee, anda akan di berikan id dan kata laluan untuk mengekses ke lawan web Shaklee. Apa yang menariknya, anda boleh :
  • Membuat pesanan produk
  • Memeriksa bayaran bonus
  • Memeriksa jadual kelas Shaklee
  • Memeriksa status produk pelanggan

4) Produk yang Mempunyai Permintaan yang Tinggi
Apabila pelanggan merasai sendiri keberkesanan produk Shaklee, mereka akan lebih yakin untuk membuat pesanan setiap bulan dari anda. Jadi, ia akan membantu anda untuk stabilkan dan meluaskan pendapatan anda lagi.







4) Bisness Yang Ada Mentor
Mentor ialah orang yang guide anda untuk menjalankan bisness. Cuba bayangkan anda tak pernah menjalankan bisness. Anda tak tahu nak mula dari mana. dengan adanya mentor, mentor akan guide anda bagaimana untuk menjalankan bisness dengan betul. anda tidak membazir banyak masa try and error dari satu bisness kepada bisness yang lain. Anda hanya perlu ikut sahaja guide yang diberikan kerana mentor anda telah melalui penalaman yang sama seperti anda terlebih dahulu.







5) Berbagai Insentif yang Diberikan oleh Shaklee
Bukan sahaja mempunyai ciri-ciri yang KN senaraikan di atas, Shaklee juga menyediakan berbagai insentif kepada pengedarnya, termasuklah:





a) Bonus bulanan- ia bergantung kepada performance yang anda berikan pada bulan tersebut. anda akan dibayar 5 hingga 21%
b) Bonus kepimpinan- dibayar sehingga 1.5%
c) Melancong di dalam dan luar Negara.
d) Mengerjakan umrah
e) Bonus Kereta- yang menariknya bonus kereta di beri dalam bentuk cash dan anda bebas untuk buat apa sahaja duit tersebut, tak semestinya membeli kereta sahaja.










KENAPA ANDA PERLU SERTAI TEAM KAMI?




Sebelum anda mendaftar sebagai pengedar Shaklee untuk menjalankan bisness, anda perlu tahu tentang team yang anda bakal sertai. Jika anda tersilap memilih team yang tidak perform, tidak aktif, anda sebenarnya rugi besar!. Kerana pada masa inilah anda akan kutip sebanyak mungkin ilmu dan pendedahan dari mentor anda secara percuma. Antara sebba-sebab kenapa anda perlu menyertai team kami ialah:










1) Kepakaran Kami Adalah Melalui Online Marketing
Kami menjalankan bisness Shaklee mellaui online marketing sejak dari tahun 2013 lagi. Dan jika anda mahu kami bantu anda, kami akan berikan 200% sokongan dan dorongan kepada anda untuk mulakan bisness Shaklee secara online.







2) Dimasukkan ke Dalam Satu Group Rahsia
Sejurus anda mendaftar dengan kami, kami akan masukkan anda ke dalam group rahsia bisness kami yang mempunyai pelbagai informasi tentang rahsia kejayaan master-master terdahulu dalam bisness Shaklee. dari perkara asas hingga advance sehingga akan berasa teruja untuk memulakan bisness sahklee.







3) Online Coaching
Kami menyediakan online coaching sangat fleksible. Ia sangat sesuai untuk anda yang mempunyai jadual harian yang sibuk. Kami tak mahu buang masa berjumpa ala MLM yang lain. Online coaching menerusi group wasap, fb group, webinar, fb live dan macam-macam lagi.







APA YANG BESAT SANGAT DENGAN GROUP KAMI TIADA DALAM GROUP LAIN?


Kami bukan cakap kosong, jom tonton video ini.






Bagaimana?. Anda dah tak sabar untuk mulakan bisness dengan kami?. Silap-silap semasa kawan-kawan lain sedang pening mencari kerja selepas graduate, anda pula dah mempunyai pendapatan yang stabil dengan Shaklee. Langkah seterusnya menjadikan Shaklee sebagai karier dan membesarkan lagi kedudukan kewangan anda. Siapa tahu kan?




Jadi, bagi KN, Shaklee adalah bisness yang paling tepat untuk anda ceburi sebagai seorang pelajar yang masih tercari-cari bisness yang tidak perlu mengganggu masa belajar.




Yang membezakan anda dengan orang lain ialah kuasa tindakan. Bertindaklah sekarang!




Harisatun Nida bt Abd Rashid
Call/sms/wasap: 0164225314

Facebook: Harisatun Nida bt Abd Rashid

FanPage: Harisatun Nida bt Abd Rashid MJE


Jangan ragu-ragu untuk bertanya kepada saya. Saya sedia membantu.




Pengedar Shaklee No 1 Selangor.

Penghantaran sekitar Bandar Baru Bangi, Bandar Seri Putra, Taman Impian Putra, Bangi Avenue, Bukit Mahkota.







No comments:

Post a Comment

Cara Mudah Hamil untuk Wanita yang Mengalami PCOS

Mengalami PCOS atau Sindrome Ovari Polikistik amat menggerunkan lebih-lebih lagi kepada wanita. Tunggu dulu, sebenarnya PCOS bukanlah berma...