5 Bisnes Modal Rendah Yang Anda Patut Cuba pada Tahun 2018

Sejak tahun lepas, kita boleh tengok banyak kes-kes orang diberhentikan kerja, ot dipotong, elaun dipotong, elaun takde, dapat vss dan ada yang dibuang kerja begitu sahaja tanpa notis disebabkan syarikat terpaksa ditutup keran tidak mampu lagi meneruskan operasi.


Dalam entry kali ini , KN nak kongsikan 5 jenis bisness modal rendah yang patut anda cuba pada tahun ini.

5 Bisness Modal Rendah

 #1 Bisness Dropship

Bisness jenis ini adalah sangat popular. Anda boleh lihat di fb, website, Instagram atau di mana sahaja yang menawarkan peluang bisness ini. Tetapi, apa yang perlu anda pastikan ialah, anda perlu memilih produk yang sangat kuat, bukan produk yang orang tukar setiap bulan. Pilih produk yang ada permintaan setiap bulan, yang orang guna setiap bulan. Bukan produk yang orang perlukan secara tahunan atau bermusim. Kalau begitu amat sukarlah untuk dapatkan customer yang repeat order setiap bulan.

#2 Insurans

Bisness jenis ini juga memerlukan modal yang rendah. anda boleh mendaftar dengan mana-mana ejen. Selepas itu, anda perlu ke kelas untuk belajar dan lebarkan network anda. Anda juga boleh mengajak dan buat temujanji dengan kawan-kawan atau saudara mara anda untuk menceritakan pakej yang ditawarkan kepada mereka. Bisness jenis ini kebanyakan dijalankan secara offline, anda perlu setkan temujanji dengan bakal pelanggan anda .

#3 Unit Trust

Ia seakan sama dengan insurans. Anda perlu daftarkan sebagai ejen, dan menduduki peperiksaan yang membolehkan anda layak menjadi ejen. Ia juga banyak dijalankan secara offline, membuat presentation kepada prospek-prospek anda. Mempunyai rakan-rakan yang bergaji besar adalah bonus untuk anda kerana peluang mereka mencarum dalam unit trust adalah tinggi.

#4 Penulisan

Melalui kajian, 85% orang akan menggunakan carian di google untuk mendapatkan maklumat. Contohnya anda tinggal di Bangi dan anda mahu mencari kedai makan yang popular di bangi. Tentu anda google bukan? Nampak tak, begitu besar kuasa penulisan terhadap seseorang. Cuba anda bayangkan, anda menulis tentang produk yang bagus, yang dicari-cari setiap hari oleh orang untuk menyelesaikan masalah. (Boleh anda bayangkan betapa besarnya fungsi penulisan kepada bisness seseorang. Jadi anda dapat buat duit dengan mudah.

#5Bisness Unique Consumer Produk

Yang mana produk produk tersebut tidak boleh di dapati di pasaraya, kedai atau kiosk atau seumpamanya. Ia hanya boleh didapati melalui ejen sahaja. Apabila mereka mendapatkan produk tersebut sekali, mereka akan daptkan berkali-kali. Ini adalah satu kelebihan bisness ini yang tidak ada pada bisness-bisness lain. bisness jenis ini boleh dibuat melalui online, gabungkan dengan penulisan dan juga offline.

BISNESS YANG ANDA BOLEH GABUNGKAN ONLINE, OFFLINE YANG HANYA DIBUAT DARI RUMAH.

Bisness modal rendah, iaitu dari jenis unique consumer product. Apa keunikan bisness ini?. Antara bisness yang jenis ini ialah bisness Shaklee. Dengan modal yang sangat rendah iaitu RM79.50 sahaja anda dah boleh mulakan bisness pada bila-bila masa sahaja.

#1 Modal Rendah
Anda tak perlukan modal yang banyak untuk memulakan bisness Shaklee kerana ia hanya memerlukan RM79.50 sahaja untuk memulakan bisness Shaklee hari ini.

#2 Kalis Ekonomi

Walaupun keadaan ekonomi yang merudum, tetapi jualan Shaklee semakin meningkat dari bulan ke bulan. Kerana ia merupakan produk yang menjadi keperluan pada masa sekarang. Bagaimana produk yang kita jual itu mampu untuk membantu pelanggan lebih jimat, lebih sihat dan membuatkan mereka jatuh cinta. Ia bukan sahaja jatuh cinta, tapi pada satu tahap terpaksa menggunakan wang simpanan untuk mendapatkan produk tersebut.

Kenapa mereka terus setia? Tidak lain tidak bukan. Mereka telah rasai sendiri produk bukan setakat berkualiti tinggi, malah dapat menambah nilai kesihatan mereka. jika dulu mereka ada sakit kronik, tetapi dengan amalkan Shaklee, sakit kronik mereka beransur baik dan lebih sihat. Pelanggan juga dapat menjimatkan wang dari bayar bil hospital kerana kesihatan mereka bertambah baik.

#3 Kos Operasi yang Rendah

Bisness shaklee adalah menggunakan teknologi yang sedia ada. Anda boleh menggunakan medium online seperti FB, Instagram, blog untuk memasarkan produk anda. Yang paling best lagi, kita boleh jimat kos tol, minyak dan sebagainya kerana kita tak perlu bersemuka dengan pelanggan untuk menjual produk. Yang lagi best, bisnes ini tak perlu sewa premis yang menelan kos ribuan ringgit. Hanya dengan internet. Dan kos internet pon anda tak perlu risau kerana anda boleh dapatkan free wireless di kedai makan dengan kos hanya segelas teh Tarik sahaja.

#4 Bisness yang Fleksible

Kita boleh menyusun jadual mengikut masa kita. Kita boleh menjalankan bisness ini di mana sahaja tanpa mengganggu tugas hakiki kita setiap hari. Selain itu, bisness Shaklee juga fleksibel dari segi cashflow. Kita tak perlukan modal untuk membeli stok. Hanya lakukan seperti dropship sahaja. Anda perlu ambil oder dari pelanggan, buat pesanan dan pihak syarikat akan menghantar kepada pelanggan. mudahkn?

SEKARANG DAH TAHU BISNESS MODAL RENDAH YANG PATUT ANDA CUBA PADA TAHUN 2018?

Seterusnya, jom kita tonton perkongsian mereka yang telah menikmati income 4 hingga 5 angka sebulan dengan bisness Shaklee hanya di rumah sahaja.


Kami juga seperti anda dulu. Tercari-cari bisness yang sesuai dengan keadaan kami. Dan sekarang kami dah jumpa bisness yang sangat sesuai boleh dijalankan di rumah disamping anak-anak sahaja dengan kos yang minima. Impian KN untuk membantu lebih ramai lagi sesiapa sahaja di luar sana untuk sama-sama berbisness tanpa modal yang rendah seterusnya dapat meningkatkan ekonomi keluarga.

Anda sudah bersedia?

Hubungi KN sekarang!Harisatun Nida bt Abd Rashid
Call/sms/wasap: 0164225314
Facebook: Harisatun Nida bt Abd Rashid
FanPage: Harisatun Nida bt Abd Rashid MJE

Jangan ragu-ragu untuk bertanya kepada saya.
Saya sedia membantu.
Pengedar Shaklee No 1 Selangor.

Penghantaran sekitar Bandar Baru Bangi, Bandar Seri Putra, Taman Impian Putra, Bangi Avenue, Bukit Mahkota.
No comments:

Post a Comment

Punca dan Cara Buang Angin Dalam Badan Paling Berkesan!

Badan rasa berangin, mula rasa loya, pening dan nak muntah. Tapi tersekat. Ia juga boleh menyebabkan perut kembung akibat daripada angin ya...