Bisness Online Paling Laris 2018 untuk Newbie.

Tahun 2018 bakal menjengah, pasti ramai yang sedang mengintai peluang perniagaan pada tahun 2018. Tetapi nak jual apa?. Saya pasti ramai yang masih keliru dan takut-takut untuk terjun ke dunia bisness. Jika sebut bisness, pasti yang tergambar di ruang pemikiran, bisness juta-juta setinggi KLCC. Bisness kena ada modal besar, bisness kena ada pejabat. TIDAK!. Walaupun anda menjual ais krim Malaysia sekalipun, itu adalah kategori bisness.


Jadi, hari ini saya terpanggil untuk berkongsi BISNESS ONLINE PALING LARIS 2018 UNTUK NEWBIE semoga timbul kesedaran, eh betul ke ada bisness yang macam ni?



Tips Memilih Bisnes.

Untuk memilih bisness apa yang ingin dilaburkan wang, masa dan tenaga, anda perlu study dan kaji, bisness yang bagaimana yang sentiasa ada permintaan. Kerana ada perlbagai bisness yang boleh dijalankanyang memberi banyak manfaat dan pada masa yang sama tidak mengorbankan masa bersama keluarga tercinta.


Berikut beberapa tisp untuk memilih bisness iaitu:

(1) Pilih Bisness yang Mempunyai Prospek Yang Cerah
Pemilihan prospek sangat penting untuk memajukan bisness. Jika tiada prospek, siapa yang akan jadi pelanggan kita? Ia akan merugikan masa, wang dan juga tenaga kita sebenarnya.


(2) Pilih Bisness yang Sesuai dengan Minat
Ada pepatah inggeris menyatakan "Do what you love, money will come to you". Minat pun boleh dijadikan bisness pada masa sekarang. Apabila kita minat, secara tak sedar kita akan rasa lebih bersemangat.


(3) Pilih Bisness Yang Mudah Untuk Dikendalikan
Pilih bisness yang ramai dan mudah orang faham. Contohnya perniagaan yang boleh disertai oleh ahli keluarga, suami isteri yang mana tidak rumit untuk dijalankan. Jika sesuatu berlaku kepada kita, sekurang-kurangnya ada bakeup untuk teruskan bisness tersebut.


(4) Pilih Bisness yang Fleksible
Bisness yang fleksible, dimana, bila-bila pun anda boleh lakukan. Samaada semasa, bercuti, semasa menyambut perayaan, tapi bisness tetap berjalan seperti biasa.


Anda nak tahu, satu perniagaan yang memenuhi ciri-ciri diatas yang boleh anda lakukan tanpa mengeluarkan modal yang besar dan dijangka akan meledak naik pada tahun 2018?

ya, jom saya terangkan.



Bisness Online Paling Laris 2018 untuk Newbie


Ya, Bisness yang dijangka meletop pada tahun 2018 ialah BISNESS SHAKLEE. Kenapa anda perlu pilih bisness Shaklee untuk mulakan bisness dan berpeluang menjana pendapatan yang lumayan?

Sebelum itu saya akan terangkan apakah kelebihan menjadi Ahli Shaklee.

1)Harga Ahli
anda akan nikmati harga ahli yang lebih murah daripada harga runcit. Jadi, kita tidak perlu bayar lebih 15 hingga 30% lebih mahal. Dahla harga barang sekarang mahal kan. Jadi, selagi kita boleh berjimat, berjimatlah.

2) Yuran yang Rendah.
Dengan hanya RM80 di Semenanjung dan RM90 di Sabah dan Sarawak kita dah boleh mendaftar sebagai ahli. Sekali keluar jalan-jalan pun lebih dari RM80 kita belanjakan. Apa salahnya mendaftar RM80 ni untuk seumur hidup. Kalau beli sebotol vitamin pun dah jimat 15 hingga 30%. Banyak tu. Dengan menjadi ahli, bukan setakat makan sahaja, malah kita boleh berbisness. Siapa tahu kan boleh gandakan keuntungan sampai 3 hingga 4 angka. Untung sangat-sangat.

3) Promosi Produk
Setiap bulan, pihak Shaklee akan mengadakan promosi produk. Samada beli 6 percuma 1, beli 2 diskaun sebanyak 5% hanya untuk ahli sahaja.

APAKAH KELEBIHAN BISNESS SHAKLEE BERSAMA KAMI?



1) Bisness Secara Online
Shaklee adalah platform bisness yang sangat mudah. Bukan hanya dengan goyang kaki duit masuk. Bukan begitu. Maksud saya buat bisness dengan menggunakan medium online. Hanya buat di rumah sahaja. Kita tak perlu ketuk rumah prospek untuk menjual produk, tak perlu keluarkan modal untuk sewa premis yang menelan belanja ribuan ringgit. Tambahan pula jika ada anak-anak kecil dan seorang surirumah, pasti ada kekangan dari segi masa dan modal.

Tetapi dengan Shaklee, kita boleh menggunakan blog sebagai medium perniagaan, facebook, instagram. Dan semuanya boleh dibuat di rumah sahaja. Dengan cara ini, kedai online kita beroperasi tanpa had, 24 jam sehari dan 7 hari seminggu. Bukan setakat untuk oder, nak daftarkan ahli baru, nak cek bonus semua guna online sahaja. Hanya dudk dirumah, sambil jaga anak depan mata kita boleh berbisness yang sangat berprestij ini. Alhamdulillah, saya dapat keduanya. Kita amat bertuah kerana mendapat peluang yang sama. Income dapat, dapat tengok anak membesar depan mata adalah satu nikmat yang besar dan tidak terhinga. Ya, inilah yang dipanggil WAHM (Work At Home Mom).

2) Masa Yang Fleksible
Dengan menggunakan medium online, kita tak terikat dengan masa. Dengan kata lain, kita tak perlu 24 jam mengadap henfon dan computer sahaja. Kita boleh set masa bila nak bisness, nak buat kerja rumah dan buat kerja yang lain-lain. Cuma untuk licinkan aktiviti seharian kita, perlu buat to do list. Barulah kita Nampak apa yang lebih utama. Senang bukan?

3) Coaching Secara Online
Dah nama bisness online. Semua memang beroperasi melalui online. Kami coaching hanya di group whatsapp, fb private group, telegram atau di mana sahaja medium yang berkaitan. Bayangkan downline kami berada di serata Malaysia berkumpul dalam satu group. Dengan satu klik sahajadapat berkongsi pelbagai info. Manfaat teknologi yang ada. Setiap hari ada sahaja sesi sharing berkaitan produk, motivasi, tips perniagaan yang menjadi santapan. Memang sangat bertuah bila dipertemukan dengan ahli group yang luar biasa ini.

4) Mesra Kanak-kanak
Jika berkunjung ke seminar Shaklee, master celebration, atau event-event yang dianjurkan oleh Shaklee atau kumpulan persendirian, jangan risau anak nak letak di mana. Sebab semua event memang dipenuhi dengan anak-anak. Ke mana-mana sekalipun kami akan bawa anak-anak bersama. Family first. Kerana ini adalah bisness family, semua anggota keluarga perlu digerakkan dan didedahkan dengan bisness sejak kecik. Untuk pengetahuan anda, bisness Shaklee boleh diwarisi oleh anak cucu. Hebatkan?

5) Tidak Perlu Simpan Stok dan Modal yang Besar
Apa yang menarik, bisness Shaklee tidak memerlukan modal yang besar. Cukup hanya daftar sebagai ahli, dan sharing tentang kebaikan Shaklee. Bila kawan-kawan oder, barulah kita oder di website. Ia lebih kepada sebagai orang tengah. Tetapi ia mempunyai system yang senang untuk oder. Jika kita jadi agen dropship produk lain, kita perlu buat pengesahan produk ade ke tak, kadang ada dan kadang-kadang tiada. Jadi, dengan Shaklee ni sangat mudah. Oder dibuat apabila dapat bayaran daripada pelanggan sahaja. Untung runcit dapat, bonus pun dapat.

6) Dijemput Masuk Ke Group Rahsia
Apabila mendaftar sebagai ahli dengan kami, anda akan dijemput masuk ke FB group dan whatsapp group khas untuk bisness sahaja. Disana akan kami update info berkaitan produk, marketing dan sebagainya. Memang tak keering idea lah jika masuk ke group ini. Dalam group ni kita akan dapat banyak sangat input dan dapat berkenalan denagn leader-leader yang hebat. Memang sangat rugi jika lepaskan peluang ini kerana mereka dah terbukti dapat jana income hingga 6 angka setahun dan jutaan ringgit sepanjang terlibat dengan bisness Shaklee. Bertuah sangat.

7) Perkongsian Idea, Motivasi, Ilmu Pernigaan, Teknikal dan Kemahiran Lain
Selain coaching online, group juga akan mengadakan banyak seminar-seminar yang berkaitan untuk ahli Shaklee, seperti kelas-kelas blog, kelas instagram, kelas video dan banyak lagi. Jika ia dibuat di luar, pasti memakan belanja yang besar. Tetapi khas untuk ahli bisness Shaklee group kami, ia boleh disertai tanpa bayaran, kalau ada bayaran pun hanya untuk yuran komitmen sahaja.

8) Ahli Terdiri daripada Golongan Pakar dan Profesional
Di dalam group kami, terdapat pelbagai latar belakang pekerjaan, pendidikan. Bukan calang-calang. Ada Doktor, Peguam, Guru, Engineer, Pegawai Kerajaan, Blogger dan sebagainya. Mereka bukan tidak selesa dengan gaji yang sedia lumayan, tetapi mereka pilih jalan ini untuk lebih "bebas" dari tekanan di pejabat, tekanan bos, mempunyai masa yang lebih fleksible bersama anak-anak dan bebas menggapai impian mereka! Kini lebih ramai yang sedang mengatur langkah untuk sama-sama realisasikan bekerja dari rumah.

Alhamdulillah. Semenjak saya join Shaklee saya dapat banyak sangat input yang saya tak pernah dapat di mana-mana sebelum ini walaupun di tempat kerja. Tambahan lagi, selepas berhenti kerja, saya lebih serius menjalankan bisness Shaklee di rumah bersama anak -anak sahaja tanpa merancang untuk bekerja semula. Jika Tanya saya, saya sangat seronok berada di rumah melihat anak-anak membesar di depan mata kerana itulah impian saya. Saya tidak rugi walaupun menggenggam segulung ijazah kerana saya sangat yakin, jalan yang saya pilih ini mempunyai masa depan yang sangat cerah dan ia merupakan karier saya pada masa akan dating.

Jika anda berminat ingin menjana pendapatan dengan Shaklee, jangan malu dan ragu untuk menghubungi saya. Saya sangat berbesar hati sekiranya anda ingin bersama saya untuk mengejar impian anda. Tiada yang mustahil untuk Berjaya bagi mereka yang menginginkannya.

Puan Harisatun Nida bt Abd Rashid
Call/sms/wasap: 0164225314

Facebook: Harisatun Nida bt Abd Rashid

FanPage: Harisatun Nida bt Abd Rashid MJE

Jangan ragu-ragu untuk bertanya kepada saya. Saya sedia membantu.

Pengedar Shaklee No 1 Selangor.
Penghantaran sekitar Bandar Baru Bangi, Bandar Seri Putra, Taman Impian Putra, Bangi Avenue, Bukit Mahkota.









No comments:

Post a Comment

Punca dan Cara Buang Angin Dalam Badan Paling Berkesan!

Badan rasa berangin, mula rasa loya, pening dan nak muntah. Tapi tersekat. Ia juga boleh menyebabkan perut kembung akibat daripada angin ya...