KEPERLUAN KALSIUM TAHAP KRITIKAL MASA HAMIL, MENYUSU.

Masa ni masa kritikal sebab kita kena share dengan baby. Baby perlu kalsium nak bentuk tulang yang kuat, gigi kuat.

Perasan tak masa preganant ni biasa tak sakit pinggang, tetiba sakit.
Biasa kaki tak kejang, gigi tak sakit, tak lenguh sana sini. Tapi time pregnant je mesti macam macam rasa.

Badan dah hantar tanda tanda kurang kalsium dah. Tak ambik cukup kalsium, bersedia untuk reput tulang.
 
Sebab tu kita selalu dengar orang pempuan seliuh sikit je tulang retak. Jaruh bilik air patah peha. Biasa terjadi masa usia emas.

Tulang dah tak tumpat.mudah rapuh.osteoporosis.
Mula rasa kebas kebas. Sakit lutut. Dan simpton lain.

Sebab tu ade hari osteoporosis.satu awareness program nak cakap sayang tulang. Miliki tulang yang sihat.

Sempena hari osteoporosis dunia ni shaklee bagi discount 5% beli 3 botol ostematrix. Pil kalsium bebas gula. Pewarna dan pengawet.

Telan ni senang. Pakar pemakanan dah bg guidline ibu hmil perlu brapa mg kalsium setiap hari. Ibu menyusu, wanita, lelaki. Tak sama ya.

Kalau minum susu kita tak tahu kan kita ambik cukup tak kalsium.
Jom borong ostem tengah murah ni.

Wasp www.wasap.my/60164225314


TESTIMONI IBU HAMIL





  Anda boleh hubungi saya seperti di bawah:
 
Puan Harisatun Nida bt Abd Rashid
Call/sms/wasap: 0164225314
Facebook: Harisatun Nida bt Abd Rashid
FanPage: Harisatun Nida bt Abd Rashid MJE

Jangan ragu-ragu untuk bertanya kepada saya. Saya sedia membantu.

Pengedar Shaklee No 1 Selangor.
Penghantaran sekitar Bandar Baru Bangi, Bandar Seri Putra, Taman Impian Putra, Bangi Avenue, Bukit Mahkota.

No comments:

Post a Comment

Cara Mudah Hamil untuk Wanita yang Mengalami PCOS

Mengalami PCOS atau Sindrome Ovari Polikistik amat menggerunkan lebih-lebih lagi kepada wanita. Tunggu dulu, sebenarnya PCOS bukanlah berma...