Awas! Tanda- tanda awal Kolestrol Tinggi Yang Perlu Anda Tahu dan Cara Mengatasinya dengan Berkesan

Kolestrol tinggi amat merbahaya kepada kesihatan seseorang. Kolestrol tinggi ialah suatu keadaan dimana kadar kolestrol dalam darah yang melebihi paras normal. Untuk melindungi diri, kita harus mengawal kolestrol di peringkat normal, jika tidak, kita sebenarnya sengaja menempa bahaya!


Keburukan kolestrol tinggi akan meningkatkan risiko anda mendapat pelbagai penyakit yang kronik. penyakit biasa yang dikaitkan dengan kolestrol tinggi ialah serangan jantung dan stroke. 

Bagaimanapun, kita boleh mengambil langkah berhati-hati dengan mengenali tanda-tanda awal kolestrol tinggi dan cara mengatasinya supaya cepat bertindak untuk mengelakkan perkara buruk berlaku.

Tanda-tanda Awal Kolestrol Tinggi

Kebas
Biasanya kebas akan terasa pada bahagian kaki terutamanya apabila duduk terlalu lama dalam posisi yang tidak berubah. Jika selalu berasa kebas, iai adalah tanda awal anda mempunyai kolestrol yang tinggi dalam darah. Segeralah membuat pemeriksaan kolestrol di klinik berdekatan untuk langkah berjaga-jaga.

Mual dan Muntah
Penyakit kolestrol tinggi akan menggangu saluran pencernaan. sebab itulah seseorang itu akan berasa selalu mual dan muntah.

Selalu Letih dan Tidak Bermaya
selalu letih dan tidak bermaya juga dikaitkan dengan kolestrol tinggi. Ini adalah kerana pengaliran darah yang lemah dan badan tidak mendapat oksigen yang secukupnya. 

Sukar untu bernafas
Sukar bernafas biasanya dikaitkan dengan penyakit asma. Tetapi ia juga berkaitan dengan tanda kolestrol tinggi dan anda harus berhati-hati.

Sakit pada Dada
Biasanya apabila seseoran itu mengalami kolestrol tinggi, ia juga akan mengalami sakit dada. Jika ia terjadi, segeralah berjumpa dengan doktor untuk rawatan selanjutnya.

Cara yang terbaik apabila anda mengalami tanda-tanda seperti diatas ialah segera membuat pemeriksaan doktor iaitu dengan membuat ujian darah. Kerana kolestrol tinggi jika tidak terkawal amat merbahaya yang boleh mendapat serangan jantung, darah tinggi dan stroke.

Cara Mengatasi Kolestrol Tinggi dengan Berkesan
Beberapa cara yang boleh anda ikuti untuk menurunkan kolestrol yang tinggi ialah:

  • Banyakkan makan sayur-sayuran dan buah-buahan.
  • Minum susu rendah lemak.
  • Kurangkan pengambilan kuning telur.
  • Elakkan makan makanan yang bergoreng dengan kerap
  • Elakkan makan daging yang berlemak tinggi seperti daging kambing.
  • Hadkan pengambilan keju
  • Hadkan makan udang, siput dan kerang kerangan.


Bagaimana Resveratrol Dalam Vivix menurunkan Paras Kolestrol

Sel pada sekitar salur darah boleh dilindungi dengan pengambilan antioksidan yang terdapat di dalam vivix. Plak atau kolestrol dalam salur darah akan menyebabkan seseorang itu mengalami kolestrol tinggi. Plak ini akan menyekat saluran darah seterusnya menyumbat saluran darah.

Jadi, apabila mengambil vivix, salur darah kita akan dilindungi oleh resveratrol daripada kerosakan. Oleh sebab itu kolestrol tidak boleh menempel pada salur darah. Darah akan mengalir dengan lancar apabila ia tidak tersekat lagi.

Jom kita lihat pengalaman ibu Puan Wan Zainab Wan Muhammad, bagaimana resveratrol dalam vivix bantu menstabilkan bacaan darah dan kolestrol tinggi yang dialami oleh beliau." Assalamualaikum. Saya Wan Zainab bt Wan Muhammad. Saya ingin ceritakan Shaklee Effect ibu saya.


Emak saya mengalami masalah darah tinggi dan masalah ini sudah lama dialami beliau. Kesihatan beliau sering terganggu.


Emak saya seorang surirumah sepenuh masa dan mempunyai 11 orang anak. Sekarang adalah waktu rehat beliau, memandangkan anak2 sudah besar.


Beliau kerap demam, sakit kepala dan sakit-sakit badan. Emak saya seorang yang anti kepada perubatan moden. Jika demam atau tak sihat, beliau akan ke perubatan alternatif.


Sehingga satu hari, beliau sangat sakit kepala walaupun dah ambil ubat perubatan alternatif. Lalu, kami anak-anak menyuruh ibu ke klinik biasa berjumpa doktor.


Alangkah terperanjatnya, tekanan darah emak sangat tinggi. Doc bekalkan ubat darah tinggi. Kolestrol beliau juga tinggi.


Lalu saya sarankan emak amalkan Vivix disamping amalkan ubat yang doktor beri. Selepas 6 bulan, beliau buat ujian darah sekali lagi.


Alhamdulillah, result ujian darah emak sangat bagus. Bacaan kolestrol turun dan bacaan darah pun turun. Beliau mula amalkan makanan sihat dan jaga kesihatan sungguh-sungguh.


Selepas itu, beliau stop vivix. Sebab dah rasa lebih baik. Tapi beliau silap, bila buat ujian darah untuk next appoinment, result kolestrol naik semula. Walaupun dah makan makanan sihat, tapi ianya tak membantu.


Emak mahu amalkan vivix semula dan juga Pyhtocol ST untuk masalah kolestrol beliau. Alhamdulillah, sekarang dah 2 botol Vivix beliau amalkan. Emak semakin sihat dan tiada sakit kepala lagi.Saya sangat bersyukur kerana emak kembali sihat. Terima Kasih Allah. Terima kasih Shaklee."

Testimoni 1


Testimoni 2


Testimoni 3


Mereka semua telah berpuas hati setelah mencuba vivix shaklee yang bukan sahaja menurunkan paras kolestrol dalam darah bahkan baik untuk kesihatan yang menyeluruh. belum cuba belum tahu kan?. Ia ternyata sangat berbaloi melabur wang untuk memiliki vivix ini kerana kesihatan itu sangat mahal, dan ia membuka lembaran baru dalam hidup untuk menikmati kesihatan pada tahap optimum.

Jadi tunggu apa lagi?. segeralah hubungi saya untuk mendapatkan vivix anda untuk diri anada sendiri atau orang-orang yang anda sayangi sekarang!

Hubungi saya sekarang. Konsultasi secara berterusan dan percuma akan diberikan.

Harisatun Nida bt Abd Rashid (Nida)
ID No : 987151 

SMS/WhatsApp : 0164225314

fbfanpage: Harisatun Nida bt Abd Rashid MJE

Instagram: shakleebangi_bynida

Kawasan COD: Bandar Baru Bangi-Bukit Mahkota-Impian Putra-Bandar Seri Putra

No comments:

Post a Comment

Punca dan Cara Buang Angin Dalam Badan Paling Berkesan!

Badan rasa berangin, mula rasa loya, pening dan nak muntah. Tapi tersekat. Ia juga boleh menyebabkan perut kembung akibat daripada angin ya...