5 Petua Hilangkan Mata Panda dengan Cepat dan Berkesan

Mata panda atau eyebag amat mencacatkan penampilan. Ia berlaku apabila perubahan warna kulit di sekitar mata menjadi gelap atau lingkaran gelap kehitaman pada kawasan dan bawah mata. Biasanya ia terjadi disebabkan mata letih, kurang mendapat tidur yang cukup atau sering berjaga malam.


Masalah mata panda atau eyebag boleh terjadi kepada sesiapa pun, tidak kira dikalangan lelaki atau wanita sebenarnya. Tapi, ia amat meresahkan jika terjadi kepada wanita. Lebih-lebih lagi wanita yang mementingkan penampilan. Ah..nak keluar pun terasa malas. Malu untuk berhadapan dengan ramai orang. Tahukah anda, mata panda boleh dihilangkan dengan menggunakan bahan-bahan semulajadi yang boleh didapati dengan mudah?


5 Petua Hilangkan Mata Panda
Antara petua yang boleh dilakukan untuk merawat mata panda dengan cepat dan berkesan ialah:

1. Menekap Ais Pada Mata
Ais merupakan cara yang paling mudah untuk dilakukan. Hnaya bermodalkan ais dan tisu muka, mata anda akan kembali segar. 


Caranya: Celupkan tisu muka ke dalam bekas berisi ais kemudian tekapkan pada mata anda. Tunggu selama 10 minit sebelum tidur. Anda boleh lakukan pada waktu malam atau siang. Hasilnya, anda akan lihat selepas bangun dari tidur. Tentunya mata panda akan hilang dan mata anda segar kembali!


2. Lekapkan Mata Dengan Uncang Teh
Ya, uncang teh yang anda minum jangan dibuang!teh mampu segarkan kulit anda.

Caranya:  Letakkan uncang teh tersebut di kedua-dua mata anda. biarkan selama 15-30 minit sebelum tidur. Lakukan secara konsisten untuk dapatkan hasil yang ohsem!


3. Perahan Lemon
Vitamin c yang terkandung dalam lemon bagus untuk cerahkan kulit. Bukan itu sahaja, ia juga boleh mengegarkan mata anda yang kelihatan letih itu. Tetapi anda harus hati-hati, elakkan air lemon terkena mata anda ya kerana ia memedihkan.


Caranya: Belah lemon dan perah airnya. kemudian ambil kapas muka celupkan dan sapu manja  secara nipis keatas kawasan mata panda anda. biarkan selama 10 minit sebelum bilas dengan air bersih. lakukan secara rutin setiap pagi 2-3 minggu.


4. Menggunakan Kentang
Tahukah anda, kentang mengandungi agen pemutih semulajadi?. Ia sangat memmbantu dalam mencerahkan kulit. Ia boleh menghilangkan lingkaran gelap bawah mata dan bengkak di sekitar mata.

Caranya: Parut 1-2 kentang dan jadikan jus. celupkan bebola kapas ke dalam jus a letakkan di atas mata. biarkan selama 15-20 minit kemudian bilas lakukan 1-2 kali sehari selama seminggu. Dan lihat hasilnya yang menakjubkan!


5. Katakan Ya Pada Tomato
Tomato juga mempunyai sifat pemutih semulajadi dan sangat baik untuk kesihatan kulit. 


Caranya: Perahkan jus tomato, celupkan lkapas dan oleskan pada kawasan mata panda tersebut. biarkan selamat 10 minit dan bilas. anda juga boleh minum jus tomato setiap hari untuk mendapatkan kulit yang halus dan sihat.


Hilangkan Mata Panda denganVitamin Shaklee

Vitamin A

Carotomax memang berkesan untuk mencerahkan kawasan gelap di sekitar mata dan kulit. Vitamin A ssecara langsung untuk pelindungan terhadap matahari dan mengurangkan penuaan kulit.


Vitamin C

Punca utama mata panda berlaku ialah kelemahan ligamen bawah mata untuk memegang tisu lemak.
Kekurangan vitamin boleh mengebabkan mudah mendapat mata panda, ia telah dilaporkan oleh American Journal of Clinical Nutrition yang dikeluarkan pada tahun 20017.

Vitamin C sangat diperlukan untuk penghasilan kolagen yang merupakan protein yang mebuat ligamen di bawah mata tegang kembali.


Vitamin E
Vitamin E berperanan sebagai membantu kulit rosak disebabkan cahaya matahari seterusnya membaiki kulit kering dan antipenuaan.


Eye Treatment Enfuselle
Untuk menghilangkan mata panda atau eyebag secara cepat dan berkesan, anda boleh mencuba eye treatment enfuselle shaklee untuk kesan yang maksimum!

Fungsi utama krim ini ialah untuk memperbaiki penampilan dengan khasiat nutrien dan botani khas untuk mengurangkan garis-garis halus, kedutan dan sembap, termasuklah mata panda.

Ia sangat berkesan dengan cepat. Dengan mengamalkan secara konsisten setiap hari, anda akan merasai kesan positif seperti:

  • Terbukti secara klinikal
  • 233% pengurangan kedutan dalam tempoh 2 minggu
  • 120% peningkatan kenajalan dan ketengangan kulit dalam tempoh 2 minggu
  • 209% pengurangan garis-garis halus yang ketara dalam tempoh 8 minggu
  • 32% peningkatan lembapan kulit yang berpanjangan dalam tempoh lapan minggu
  • Tona kulit lebih sekata dalam tempoh 12 minggu
  • Botani anti penuaan dan vitamin c membekalkan manfaat yang ketara untuk kulit 
  • Lembut di sekitar kawasan mata
  • Sempurna untuk bahagian bibir dan juga leher

Kini masalah mata panda yang mengganggu penampilan anda bakal berakhir dengan SET MATA PANDA ini. Tunggu apa lagi?. Dapatkan sekarang dan kembali dengan jelingan maut mata anda yang mempersona itu.

Jom dapatkan krim mata panda anda sekarang.INGIN PENJIMATAN HINGGA 15-20% JAUH LEBIH MURAH DARI HARGA BIASA?. HUBUNGI SAYA SEKARANG! 
PENGEDAR SAH SHAKLEE TAMAN IMPIAN PUTRA/ BANDAR SERI PUTRA/ BUKIT 

MAHKOTA/ BANGI LAMA/ UKM/ BANGI AVENUE
Wakil Pengedar Shaklee Anda:
Harisatun Nida bt Abd Rashid (Nida)
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 987151 ]
♥ SMS/WhatsApp : 0164225314
♥ fbfanpage: santaivitamin
♥ Instagram: shakleebangi_bynida
No comments:

Post a Comment

Punca dan Cara Buang Angin Dalam Badan Paling Berkesan!

Badan rasa berangin, mula rasa loya, pening dan nak muntah. Tapi tersekat. Ia juga boleh menyebabkan perut kembung akibat daripada angin ya...