Tips Cerahkan Warna Bibir dengan 3 Bahan Semulajadi di Rumah

Penggunaan produk kosmetik pada bibir secara kerap akan membuatkan bibir kusam, begitu juga bagi perokok. Bibir merah semualajadi pastinya menjadi daya penarik terutama buat gadis. 


Untuk membantu memiliki bibir cerah semulajadi, 3 bahan yang boleh anda cuba yang mudah di dapati di rumah sahaja iaitu:LIMAU NIPIS
Bukan sahaja digunakan di dalam minuman, limau juga dipercayai boleh mencerahkan warna bibir secara semulajadi. Ini kerana kandungan vitamin yang terdapat di dalam jus dapat emudarkan warna hitam pada bibir. 

Caranya 2 sudu air limau di campur dengan 2 sudu air panas. Kacau dan oleskan pda bibir. Biarkan selama 10 hingga 20 minit sebelum dibilas dengan air suam.


MENTEGA

Oles mentega secara rata pada bibir sebelum tidur. Kandungan telur dan minyak dipenuhi nutrisi mampu membantu mencerahkan bibir. Untuk hasil yang maksimum, lakukan secara kerap.


MADU

Usapkan madu pada bibir setiap hari atau sebelum tidur. Sapu dan biarkan selama 15 minit sebelum mencuci dengan air suam.

Mudahkan?. Hanya menggunakan bahan-bahan semulajadi di rumah sahaja bakal mencerahkan bibir anda. Selamat mencuba!No comments:

Post a Comment

Punca dan Cara Buang Angin Dalam Badan Paling Berkesan!

Badan rasa berangin, mula rasa loya, pening dan nak muntah. Tapi tersekat. Ia juga boleh menyebabkan perut kembung akibat daripada angin ya...