Sabun Basuh Paling Selamat Untuk Pakaian Bayi : Fresh Laundry Concentrate Powder

Anda mesti tercari-cari sabun basuh pakaian semulajadi bebas bahan kimia untuk bayi anda bukan?. Ya, ibu-ibu mestilah mahukan yang terbaik untuk bayi yang baru lahir dan mestilah tidak mahu kulit gebu bayi kita dirosakkan dengan bahan kimia yang melekat pada pakaian.

Saya juga begitu semasa membuat persediaan menyambut kelahiran anak yang pertama.Tetapi satu hal lagi, sabun basuh yang dikhaskan untuk bayi boleh tahan juga harganya berbanding sabun biasa. Peningkan?


Tahukah anda, Sabun biasa di pasaran mengandungi bahan kimia yang merengsakan kulit yang boleh diserap melalui kulit kita masuk ke pembuluh darah? juga disenaraikan bahan berbahaya oleh EPA dan DOT.

 


Diantara bahan perengsa yang selalu digunakan di dalam sabun biasa ialah Triethanolamine dodecylbenzenesulfonate. Ia boleh :

  • Merengsakan kulit
  • Membakar kulit mata, 
  • Bau juga boleh merengsakan hidung, tekak dan paru-paru yang boleh menyebabkan batuk, lelah, asma atau sesak nafas. 
  • Kulit pula akan mengalami gatal, kering dan ruam.

Bukan itu sahaja, sabun basuh di pasaran mengandungi bahan kimia yang memberi kesan mewangi, melembut dan membersihkan dengan kuat. Tentunya ia tidak sesuai terutamanya untuk bayi anda dan keluarga. Ia boleh menyebabkan alahan dan gangguan sistem pernafasan kerana sistem pertahanan bayi masih lemah berbanding orang dewasa.

Tambahan lagi, jika kulit bayi kerap bersentuhan  dengan bahan kimia ini akan menyebabkan masalah kulit seperti ekzema atau ruam. Kulit akan menjadi kering dan gatal. Tentu anda tidak mahu bahan sebegini meresap ke dalam kulit bayi yang kita tunggu-tunggu kehadirannya bukan?

Walaupun sabun basuh bayi di pasaran tidak mempunyai bau dan bahan yang merengsakan kulit, ia adalah lebih baik sekiranya terdapat sabun basuh pakaian yang boleh digunakan oleh seisi keluarga bukan?. Bukan sahaja bayi, malah orang dewasa juga mendapat manfaat yang sama dan dapat mengelakkan dari penggunaan bahan yang merbahaya. jadi dapatlah melindungi keluarga dari bahan-bahan yang boleh merbahayakan kesihatan.


 Apakah Kelebihan Get Clean Laundry berbanding Sabun Basuh Baju Bayi di Pasaran?

Tahukah anda shaklee bukan sahaja mengeluarkan vitamin tetapi juga rangkaian pencuci untuk kegunaan seisi rumah. Salah satunya ialah sabun basuh pakaian yang selamat digunakan terutamanya kepada bayi iaitu Fresh Laundry Concentrate Powder.


Perbezaan Shaklee dengan Jenama Lain di Pasaran.

  • Selamat. Ia selamat tanpa bahan kimia merbahaya dan klorin. Sesuai dengan semua jenis fabric yang boleh di basuh.
  • Berkesan. Kepekatan yang tinggi. 1 oz memadai untuk cucian muatan sederhana. Ia boleh digunakan pada semua jenis suhu samada air sejuk atau air panas.
  • Menjadikan pakaian putih lebih putih dan pakaian berwarna lebih berseri dan tidak memudahkan warna pakaian anda.
  • Mesra alam. Ia diperbuat dari bahan semualajdi yang mesra alam. Tanpa fosfat, borat dan nitrat. Tanpa bahan pewarna. Selamat untuk sistem pembentungan.

Sabun basuh pakaian bayi sebeginilah yang kita idamkan untuk bayi kita kan, setuju kan ibu-ibu?. Rumusan bahan-bahan semulajadi di dalam sabun basuh shaklee bukan sahaja dapat membersihkan pakaian dengan baik tetapi ia sama sekali tidak memudharatkan bumi. Kita boleh ters mencuci pakaian dengan terus menikmati angin nyaman dan segar di bumi ini.


Apa Kata Pengguna?

Berdasarkan pengalaman pengguna juga, sabun basuh shaklee tidak menyebabkan pakaian berbau hapak lebih-lebih lagi pada waktu hujan dan jika anda terlupa menjemur pakaian anda dalam masa yang lama, ia tetap tidak berbau dan masih fresh walaupun terperap lama dalam mesin basuh.

Bagi melengkapkan aktiviti membasuh pakaian anda supaya lebih mudah, anda boleh menggunakan pelembut pakaian shaklee iaitu Soft Fabric Concentrate dan saya jamin ia merupakan suatu pengalaman manis buat anda. 

Jom bertukar kepada Fresh Laundry Concentrate Powder Shaklee sekarang untuk melindungi bayi anda dari bahan yang merbahaya yang boleh membayakan kesihatannya.

INGIN PENJIMATAN HINGGA 15-20% JAUH LEBIH MURAH DARI HARGA BIASA?. HUBUNGI SAYA SEKARANG!

KLIK DI SINI UNTUK PENJIMATAN BERGANDA


PENGEDAR SAH SHAKLEE TAMAN IMPIAN PUTRA/ BANDAR SERI PUTRA/ BUKIT

MAHKOTA/ BANGI LAMA/ UKM/ BANGI AVENUE

Wakil Pengedar Shaklee Anda:

Harisatun Nida bt Abd Rashid (Nida)

♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 987151 ]No comments:

Post a Comment

Punca dan Cara Buang Angin Dalam Badan Paling Berkesan!

Badan rasa berangin, mula rasa loya, pening dan nak muntah. Tapi tersekat. Ia juga boleh menyebabkan perut kembung akibat daripada angin ya...