Produk Yang Berkesan Untuk Hilangkan Kulit Kusam, Berminyak dan Sunburn

Bagi wanita yang mementingkan kecantikan, kulit kusam amat meresahkan. Kulit kelihatan gelap, tidak berseri malah turut menyebabkan masalah kulit yang lain seperti whiteheads, blackheads, pori muka besar dan masalah jerawat.  Mahu lihat wajah sendiri di cermin pun rasa sakit hati.

Tunggu dulu, sebenarnya kulit kusam boleh diatasi dengan pengambilan produk yang betul dan sesuai dengan kulit. Sebagaimana pengalaman seorang  bekas konsultan perancang Bandar dan desa, Irdayani Abdul Air.

Apa yang terjadi kepada beliau?

  • Kerap terdedah kepada cahaya matahari apabila ke tapak projek
  • Telah mencuba satu jenama skincare tapi masalah lebih teruk
  • Esp yang diambil untuk banyakkan susu akhirnya buat kulit makin cerah.

Jom ikuti kisah beliau.Assalamualaikum W.B.T dan salam sejahtera. Nama saya Irdayati binti Abdul Air. Saya berusia 36 tahun (2017). Saya merupakan seorang bekas konsultant perancang bandar dan desa.
.

Kerjaya saya memerlukan saya kerap pergi outstation; sama ada untuk menghadiri mesyuarat ataupun melawat tapak projek. Ada kalanya sehingga berhari-hari saya perlu melakukan pemeriksaan tapak. 


Terdedah Kepada Cahaya Matahari Secara Langsung, Hingga Kulit Menjadi Berminyak, Timbul Blackheads dan Whiteheads serta Kusam dan Sunburn.

Apabila berada di tapak projek, kebiasaannya saya akan terdedah kepada cahaya matahari secara langsung. Tidak kiralah sama ada sewaktu dalam perjalanan mahupun sewaktu membuat survey di tapak projek. Sehinggakan kulit saya menjadi berminyak, timbul blackheads dan whiteheads serta kusam akibat sunburn. Paling sedih apabila saya buka tudung, garis belak seperti ‘sempadan’ amat jelas ketara di bahagian pipi & pelipis saya. Macam nak nangis rasanya bila tengok.


Pernah Mencuba satu Jenama Skincare Yang Mampu Mengurangkan Sunburn, Tapi Kulit Makin Berminyak Teruk dan Berkilat.

Saya jenis yang sangat memilih dalam produk skincare. Takut sangat nak cuba sembarangan; takut ada bahan berbahaya di dalamnya. Sebelum berkenalan dengan Nutriwhite Shaklee, saya pernah mencuba satu jenama yang dijual di kedai butik khas untuk kecantikan dan wangian yang berasaskan bahan semulajadi. 

Katanya, produk skincare mereka mampu mengurangkan sunburn dan mengurangkan masalah kulit berminyak saya. Ternyata tidak! Malah, kulit saya jadi semakin berminyak sehingga kelihatan berkilat seperti cermin terutamanya di waktu pagi sewaktu bangun dari tidur.


Mula Perasan Kulit Makin Cerah dan Sekata dan Gebu Selepas Amalkan ESP untuk Penyusuan.

Setelah setahun saya mengamalkan ESP dalam rutin harian saya (untuk penyusuan bayi), saya perasan yang kulit saya menjadi lebih cerah sekata dan gebu. Pada waktu itu, terbuka pintu hati saya untuk mencuba produk Nutriwhite yg dikatakan direka khas untuk kulit orang Asia. 


Beli Setiap Satu Produk Nutriwhite Setiap Bulan

Saya bermula dengan Gentle Deep Foaming Cleanser. Kemudian, setiap bulan saya beli satu-persatu pula Spot Whitening Treatment, Ultimate Protection Whitening Lotion, Soothing Radiance Whitening Softener, Gentle Action Makeup Remover; dan yang terkini saya beli Overnight Renewal Whitening Cream.


KINI KULIT SAYA TIDAK SUNBURN LAGI. MALAH LIANG PORI SAYA JUGA MENGECIL


Seriusnya, saya sangat-sangat berpuas hati. Kulit saya yang dulu mudah sunburn tetapi lambat untuk pulih kembali, kini dah tak mudah sunburn lagi! Dah takde dah garis belak di pipi dan pelipis saya. Malah, Makeup Remover telah berjaya membebaskan liang pori saya dari tersumbat oleh blackheads dan whiteheads! Untuk kesan yang lebih mantap, saya tambah pula ambil Shaklee Collagen Powder yang berjaya menjadikan liang pori saya mengecil!


Ini adalah senarai produk yang telah saya ambil:

1.  Awal pengambilan ialah ESP untuk tujuan penyusuan, tapi perasan kulit makin cerah sekata dan gebu.
Lihat sendiri testimoni terbaru saya. Gambar dulu (tahun 2002) dan sekarang ( tahun 2017). Dengan penggunaan yang berterusan, kulit saya makin berseri dan bebas cela.


Terima kasih Nutriwhite Shaklee kerana telah menjadi ASBAB TERBAIK untuk saya mendapat kulit yang diidamkan. Sampai orang gelarkan saya ‘Kakak Cantik’! Awww!Adakah saya perlu mengambil kesemua set yang dicadangkan ini?

Jawapannya sudah tentulah tidak. 

Saya bersedia untuk memberikan konsultasi yang tepat untuk masalah kulit wajah anda. Jangan termenung lagi. Bertindaklah sekarang!

INGIN PENJIMATAN HINGGA 15-20% JAUH LEBIH MURAH DARI HARGA BIASA?. HUBUNGI SAYA SEKARANG! 
PENGEDAR SAH SHAKLEE TAMAN IMPIAN PUTRA/ BANDAR SERI PUTRA/ BUKIT 

MAHKOTA/ BANGI LAMA/ UKM/ BANGI AVENUE
Wakil Pengedar Shaklee Anda:
Harisatun Nida bt Abd Rashid (Nida)
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 987151 ]
♥ SMS/WhatsApp : 0164225314
♥ fbfanpage: santaivitamin
♥ Instagram: shakleebangi_bynida

No comments:

Post a Comment

Punca dan Cara Buang Angin Dalam Badan Paling Berkesan!

Badan rasa berangin, mula rasa loya, pening dan nak muntah. Tapi tersekat. Ia juga boleh menyebabkan perut kembung akibat daripada angin ya...