Cara Paling Berkesan Menghilangkan Kulit Muka Berminyak dan Berjerawat Dengan Cepat

Kulit wajah yang berminyak dan berjerawat amat menjelikkan penampilan seseorang. Ini disebabkan oleh penghasilan sebum yang aktif yang menghasilkan minyak yang berlebihan. Dan wajah akan kelihatan berkilat dan bersinar. 

Kulit yang berminyak juga akan menyebabkan banyak masalah kulit yang lain seperti jerawat kerana permukaan yang berminyak akan menyebabkan pori-pori terdedah dengan kotoran dan debu. 


Cara Mengatasi Kulit Muka Berminyak dan Berjerawat dengan Cepat

1. Katakan Ya  pada Pencuci Muka!
Jika anda seorang yang tidak gemar menggunakan pencuci muka, anda harus pertimbangkannya di saat wajah anda dihujani oleh jerawat. 

Pencuci muka bertindak membersihkan kulit wajah dengan lebih bersih.  Jika tidak dicuci dengan bersih, debu dan kotoran akan menyumbat pori-pori pada wajah anda dan akan menyebabkan jerawat. Anda perlu membersihkan sekurang-kurang dua kali sehari secara konsisten setiap hari.

2. Elakkan Menggunakan Makeup yang Tebal
Jika anda mempunyai jenis kulit yang berminyak, elakkan menggunakan makeup yang bersifat padat. Hal ini adalah kerana kosmetik yang bersifat demikian akan menyumbat pori-pori  kulit dan susah untuk dibersihkan. Ia juga akan menyebabkan kulit anda susah untuk bernafas. 

3. Gunakan Lemon
Lemon mengandungi asid dan zat astringent aktif yang dapat menyerap minyak berlebihan pada kulit wajah. Selain itu, kandungan vitamin c di dalamnya juga dapat merangsang proses regenerasi sel kulit yang lebih sihat pada wajah.  Caranya, sapukan air perahan lemon dan usapkan pada tempat yang bermasalah dengan kapas diserata wajah. Biarkan selama 10-15 minit dan barulah dibilas dengan air bersih.

4. Madu.
Madu sangat bagus digunakan sebagai masker pada wajah. Ia akan melembapkan kulit dan tidak menyebabkan kulit menjadi kering. Caranya, oleskan madu pada seleuruh wajah dan biarkan seketika. Kemudian bilas dengan air bersih. Untuk kulit yang berminyak pula, sebaiknya campurkan dengan perahan lemon dan oles ke seluruh wajah dengan langkah yang sama.

5. Khasiat Minyak Zaitun
Minyak zaitun mempunyai banyak khasiat yang tersendiri sejak turun temurun lagi. Caranya, ambil satu camca besar minyak zaitun dan campurkan dengan 4 sudu garam. Gaul sebati dan sapukan pada wajah yang berjerawat. Biarkan seketika kemudian basuh dengan pencuci muka semulajadi. Boleh diamalkan seminggu sekali.

6. Kehebatan Putih Telur
Boleh juga menggunakan putih telur. Sapukan putih telur seperti memakai masker ke seluruh wajah anda selama 15 minit. Putih telur berperanan mengurangkan minyak yang menyebabkan jerawat.


Masih Berkira Untuk Mendapatkan Kulit Yang Cantik dan Berseri?

Tak kiralah siapa kita, wanita yang masih bujang atau yang sudah berumahtangga perlu menjaga asset terpenting bagi seseorang wanita iaitu kulit wajah!

Jika anda masih tidak berteman, kemungkinan kenapa anda masih lagi mendapat pasangan idaman kerana anda mengabaikan masalah kulit berminyak itu.

Atau anda memilih untuk redho dan pasrah tanpa berbuat apa-apa sehingga menjadi andartu. Tentu sekali tidak bukan?

Ambillah langkah segera. Banyak produk kecantikan di luar sana untuk mengatasi masalah kulit berminya tetapi tidak semua 100% selamat, semulajadi dan berkesan. Jadi anda patut mencuba SET KULIT BERMINYAK DAN BERJERAWAT SHAKLEE bagi memastikan masalah kulit berminyak anda berakhir sekarang!


Apa yang Terbaik Set Kulit Berminyak dan Jerawat Shaklee?

Set Kulit Berminyak dan Jerawat Shakleeakan memberikan rawatan secara luaran dan juga dalaman supaya lebih berkesan dan dapat membantu anda mendapat kulit idaman anda. Ia bertindak dengan 3 cara iaitu membuang atau mencuci segala toksin dalam badan dan bertindak membersihkan darah kotor, merawat dengan pengambilan set kulit berminyak dan jerawat Shaklee dengan konsisten dan juga penjagaan kulit dengan menggunakan masker dari set kulit berminyak dan berjerawat Shaklee.


Set Kulit Berminyak dan Berjerawat Shaklee

Esp. esp bertindak sebagai menghasilkan sel-sel baru bagi kulit yang sihat. Ia amat berkesan untuk merawat kulit yang rosak disebabkan oleh jerawat.
Vitamin C Sustained Released
Vitamin c bertindak sebagai antioksidan dan menghasilkan sintetsis kolagen. Ia menghalang kotoran seperti toksin yang menyebabkan jerawat.
 
Alfafa Kompleks


Alfafa bertindak sebagai membuang toksin di dalam badan. Jadi langkah yang terbaik untuk menghilangkan jerawat ialah dengan detoks supaya dalaman lebih bersih.
Vitamin E Kompleks
Vitamin E bertindak mengurangkan masalah jerawat kerana ia bertindak memperbaiki peredaran darah serta memperbaiki tisu. Ia juga amat berkesan untuk mengurangkan parut dan memelihara kesihatan kulit wajah.
  
Enfuselle Gel Cleansing
Ia adalah pencucui muka yang mencucui dengan lembut serta membuang sisa minyak yang berlebihan pada wajah, menjadikan kulit lebih berseri dan ph yang seimbang sesuai dengan wajah.

Sebab-sebab Kenapa Anda Harus Mencuba Set Ini.

1. Pertamanya sudah tentu ia berasaskan 100% dari bahan semulajadi, selamat dan berkesan. Kerana terdapat banyak skincare di luar sana yang tidak terjamin selamat.

2. Yang kedua, banyak skincare di pasaran sebenarnya tidak mendapat kelulusan dari Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM). Enfuselle mendapat sijil pengesahan dari pihak Biro Pengawalan Farmaseutikal Kebangsaan, KKM. Ada yang lebih selamat dan disahkan oleh badan berwajib kenapa masih mahu memilih yang memudharatkan diri sendiri bukan?. Jangan terpedaya dengan putih 3 hari tapi akhirnya anda merana seumur hidup.

3. Ketiga, semua produk-produk keluaran Shaklee mempunyai Sijil Halal Oleh ISA yang diiktiraf oleh JAKIM yang diperbaharui setiap tahun. Searai penuh badan luar Negara yang bertanggungjawab yang diiktiraf oleh JAKIM boleh dilihat di website My Halal.

4. Keempat, semua produk Shaklee diuji beribu-ribu kali oleh barisan saintis Shaklee sebelum ia dipasarkan.

5. Dan yang kelima, produk Shaklee adalah satu-satunya produk yang bukan “syok sendiri” kerana ia juga turut dinilai oleh pihak ketiga yang tiada kaitan langsung dengan Shaklee.


Jadi sudahkan anda bersedia untuk miliki wajah yang cantik jelita? Jadi apa tunggu lagi? HUbungi saya sekarang untuk pesan SET KULIT MUKA BERMINYAK DAN BERJERAWAT anda sekarang!


INGIN PENJIMATAN HINGGA 15-20% JAUH LEBIH MURAH DARI HARGA BIASA?. HUBUNGI SAYA SEKARANG!

KLIK DI SINI UNTUK PENJIMATAN BERGANDA


PENGEDAR SAH SHAKLEE TAMAN IMPIAN PUTRA/ BANDAR SERI PUTRA/ BUKIT

MAHKOTA/ BANGI LAMA/ UKM/ BANGI AVENUE


Wakil Pengedar Shaklee Anda:

Harisatun Nida bt Abd Rashid (Nida)

♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 987151 ]

♥ SMS/WhatsApp : 0164225314
♥ fbfanpage: santaivitamin

♥ Instagram: shakleebangi_bynida


No comments:

Post a Comment

Punca dan Cara Buang Angin Dalam Badan Paling Berkesan!

Badan rasa berangin, mula rasa loya, pening dan nak muntah. Tapi tersekat. Ia juga boleh menyebabkan perut kembung akibat daripada angin ya...