7 Tips Kurangkan Masalah Gout

Pengumpulan asid urik, gemuk, tekanan dan kerosakan buah pinggang antara penyebab gout lazimnya lebih ramai penghidap lelaki berbanding di kalangan wanita. Ia disebabkan oleh pengumpulan asid urik dan kaki seolah-olah dicucuk jarum tajam. 

Sasaran utama ialah ibu jari kaki, tetapi ia juga boleh menyerang pada kaki, buku lali, lutut dan juga tangan.

 Golongan yang berisiko tinggi menghidap penyakit itu ialah mereka yang berumur melebihi 40 tahun.


7 Tips Kurangkan Masalah Gout.

Gout ialah sejenis penyakit sendi, sering dianggap penyakit biasa yang tidak serius dan mengancam nyawa. Bagi mengurangkan masalah dan kesan seranagn gout dan menikmati kehidupan lebih baik, berikut disertakan 7 tips yang boleh diamalkan bagi mengelakkan masalah gout.


Kekalkan Hidrasi

Mengekalkan hidrasi dalam tubuh amat penting untuk semua orang bukan sahaja tertumpu kepada mereka yang mempunyai penyakit gout sahaja. Badan manusia kebanyakannya terdiri daripada air yang bertanggungjawab mengepam toksin dalam badan dan membawa nutrient kepada sel tubuh.
 
Dalam kes gout, asid urik yang berlebihan akan membina sendi yang menyebabkan serangan penyakit itu dikumuhkan dalam air kencing. Jadi apabila tubuh terhidrat, ia mampu mengusir asid urik dengan kerap kencing supaya ia tidak terkumpul di dalam sendi.


Elak Minuman Keras
 
Alcohol menyumbang kepada masalah dehidrasi dalam badan. Apabila protein daripada yis di dalam bir dipecahkan, ia kana terjadi asid urik. Serangan gout akan menjadi semakin serius jika berlaku dehidrasi. Kerana banyak alcohol dibuat daripada yis.


Elakkan Membeli Ubat Gout di Kaunter

Ada beberapa jenis ubat-ubatan gout yang perlu dielakkan. Paling penting ialah aspirin dan diuretic iaitu ubat yang membantu membuang air besar.

Aspirin dikesan boleh menyebabkan paras asid urik tinggi dalam badan seseorang dan boleh menyebabkan lebih banyak serangan gout.


Diuretic berfungsi sebagai membuang air dari badan. Bagaimanapun, air yang sama diperlukan untuk melupuskan asid urik yang berlebihan.


Makan Secara Sihat dan Betul


Ada diet khas untuk pesakit gout yang boleh mengurangkan beberapa jenis maknanan yang mengandungi purine kerana bahan itu dipechkan oleh badan sekali gus menyebabkan asid urik meningkat.


Cara yang terbaik ialah mengurangkan pengambilan daging merah, mengelakkan alcohol, dan makan banyak produk tenusu rendah lemak, buah-buahan dan sayur-sayuran.


Mengekalkan Berat Badan.

Berat badan yang ideal adalah penting kepada pesakit gout. Jika ia gagal, ia akan menyebabkan jumlah asid urik dalam badan turut meningkat.

Mengekalkan berat badan yang sihat tidaklah sukar. Jika seseorang itu mengikuti semua panduan dan nasihat dalam senarai pemakanan sihat, maka berat badan ideal akan dapat dikekalkan. Senaman juga penting untuk diamalkan.


Rehat

Tidur adalah cara yang terbaik untuk memulihkan tubuh. Mendapatkan rehat yang cukup penting bagi pesakit gout kerana apabila tekanan meningkat ia akan membawa kepada lebih banyak serangan penyakit itu. 
Halia

Halia juga digunakan beribu-ribu tahun dahulu untuk masalah sendi. Penyelidikan menunjukkan ia berkesan mengurangkan kesakitan dan keradangan apabila digunakan dari masa ke semasa.

 
VIVIX SHAKLEE TERBAIK UNTUK GOUT
Vivix merupakan produk yang paling unggul dalam shaklee. Jadi vivix adalah yang paling terbaik untuk atasi masala gout yang dideritai selama ini.

Vivix shaklee iala satu-satunya produk yang dirumuskan khas secara teliti ini membantu memulihkan kesihatan tubuh pada perinkat sel lagi. Kajian makmal juga menunjukkan bahawa vivix boleh membaikpulih dan melindugni sel DNA.

Ramuan utama dalam vivix telah dijumpai untuk melindungi tubuh dari keradangan dan melambatkan pembentukan protein AGE yang merosakkan sel-sel badan.


Pendek kata vivix bukan sahaja melindungi kerosakan sel-sel badan , mala melambatkan penuaan dan meremajakan kembali sel-sel tubuh.

Pengambilan vivix secara berterusan akan mengelakkan kerosakan buah pinggang, jantung dan juga gout dari berulang.
 
Penghasilan asid urik yang tinggi merupakan faktor yang utama terjadinya gout. Tetapi dengan mengambil vivix shaklee, kita dapat menghalang faktor utama yang menghasilkan asid urik dalam tubuh iaitu darah tinggi dan obesiti.
 
Disamping itu juga, vivix boleh memulihkan kembali kerosakan buah pinggang dan fungsi hati supaya kembali normal. Organ-organ ini akan membantu menyingkirkan asid urik dan serangan gout akan dapat diatasi.

Jadi tunggu apa lagi? Jom oder sekarang!

 
INGIN PENJIMATAN HINGGA 15-20% JAUH LEBIH MURAH DARI HARGA BIASA?. HUBUNGI SAYA SEKARANG! 
 
PENGEDAR SAH SHAKLEE TAMAN IMPIAN PUTRA/ BANDAR SERI PUTRA/ BUKIT 

MAHKOTA/ BANGI LAMA/ UKM/ BANGI AVENUE
Wakil Pengedar Shaklee Anda:
Harisatun Nida bt Abd Rashid (Nida)
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 987151 ]
♥ SMS/WhatsApp : 0164225314
♥ fbfanpage: santaivitamin
♥ Instagram: shakleebangi_bynida


No comments:

Post a Comment

Punca dan Cara Buang Angin Dalam Badan Paling Berkesan!

Badan rasa berangin, mula rasa loya, pening dan nak muntah. Tapi tersekat. Ia juga boleh menyebabkan perut kembung akibat daripada angin ya...