Kenapa ESP Shaklee Soya Terbaik di Pasaran?

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hari ni KekNid nak cerita tentang kenapa ESP Shaklee Soya Terbaik di pasaran.Esp bukan sekadar soya biasa, tapi ia terbaik di pasaran. kenapa terbaik?

 1. Keberkesanan ESP Terbukti Melalui Kajian Klinikal Saintis Sedunia.

 ESP dimajukan oleh delegasi Saintis Shaklee bertaraf dunia. Bukan itu sahaja, untuk menguatkan dakwaan itu, saintis luar atau pihak ketiga juga turut menjalankan kajian ke atas ESP. 

Hanya Shaklee sahaja yang berani untuk mendapatkan perakuan pihak ketiga ke atas keberkesanan produk-produknya di dunia. sebab itulah ESP sangat berkesan ke atas penggunanya. malah terlalu banyak testimoni-testimoni positif dari pengguna sendiri yang telah menggunakan shaklee.


2. ESP adalah satu-satunya Produk yang Lengkap 9-asid amino penting.

 Badan kita perlukan protin untuk membina sel-sel yang sihat. Pembinaan sel yang tidak sihat boleh menyebabkan bermacam-macam kanser terhadap badan kita. protin terdiri daripada 21 unsur asid amino. 12 daripadanya dinamakan non-essential amino acid yang dan dihasilkan oleh badan kita. manakala 9 lagi Essential amino acid didapati daripada makanan yang kita makan kerana badan memang tidak dapat hasilkan protin-protin ini. 

Dan yang hebatnya di dalam dunia ini tiada satu makanan pun boleh bekalkan kesemua 9 asid amino ini KECUALI ESP. (Boleh rujuk pada belakang tin esp, 9 asid amino penting).


3. ESP Diproses pada Suhu yang Rendah Agar Protin Tidak Rosak


Sifat protin itu sendiri tidak dapat bertahan pada suhu yang tinggi, iaitu suhu biasa untuk memasak makanan. Aktiviti memasak telah merosakkan 50% dari protin asal dan juga menyebabkan ia sukar untuk diserap oleh badan. walaupun banyak mana kita makan makanan yang kaya protin setiap hari, disebabkan protin telah musnah semasa proses memasak dan jika ada pun ia telah berubah strukturnya kepada gumpalan-gumpalan dan sukar dihadam oleh badan.  akibatnya akan timbul pelbagai masalah kesihatan seperti alergi, gout, auto imune dan sebagainya.


4. ESP Dibuat dari Soya Non-Gmo

 GMO ialah "Genetic Modified Organism". maksudnya kebanyakan tanaman sekarang telah diubahsuai secara genetiknya untuk memanjangkan jangka hayatnya, rasa lebih sedap, kurang risiko diserang penyakit dan juga hasilnya lebih banyak dari biasa. antara tanaman yang popular diubah suai secara genetik ialah anggur, tembikai dan juga jambu batu.

Risiko menggunakan produk-produk GMO ialah unsur makanan yang di makan bukan lagi semulajadi. pengguna terdedah kepada racun serangga yang boleh menyebabkan alergi dan juga kanser. sebab itulah ESP dibuat dari soya asli non-GMO, setiap satu tin esp diproses dari 30kg soya. Banyakkan?


5. Kandungan GI (Glisemik Index) dalam Shaklee adalah Rendah.

 Glysemik index ialah satu proses pertukaran makana kepada glukos adalah rendah, bukan sekaligus. makanan GI rendah adaah baik untuk badan kerana tidak menyebabkan glukos dalam badan naik mendadak. contohnya roti canai. kita makan 2-3 keing tapi 2-3 jam selepas tu lapar balik.

Ini kerana roti canai mempunyai GI yang tinggi. Jika kita minum ESP, kenyang lebih lama. ia membantu mengelakkan daripada keinginan untuk makan lebih kerap. sekaligus ia merendahkan pengambilan kalori juga dan membantu untuk kuruskan badan.


6. ESP tiada kolestrol, Tiada Asid Urik dan Sangat Mudah untuk Diserap oleh Badan.


Esp tiada kolestrol sebab ia dihasilkan dari tumbuhan. Esp juga tiada asid urik sebab ia bukan diproses oleh badan. jadi penghidap gout tiada masalah untuk mengambil esp dalam diet harian mereka. Ia juga sangat mudah diserap oleh badan kerana ia tidak melalui fasa pengubahsuaian genetik. Jadi badan kita dapat protin dengan cepat dan banyak.

Jadi jangan ragu-ragu untuk memilih ESP sebagai sumber protin anda setiap hari. Disamping di kaji oleh para saintis yang bertauliah ia juga tidak diubah secara genetik yang boleh memudaratkan kesihatan anda. sebagai pengguna kita haruslah memilih yang terbaik untuk kesihatan kita untuk jangka masa panjang.

Jadi tunggu apa lagi?. Jom dapatkan ESP anda sekarang!

Ingin PENJIMATAN BERGANDA 15-20%, jom mulakan langkah yang bijak dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee. Anda boleh MENDAFTAR DI SINI
PENGEDAR SAH SHAKLEE TAMAN IMPIAN PUTRA/ BANDAR SERI PUTRA/ BUKIT MAHKOTA/ BANGI LAMA./ BANGI AVENUE
 
Wakil Pengedar Shaklee Anda:
Harisatun Nida bt Abd Rashid (Nida)
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 987151 ]
♥ SMS/WhatsApp : 0164225314
♥ fbfanpage: santaivitamin
♥ Instagram: shakleebangi_bynida
 


No comments:

Post a Comment

Punca dan Cara Buang Angin Dalam Badan Paling Berkesan!

Badan rasa berangin, mula rasa loya, pening dan nak muntah. Tapi tersekat. Ia juga boleh menyebabkan perut kembung akibat daripada angin ya...