Energizing Soy Protein (ESP) Shaklee

Energizing Soy Protein(ESP) Shaklee

Shaklee merupakan syarikat yang pertama yang mencipta makanan tambahan protein berasaskan soya. Dr Shaklee telah lama mengetahui bahawa portein soya adalah factor uama dalam penjagaan kesihatan yang unggul. Dan beliau telah membuat pengasingan protein yang pertama pada awal tahun 70-an lagi.
Energizing soy protein ini diiktiraf diseluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal yang sangat ekstensif dan komprehensif serta memiliki kualiti protein yang tinggi yang pernah dihasilkan. Kacang soya yag diproses oleh dr Shaklee hanya mengandungi non-Gmo (non-genetically modified organism) yang mana ia tidak diubah secara genetic dan 100% soya semulajadi menggunakan tanaman secara organic. 

Ia diproses pada suhu yang renah bagi menjamin kualitinya. Tambahan pula, setipa 850g (satu tin esp) dihasilkan dari 30kg soya dan memberikan tenaga segera dan bertahan lama. 

Energizing soy protein dari Shaklee ini merupakan satu-satunya produk di pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilakan oleh tubuh manusia ia juga turut diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral.

Sangat sesuai untuk semua peringkat umur-tua dan muda. Manakala, kandungan indeks glisemik (G.I) yang rendah iaitu 39, menjadikan ia sangat sesuai juga kepada penghidap kencing manis.

Satu hidangan Shaklee ini bersamaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu, rendah lemak, tiada kolestrol, tiada asid uric dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia.


Manfaat Utama Esp 

Antara manfaat utama ESP ialah:


  • Awet muda- asid amino penting untuk membina otot , kuku, rambut, darah, organ, kulit, dan lain-lain. Pengambilannya yag kerap adalah kunci kepada awet muda.
  • Baik untuk hormone- kacang soya adalah satu-satunya tumbuhan yang kaya dengan isoflavones, iaitu berfungsi untuk hormone wanita. Ia membantu merendahkan paras kolestrol mencegah risiko osteoporosis dan sakit jantung.
  • Baik untuk prostat- genestein yang tekandung dalam kacang soya terbukti berkeupayaan untuk mengekang pertumbuhan dan perebakan sel kanser. Ia memusnahkan radikal bebas dalam sel badan sebelum menukarkan sel DNA kepada sel kanser. Ia juga sangat baik dalam pemulihan uterus, ovary, menopous dan pembesaran prostat.
  • Kulit remaja-merangsang pembentukan semula kulit dan otot, mengurangkan kedutan, agen anti-penuaan, mengembalikan radian kulit dan kepejalan otot, percepatkan penyembuhan luka dan kesan parut.
  • Pembekal tenaga- membekalkan tenaga dengan segera dan meningkatkan sistem imun, maka ia baik untuk kekal bertenaga, mencegah migraine dan insomnia dan tekanan.
  • Membaiki pigmentasi-membaiki masalah rambut seperti beruban dan rambut gugur, membaiki masalah pigmentasi, kedutan dan kesan tua.
  • Membaiki memori- meningkatkan kualiti memori, vitality, dorongan seksual dan rangsangan.

Kepentingan Protein

Protein merupakan bahan untama untuk pembentukan organ dan tisu dalam badan serta komponen utama dalam hormone manusia.

Ia juga merangsang fungsi psikologi. Maka setiap organ kita memerlukan protein. Kekurangan protein akan menyebabkan kelemahan dalam sistem imun untuk melawan penyakit masalah lebihan air yang tinggi dalam badan, kehilangan kepejalan otot, perubahan warna rambut, bantut pertumbuhan, masalah penghadaman, masalah penghasilan dara dan hormone, dan akhirnya membawa kepada kegagalan fungsi organ yang akhirnya boleh membawa kepada kematian.


Kepentigan Asid Amino

Protein terdiri lebih daripada 20 jenis asid amino yang setia satunya akan mengahsilkan jenis protein yang berbeza mengikut kepada keperluan protein dan enzim  yang diperlukan oleh tubuh manusia.

Terdapat asid amino tertentu yang dapat dihasilkan sendiri oleh tubuh manusia. Ini dikenali sebagai asid-amino tak perlu . manakala asid amino yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh harus diperolehi dari sumber pemakanan dikenali sebagai asid amino perlu. Shaklee menyediakan kesemua asid-amino yang perlu tersebut.


Jadi,dengan hanya 1 tin esp, anda bakal mendapat 1001 khasiat . Dapatkan esp anda sekarang! Hubungi saya di talian di bawah.

PENGEDAR SAH SHAKLEE TAMAN IMPIAN PUTRA/ BANDAR SERI PUTRA/ BUKIT MAHKOTA/ BANGI LAMA./ BANGI AVENUE
 
Wakil Pengedar Shaklee Anda:
Harisatun Nida bt Abd Rashid (Nida)
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 987151 ]
♥ SMS/WhatsApp : 0164225314
♥ fbfanpage: santaivitamin
♥ Instagram: nidafirdaus_shakleeNo comments:

Post a Comment

Punca dan Cara Buang Angin Dalam Badan Paling Berkesan!

Badan rasa berangin, mula rasa loya, pening dan nak muntah. Tapi tersekat. Ia juga boleh menyebabkan perut kembung akibat daripada angin ya...