9 Cara Paling Berkesan Berhenti Rokok

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Tahukah anda rokok mempunyai satu bahan yang sangat bahaya yang dikenali sebagai nikotin yang berfungsi untuk membuat seseorang perokok ketagih? Ia sangat bahaya kepada mereka yang terdedah kepada asap rokok terutamanya kanak-kakank dan ibu mengandung yang menyedut asap rokok secara tidak langsung.


 Jika anda bertekad untuk berhenti merokok tapi tidak tahu di mana hendak mulakan, artikel ini sangat sesuai untuk anda bagi membantu niat murni anda itu.


9 CARA PALING BERKESAN BERHENTI ROKOK

1. LENGAHKAN. Jika anda mahu merokok, cuba lengahkan keinginan anda. Contohnya lewatkan dalam 10 minit. Anda boleh mengalihkan perhatian membuat aktiviti lain seperti minum kopi dulu. Ulang sebanyak mungkin bila tiba rasa mahu merokok.


2. TOLAK KEINGINAN UNTUK HISAP SEBATANG ROKOK. Usah terpedaya dengan sebatang rokok. Kerana ia akan memerangkap anda untuk habiskan sekotak rokok.

3. ELAKKAN PUNCA MEROKOK. Cuba elakkan punca merokok. Contohnya bila bersama kawan-kawan yang merokok. Jika kawan-kawan merokok sekalipun berpindahlah ke tempat lain yang dilarang merokok.

4. BERSENAM. Adakan rutin senaman 30 minit setiap hari. 

5. BELAJAR UNTUK LEBIH RILEX. Sebenarnya stress menjadi punca paling popular untuk merokok. Jadi, kawal diri untuk cool dengan lebih bijak bila berhadapan dengan stress. Buat tekik deep-breathing, tarik nafas 2 saat- 4 saat tahan dan 8 saat hembus.


6. BERITAHU KELUARGA DAN JUGA RAKAN-RAKAN. Beritahu keluarga dan rakan-rakan bahawa anda mahu berhenti merokok. Apabila mereka tahu, tentu sekali mereka akan selalu mengingatkan niat murni anda tersebut. Paling dekat, beritahu isteri anda niat tersebut dan semestinya isteri anda akan menyokong 100% niat murni anda itu.

7. SEBUT BERKALI-KALI KEBAIKAN BERHENTI MEROKOK. Sebutkan berkali-kali kebaikan berhenti merokok atau buat satu senarai. Sebagai contoh, kesihatan makin baik, anak-anak makin sihat dan isteri makin sayang. Senaraikan perkara yang boleh menambahkan semangat anda untuk berhenti merokok.

8. MEMBACA KISAH INSPIRASI. Bacalah kisah-kisah yang boleh dijadikan inspirasi kepada nada untuk berhenti merokok. Sedikit sebanyak akan menaikkan semanagt anda. Mereka boleh, kenapa tidak anda!

9. MENGUNYAH. Cari baan kunyah yang sihat jika anda bersa ingin merokok. Kekacang, kerepek atau pun gula-gula getah.

Atau nak yang palin berkesan?. Jom tengok video abang tepi tasik ni. Apa yang beliau buat sehingga beliau bebas rokok sepenuhnya.Berhenti Merokok Dengan Cepat untuk Selama-Lamanya from iReach HD on Vimeo.


BAGAIMANA VIVIX BOLEH MENGHENTIKAN KETAGIHAN MEROKOK

Vivix bertindak dengan cara memulihkan semula struktur DNA dan seterusnya akan menggalakkan penghasilan sel-sel yang sihat. Sel-sel yang rosak akan dibaiki pada peringkat yang paling asas iaitu DNA.

Vivix akan  menyebabkan rokok berasa pahit. Ini bermakna sel-sel dalam badan sedang menolak vivix.
Vivix bertindak membuang nikotin di dalam DNA dan ia dapat membantu proses berhenti rokok. DNA yang telah tercemar oleh nikotin akan dipulihkan oleh vivix. Asilnya, DNA akan kembali kepada keadaan asal. Dan perokok akan berhenti merokok ekoran daripada rasa tidak sedap dan pahit pada rokok.

Vivix juga menganduni antioksidan yang sangat berkuasa kerana kandungan resveratrolnya yang tinggi. Antioksidan seumpama pengutip sampah di dalam tubuh manusia.

Bila merokok, toksin akan berkumpul di dalam tubuh, jadi antioksidan inilah yang berfungsi untuk membersihkan segala toksin dan racun di dalam tubuh kita. Anda tidak akan berasa nikmat lagi untuk menyedut asap rokok atau ketagih untuk terus merokok. Lama kelamaan anda akan berhenti rokok dengan sendirinya. Vivix juga akan membantu memulihkan sel-sel anda yang rosak akibat radikal bebas tadi dan menjadikan anda semakin sihat dan berseri-seri.

Jom ikuti kisah mereka yang telah berjaya dengan vivix shaklee

TESTIMONI 1

TESTIMONI 2


TESTIMONI 3


Teruja bukan setelah membaca testimoni-testimoni mereka yang telah berjaya dari cengkaman rokok. Jadi tunggu apa lagi?. Jangan biarkan rokok menyebabkan penyakit-penyakit kronik bertapak di dalam tubuh anda. pasakkan tekad dan bermujahadah ke arah kebaikan.

Hubungi saya sekarang untuk vivix anda. Ingin PENJIMATAN BERGANDA 15-20%, jom mulakan langkah yang bijak dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee. Anda boleh MENDAFTAR DI SINI

PENGEDAR SAH SHAKLEE TAMAN IMPIAN PUTRA/ BANDAR SERI PUTRA/ BUKIT MAHKOTA/ BANGI LAMA./ BANGI AVENUE
Wakil Pengedar Shaklee Anda:
Harisatun Nida bt Abd Rashid (Nida)
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 987151 ]
♥ SMS/WhatsApp : 0164225314
♥ fbfanpage: santaivitamin

No comments:

Post a Comment

Punca dan Cara Buang Angin Dalam Badan Paling Berkesan!

Badan rasa berangin, mula rasa loya, pening dan nak muntah. Tapi tersekat. Ia juga boleh menyebabkan perut kembung akibat daripada angin ya...