Cara Saya Menyimpan Rekod Perniagaan

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA.

Untuk memudahkan rujukan semasa dan masa akan datang, penyimpanan segala rekod perniagaan seperti RESIT, DATABASE PELANGGAN dan INVOICE hendaklah teratur dan kemas. Ia adalah untuk memudahkan kita juga untuk membuat semakan dan pengemaskinian perniagaan. Barulah tak serabut dan senang nak manage.KEPENTINGAN MENYIMPAN REKOD DENGAN TERATUR

Banyak kepentingan sebenarnya untuk kita simpan segala dokumen berkaitan dengan teratur. Dari situ kita boleh tengok perkembangan bisnes, membuat planning jangkasama pendek dan panjang dan sebagainya. Barulah tak pening nak sentuh yang mana satu.


CARA PENYIMPANAN REKOD YANG MUDAH

Biasanya mama sediakan satu file untuk menyimpan dokumen-dokumen ini. dalam file tersebut bolehlah dibahagikan kepada beberapa bahagian. Contohnya, resit di bahagian resit, maklumat pelanggan di bahagian pelanggan. Jadi ia sangat memudahkan kerja kita apabila kita nak rujuk balik pada masa akan datang. Segala dokumen dah lengkap di situ dan kita boleh trace balik jika ada yang tercicir.

Tapi ada juga yang sediakan file yang berasingan. Pokok pangkalnya terpulang pada citarasa dan kreativiti masing-masing. yang mana mudah kita mudahkan.

Jadi ia dah menyenangkan kerja kita dah kan. 
SELAMAT MENCUBA UOLLS!

Nak vitamin jangan lupa hubungi mama taw.

INGIN PENJIMATAN HINGGA 15-20% JAUH LEBIH MURAH DARI HARGA BIASA?. HUBUNGI SAYA SEKARANG!

PENGEDAR SAH SHAKLEE TAMAN IMPIAN PUTRA/ BANDAR SERI PUTRA/ BUKIT 

MAHKOTA/ BANGI LAMA. 
Wakil Pengedar Shaklee Anda:
Harisatun Nida bt Abd Rashid (Nida)
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 987151 ]
♥ SMS/WhatsApp : 0164225314
♥ fbfanpage: santaivitamin
♥ Instagram: shakleebangi_bynida
No comments:

Post a Comment

Punca dan Cara Buang Angin Dalam Badan Paling Berkesan!

Badan rasa berangin, mula rasa loya, pening dan nak muntah. Tapi tersekat. Ia juga boleh menyebabkan perut kembung akibat daripada angin ya...