Cara Menghilangkan Jerawat Batu Dengan Mudah Supaya Wajah Licin Kembali

Masalah jerawat batu adalah satu masalah yang biasa dialami oleh masyarakat terutamanya di kalangan remaja. Ia cukup mengganggu kerana ia bersaiz besar sehinggakan mengganggu penampilan seseorang.
Makin teruk apabila ia bernanah dan agak menyakitkan. Jenis jerawat ini tidak boleh dipicit kerana dikhuatiri akan meninggalkan parut hitam.

Bagaimanapun terdapat cara menghilangkan jerawat batu dengan mudah supaya wajah kembali licin.

 


PUNCA TERJADINYA JERAWAT BATU
Antara punca-punca terjadinya jerawat batu ialah:

1) Kurang Menjaga Kebersihan
Kurang menjaga kebersihan diri merupakan punca terjadinya jerawat batu. Mungkin pada awalnya ia kecil tapi lama-kelamaan ia akan membesar dan banyak. Elakkan dari memicit dengan kuku atau alat yang tidak bersih supaya ia tidak melarat ke kawasan wajah yang lain.

2) Faktor Keturunan
Faktor keturunan juga boleh menyebabkan jerawat batu. Mungkin ibu bapa anda mempunyai kelenjar minyak yang aktif, dan kulit berminyak. Jadi ia sedikit sebanyak akan di perturunkan kepada anda pula. Jerawat batu senang muncul pada jenis kulit yang berminyak kerana ia mudah memerangkap debu dan kotoran. Seeloknya kurangkan mengambil makanan yang berminyak seperti makanan bergoreng untuk mengelakkan minyak makin banyak.

3) Tekanan
stress juga akan menyebabkan jerawat batu akan muncul. Anda seharusnya bijak mengawal emosi dan elakkan stress. Hal ini berlaku kerana otot-otot pada wajah menegang dan kelenjar minyak akan aktif dan akan menyebabkan pertumbuhan bakteria penyebab jerawat.

4) Bahan Kosmetik
Penggunaan kosmetik juga boleh menyebabkan jerawat. Jika anda memakai sebarang kosmetik di luar atau dalam rumah, pastikan anda membersihkan dengan betul supaya tidak tertinggal sisa-sisa kosmetik yang anda pakai. Pori-pori akan tersumbat dengan kosmetik yang anda pakai dan ia akan menyebabkan jerawat muncul.


CARA MENGHILANGKAN  JERAWAT BATU DENGAN MUDAH

Bagi anda yang mempunyai masalah jerawat, tidak perlu sedih dan muram terlalu lama kerana dengan SET JERAWAT SHAKLEE masalah jerawat batu anda bakal ditamatkan.

Set Jerawat Shaklee akan memberikan rawatan secara luaran dan juga dalaman dan bakal memberikan keputusan yang sangat memuaskan supaya kulit cantik kembali.

Set ini terdiri daripada kombinasi vitamin-vitamin  iaitu VITAMIN C SUSTAINED RELEASE, VITAMIN B KOMPLEKS, VITAMIN E COMPLEKS untuk penjgaan dalaman. Manakala GENTLE DEEP FOAMING CLEANSER sebagai penjagaan luaran.


VITAMIN C SUSTAINED RELEASE 500MG

 Vitamin C merawat jerawat dengan dua cara iaitu bertindak sebagai antioksidan, ia merawat radikal bebas yang merbahaya dan mengurangkan asid dalam badan. Untuk mengelakkan tindak balas radikal bebas ini dalam badan yang membawa kepada jerawat Vitamin C dapat menyerap radikal bebas dari merosakkan kulit.
Vitamin c juga merangsang pembentukan kolagen, dan untuk kecantikan kulit. Vitamin C jika diambil secara konsisten setiap hari akan mencerahkan kulit, melambatkan penuaan dan menghalang pembentukan pigmen pada kulit.

 VITAMIN B KOMPLEKS
Keperluan Vitamin B kompleks adalah untuk mengurangkan tekanan emosi dan kelesuan. Selain itu B Vitamin kompleks juga membantu dalam menstabilkan fungsi saraf dan meningkatkan pemikiran, menjaga jantung, elak keccatan spina bifida dan bermacam-macam lagi.
  

VITAMIN E COMPLEKS


Vitamin E Compleks kaya dengan antioksidan dan membantu melambatkan penuaan, mengurangkan kedut dan garis halus. Ia mampu memperbaiki tekstur kulit dan tona muka supaya sekata. 
Ia juga mampu membaiki parut. Boleh dipakai sebagai masker untuk menghilangkan parut.
  
GENTLE DEEP FOAMING CLEANSER
 
Mencuci muka adalah langkah pertama untuk penjagaan kulit muka. Jadi amat penting untuk memilih pencuci muka yang sesuai dengan kulit muka kita. Gentle deep foaming cleanser shaklee atau pencuci muka shaklee adalah pilihan yang terbaik untuk memilik kulit yang bersih seterusnya dapat mengatasi masalah jerawat.
Ia dibuat daripada ekstrak tumbuh-tumbuhan terpilih bebas kimia bahaya yang merengsakan kulit. Rumpai laut dapat menanggalkan sel-sel kulit mati dan menegangkan kulit. Alga hijau pula melembabkan kulit dan membersihkan kulit jauh ke dalam liang-liang kulit untuk hapuskan toksin, Strawberi begonia berfungsi mencerahkan dan sekatakan kulit.
Pencuci muka nutriwhite ini sangat menjimatkan kerana ia boleh bertahan 9 hingga 12 bulan bergantung kepada kekerapan penggunaannya.

 TESTIMONI SET JERAWAT SHAKLEE
 
Testimoni set Jerawat Shaklee


Testimoni Set Jerawat Shaklee


Testimoni Set Jerawat Shaklee

Mereka sangat berpuas hati dengan SET JERAWAT SHAKLEE dan ternyata telah mengubah penampilan mereka dengan lebih yakin lagi untuk berhadapan dengan orang ramai.

Jadi tunggu apa lagi?. Anda sudah bersedia untuk hilangkan jerawat batu yang menghantui anda?
Hubungi saya sekarang.


INGIN PENJIMATAN HINGGA 15-20% JAUH LEBIH MURAH DARI HARGA BIASA?. HUBUNGI SAYA SEKARANG!
PENGEDAR SAH SHAKLEE TAMAN IMPIAN PUTRA/ BANDAR SERI PUTRA/ BUKIT 

MAHKOTA/ BANGI LAMA. 
Wakil Pengedar Shaklee Anda:
Harisatun Nida bt Abd Rashid (Nida)
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 987151 ]
♥ SMS/WhatsApp : 0164225314
♥ fbfanpage: santaivitamin
♥ Instagram: shakleebangi_bynida

No comments:

Post a Comment

Punca dan Cara Buang Angin Dalam Badan Paling Berkesan!

Badan rasa berangin, mula rasa loya, pening dan nak muntah. Tapi tersekat. Ia juga boleh menyebabkan perut kembung akibat daripada angin ya...