Cara Atasi Masalah Jeragat Degil di Wajah Supaya Kulit Bersih Berseri

Jeragat adalah perubahan warna kulit berbintik-bintik hitam di permukaan kulit. Golongan wanita terutamanya lebih ramai berdepan dengan masalah jeragat pada wajah. Untuk menghilangkan jeragat, wanita sanggup berbuat apa sahaja kerana wanita dan kecantikan tidak dapat dipisahkan sehinggakan menggunakan produk yang membahayakan kesihatan. Tanpa mereka sedar sebenarnya mereka menempah bahaya.


Jadi, buatlah keputusan dengan bijak supaya kulit cantik pada masa yang sama tidak membahayakan kesihatan. Pilihlah produk yang telah disahkan selamat oleh kementerian dan semestinya berbaloi dengan duit yang kita laburkan.Punca Terjadinya Jeragat Degil di Wajah

1. Perubahan Hormon
Perubahan hormon seperti hamil, menyusu mempengaruhi terjadinya tompok-tompok coklat di wajah. Tabiat merokok dan penggunaan pil perancang juga turut menyumbang kepada kehadiran melasma ini.

2. Radang Kulit
Apabila kulit ditumbuhi jerawarat dan ia beransur kering, ia akan meninggalkan kesan hitam pada wajah yang dikenali sebagai  Post-Inflammatory Hyperpigmentation (PIH).

3. Alahan Pada Ubat-ubatan
antara faktor utama terjadinya jeragat ialah alahan pada ubat-ubatan. Contohnya penggunaan antibiotik minocycline yang kebiasaannya digunakan untuk merawat jerawat, tetapi bahan-bahan yang terjandung di dalamnya menyumbang kepada terjadinya jeragat di wajah.

Jadi untuk anda boleh menggunakan vitamin semulajadi, krim yang bebas kimia dan rawatan semulajadi yang lain sebagai alternatif untuk menggantikan ubat jerawat tersebut.

4. Pendedahan Kulit di Bawah Cahaya Matahari Secara Berlebihan
Pendedahan secara terus dan berlebihan dan seiring dengan peningkatan usia juga akan menyebabkan masalah kulit terjadi. 

Jeragat terbahagi kepada dua iaitu:

Epidermal: Jeragat terjadi pada lapisan atas kulit.(epdermis)
Dermal: Jeragat yang terjadi dalam lapisan kulit. (dermis)

kebiasaannya jeragat yang terjadi di dalam kulit lebih sukar untuk diatasi berbanding jeragat pada bahagian atas kulit.


Atasi Jeragat Dengan Kolagen

Kolagen di dalam badan kita adalah dihasilkan secara semulajadi, tetapi ia akan berkurangan apabila usia menginjak 20 tahun dan ke atas, anggaran purata 1 hingga 4gram sehari. Wajah akan kelihatan banyak perubahan apabila usia 30 tahun keatas.
Kolagen Powder Shaklee Bukan Kolagen Biasa
Untuk atasi masalah jeragat dengan berkesan, pilihan kolagen powder shaklee adalah pilihan yang sangat tepat. Kollagen Powder Shaklee mempunyai kajian secara klinikal dan saintifik bagi memastikan produknya sentiasa selamat dan berkesan.
 • Meningkatkan kelembapan kulit sehingga 90%
 • Mengurangkan kekasaran dan kekeringan sehingga 75%
 • Peningkatan dalam penampilan keseluruhan sehingga 71%
 • Meningkatkan kelembutan dan kelicinan sehingga 69%
 • Meningkatkan pemakaian kekal mekap sehingga 60%
 • Meningkatkan keanjalan, ketegangan & elastisiti sehingga 55%
 • Meningkatkan ketebalan rambut sehingga 54%
 • Meningkatkan keserian, tona & warna kulit sehingga 50%
 • Mengurangkan garis halus dan kedutan sehingga 18%

Cara Kolagen Powder Shaklee Bertindakbalas
Kolagen powder shaklee mempunyai saiz molekul yang sangat kecil berbanding kolagen lain di pasaran. Kebanyakan kolagen di pasaran juga tidak diisytiharkan secara terang-terangan saiz molekulnya, tetapi shaklee telah isytiharkan saiz molekulnya secara terang-terangan kerana ia sangat penting untuk pengguna memilih kolagen yang tepat. Semakin kecil saiz molekulnya semakin senang ia diserap oleh badan. Dan semestinya kesannya juga sangat cepat.
Testimoni Kolagen Powder Shaklee Hilangkan Jeragat Degil 
Semestinya selamat dan berkesan. Tidak merbahaya kepada badan  ia beri kesan yang menakjubkan kepada kulit. Jangan risau tentang masalah kulit yang membelenggu anda, kolagen powder shaklee dapat membantu menyelesaikan masalah ini.
Terbukti berkesan!. Hampir kesemua jeragat telah hilang. Jika anda pentingkan penampilan wajah yang menarik, kolagen shaklee sangat dicadangkan!. Bertindak segera untuk hasil yang terbaik.

INGIN PENJIMATAN HINGGA 15-20% JAUH LEBIH MURAH DARI HARGA BIASA?. HUBUNGI SAYA SEKARANG! 
PENGEDAR SAH SHAKLEE TAMAN IMPIAN PUTRA/ BANDAR SERI PUTRA/ BUKIT 

MAHKOTA/ BANGI LAMA. 
Wakil Pengedar Shaklee Anda:
Harisatun Nida bt Abd Rashid (Nida)
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 987151 ]
♥ SMS/WhatsApp : 0164225314
♥ fbfanpage: santaivitamin
♥ Instagram: shakleebangi_bynida


2 comments:

 1. Jeragat ni buat kita rasa segan nak jumpa orang kan. Macam menarik pula produk kolagen shaklee ni. Tq sis sharing info.

  ReplyDelete
  Replies
  1. sama-sama tuan. ya memang rasa segan. jom licinkan kulit dengan cara yang sangat mudah ini

   Delete

Punca dan Cara Buang Angin Dalam Badan Paling Berkesan!

Badan rasa berangin, mula rasa loya, pening dan nak muntah. Tapi tersekat. Ia juga boleh menyebabkan perut kembung akibat daripada angin ya...