Penting Landmark Study Pada Vitamin

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA.


"Landmark Study" iaitu satu kajian yang dibuat untuk mengkaji manfaat, kesan dan risiko jangkamasa panjang terhadap sesuatu suplement atau vitamin.

Hanya Shaklee sahaja yang berani buat landmark study pada produk-produknya sebab yakin shaklee memang terbukti selamat dan berkesan.


Kenapa penting?

Landmark study ni penting sebab keterbatasan kajian saintifik yang ada. ia adalah kajian yang menyeluruh terhadap pengambilan suplement sebab suplement ni bukanlah macam ubat lain yang ada dadah, yang kita boleh lihat kesannya serta merta. Ia memerlukan masa untuk develop.


Kebanyakan kajian saintifik yang dibuat adalah dalam jangkamasa pendek, jadi ia kurang sesuai kerana sesuatu penyakit ambil masa panjang untuk terjadi. Jadi landmark study ni dibuat dalam tempoh jangkamasa panjang iaitu 20 tahun untuk melengkapkan kajian tersebut. bukan kejap taw.. 20 tahun tu.

Pihak shaklee mintak pihak yang ketiga cek vitamin dia selamat ke tak. Bayangkan pihak ketiga yang takde kaitan pun dengan shaklee.
.
Ia ibarat MENJERUT LEHER sendiri. Jika suplement tu tak selamat, pihak shaklee tak boleh keluarkan produk tersebut hingga disahkan SELAMAT.
.
Penting taw sebab orang dapat penyakit hari ni bukan sebab makanan dia makan semalam.

Tapi apa yang dia makan 5 tahun kebelakang. Makan junkfood yang sedap tu bebanyak semalam bukan terus jadi kanser hari nih. Efek jangkamasa panjang.
.
Cuba cek hari hari awak cukup tak ambik nutrien. Hari nih memang tak rasa.tapi cuba compare masa kita umur 18 dan umur sekarang..apa yang kita rasa pda kesihatan. Makin up ke down?
.
Pilih makanan yang betul dah lifestyle yang sihat ya.


Hubungi saya untuk hidup lebih sihat.

PENGEDAR SAH SHAKLEE TAMAN IMPIAN PUTRA/ BANDAR SERI PUTRA/ BUKIT 

MAHKOTA/ BANGI LAMA. 
Wakil Pengedar Shaklee Anda:
Harisatun Nida bt Abd Rashid (Nida)
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 987151 ]
♥ SMS/WhatsApp : 0164225314
♥ fbfanpage: santaivitamin
♥ Instagram: shakleebangi_bynida

No comments:

Post a Comment

kanser hati