Cara Tingkatkan Daya Tahan Badan Hadapi Musim Tengkujuh

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA.



Hari ni kita bercakap pasal #IMUNITI pulak.ni dah nak masuk fasa banjir hari hari hujan imun kena bagi up lagi berbanding biasa.

Mama percaya.makan nasi boleh kenyang. Tapi kadang hidangan yang kita makan tak lengkap macam piramid makanan.tu tak masuk lagi nutrien dan protein musnah semasa proses masak. 

Tu tak masuk lagi maknan yang menjahanamkan sistem imun.macam maknan segera. Alah kadang teringin sumbat jugak kan.

So awak makan apa sebagai pelindung sistem tahan badan awak dan keluarga ?

Kami dah lama amalkan vitamin semulajadi. Memang kena share banyak kali. VITAMIN C SR sebagai hero utama. Lepas consume VITAMIN C ni banyak perubahan.yang paling ketara dah tak sakit kepala dan alergi kurang dah.demam tu memang dah bertahun tak demam.

Bukan mendabik dada.tapi Alhamdulillah usaha yang kecik buahkan hasil.

Hasya pulak bagi mealshake. Campur dalam air coklat /milo..Kami ni trauma kalau dia demam. Mula nak gelabah tak tido lah. Takot jadi tarik lagi. Alhamdulilah sekarang makin sihat dan aktif.

Maryam pulak jenis tak berapa nak makan dan minum. So yang nih tumpang VITAMIN C mama jelah.nasib baik still breastfeed dia.so dia dapat sekalilah segala vitamin yang mama makan.budak nih lagi sihat. Kalau dia tak sihat tu kejap je dia recover balik.

Bab penjagaan rumah kami ada basic h. Multipurpose ni senang..dari lantai sampai sayur dan buah boleh cuci.sebab dia nontoxic..bebas kimia. Memang dijamin selamat.kalau anak anak jenis alergi dan asma mak ayah kena consider tuka semua pencuci dalam rumah kepada yang tiada kimia.

Guna pencuci yang takde toksik ni bumi pon suka.sangat mesra bumi.dah dah lah bebankan bumi dengan segala racun. Save the planet untuk anak cucu kita.kita pinjam ja dari deorang. So jaga elok elok.

Alhamdulilah.bersyukur sebab diberi peluang guna yang semulajadi.bebas kimia ..racun.tak boleh bayang kalau still guna vitamin sintetik.yang sangat bahaya pada buah pinggang dan organ lain.

Jadi..jom sama sama jaga kesihatan diri dan family. Kalau bukan kita yang nak jaga siapa lagi kan? Hubungi mama untuk lebih sihat.

PENGEDAR SAH SHAKLEE TAMAN IMPIAN PUTRA/ BANDAR SERI PUTRA/ BUKIT 

MAHKOTA/ BANGI LAMA. 
Wakil Pengedar Shaklee Anda:
Harisatun Nida bt Abd Rashid (Nida)
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 987151 ]
♥ SMS/WhatsApp : 0164225314
♥ fbfanpage: santaivitamin
♥ Instagram: nidafirdaus_shaklee



No comments:

Post a Comment

Cara Atasi Sakit Lutut dan Selalu Letih dengan Berkesan

Masalah obesiti atau mempunyai berat badan yang berlebihan banyak mengundang pelbagai masalah kesihatan. Satu kajian yang dijalankan oleh...