Omega Guard Vitamin yang Sangat Diperlukan Semasa Hamil

Banyak vitamin yang diperlukan oleh tubuh kita tapi tubuh tidak dapat hasilkan dan perlu ambil dari makanan lain salah satunya ialah Omega 3.

Omega-3 amat diperlukan oleh badan bagi mengekalkan pengeluaran sejenis hormon iaitu prostaglandin. Prostaglandin diperlukan bagi membantu serta mengawal fungsi fisiologi yang penting, dan termasuklah dengan tekanan darah, pembekuan darah, penghantaran saraf, tindak balas keradangan serta alahan, fungsi buah pinggang, dan saluran gastrousus, dan macam-macam lagi hormon yang diperlukan. Ketidakseimbangan hormon ini boleh menyebabkan penyakit. 
 

Kebaikan Omega 3 Semasa Hamil
 
Mengikut kajian yang telah dijalankan, Omega-3 amat penting untuk membantu perkembangan dan pertumbuhan bayi di dalam kandungan. Penambahan EPA dan DHA ke dalam pemakanan yang mengandungi Omega-3 dapat memberikan kesan positif kepada perkembangan janin anda.
 
Kajian juga ada menunjukkan ibu hamil yang mengamalkan pemakanan Omega-3 dapat mengurangkan risiko alahan kepada bayi kerana ia bersifat anti-radang.

Antara kebaikan lain ialah ia dapat mengelakkan pre-term labor and delivery, mengurangkan risiko pre-eklampsia, dan dapat membantu meningkatkan berat badan (secara ideal).
 
Bagi ibu yang kekurangan Omega-3 cenderung untuk mendapat kemurungan selepas bersalin dan dengan kata lain boleh menyebabkan gangguan mental dan emosi.

Secara kesimpulannya, kebaikan Omega-3 ialah:
  • Perkembangan saraf dan pembesaran janin dalam kandungan.
  • Kurangkan risiko alahan/ekzema/astma pada bayi.
  • Elak pre-eklampsia (kedudukan uri di bawah bayi)
  • Bantu naikkan berat badan bayi.
  • Boleh elakkan ibu meroyan selepas bersalin.

Makanan Terbaik Yang Mengandungi Omega-3

Antara sumber Omega-3 yang terbaik dan tinggi ialah salmon, halibut, sardin dan mackerel. Namun ramai ibu-ibu yang risau tentang kandungan toksin dan kimia yang terkandung di dalam ikan tersebut.Jjadi sebagai alternatif, pengambilan supplement yang diproses dengan baik dapat memberikan manfaat kesihatan EPA dan DHA kepada pengguna tanpa risiko keracunan toksin.
 
 
OMEGA GUARD SHAKLEE
 


OMEGA GUARD SHAKLEE merupakan minyak ikan terbaik dan paling tulen dunia. Ia diekstrak daripada ikan air laut sejuk di perairan negara Jepun.
 
Ia merangkumi rangkaian spektrum penuh 7 asid lemak Omega-3 semulajadi, termasuk EPA, DHA, ALA, dan banyak lagi.

Ia dihasilkan melalui proses penyulingan (3 molekul) – ekstrak asid lemak yang paling tulen dan paling semulajadi, menyingkirkan bahan-bahan berbahaya.

Satu sajian Omega Guard dapat membekalkan 905 mg asid-lemak omega-3 dilengkapi dengan EPA dan DHA.
OMEGA GUARD SHAKLEE terkandung juga dalam SET HAMIL SHAKLEE. Anda boleh dapatkan full set SET HAMIL untuk rasai kebaikan vitamin-vitamin yang lain.
 
 
Apa Kata Mereka Tentang OMEGA GUARD SHAKLEE
 
 
*Testimoni 1
 

 
*Testimoni 2
 

Hebat bukan? Omega-3 yang terkandung di dalam Omega Guard ternyata sangat membantu para ibu semasa hamil. Jadi tunggu apa lagi? Berikan yang terbaik kepada bayi seawal bayi dalam kandungan lagi. Dengan hanya RM136.00 anda bakal mendapat MINYAK IKAN PALING TULEN DAN PEKAT DI DUNIA!

PENGEDAR SAH SHAKLEE TAMAN IMPIAN PUTRA/ BANDAR SERI PUTRA/ BUKIT MAHKOTA/ BANGI LAMA. 
 
Wakil Pengedar Shaklee Anda:
Harisatun Nida bt Abd Rashid (Nida)
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 987151 ]
♥ SMS/WhatsApp : 0164225314
♥ fbfanpage: santaivitamin
♥ Instagram: nidafirdaus_shaklee


No comments:

Post a Comment

Punca dan Cara Buang Angin Dalam Badan Paling Berkesan!

Badan rasa berangin, mula rasa loya, pening dan nak muntah. Tapi tersekat. Ia juga boleh menyebabkan perut kembung akibat daripada angin ya...