Kenapa Protein Sangat Penting Kepada Ibu Hamil

Protein penting untuk pertumbuhan badan. Badan kita terdiri daripada 25% protein. Ia merupakan perkara paling asas diperlukan oleh sel-sel organ dalam badan. Sel merupakan struktur badan manusia dan pelbagai penyakit pada zaman moden ini disebabkan oleh sel-sel yang kurang sihat dan lemah.

Protein yang cukup akan menjamin membantu perkembangan janin dengan sempurna dan elakkan risiko kelahiran kurang berat. Sebagai persediaan mengahadapi saat bersalin, mudah sembuh dan kekal sihat semasa tempoh berpantang ibu hamil perlu pastikan mengambil protein dengan cukup.


Risiko Kekurangan Protein Ketika Hamil
 
Antara risiko kekurangan protein kepada ibu hamil ialah akan akibatkan kehilangan berat badan, keletihan , lemah lesu, kerap mendapat jangkitan dan bengkak-bengkak akibat takungan air yang berlebihan.  Yang lebih serius lagi apaila ibu yang kekurangan protein gagal untuk membekalkan protein kepada janin seterusnya akan membawa risiko yang lebih besar kepada bayi.


Apakah Sumber Protein Yang Terbaik Untuk Kandungan Anda?ESP ialah sumber protein yang bekalkan protein yang terbaik untuk wanita hamil. Ia dicipta sekita tahun 1960an lagi yang membekalkan 9 jenis asid amino yang diperlukan oleh tubuh yang tubuh tidak dapat hasilkan.


Kelebihan ESP kepada Wanita Hamil

Meningkatkan Imuniti Badan Ibu

Selain daripada vitamin c, protein juga tidak kurang hebat untuk menguatkan imuniti badan. Malah protein lebih mudah untuk dicerna oleh ibu.


Mengawal Berat Badan dan Elakkan Diabetis Ibu Hamil

Apabila kandungan membesar dan 5 bulan keatas, corak pemakanan ibu juga kan turut berubah. Ibu akan lebih mudah berasa lapar. 

Walaupun ia adalah perkara yang normal kepada ibu mengandung tetapi harus diigat agar berat badan tidak naik mendadak yang boleh menyebabkan kencing manis.

Esp ialah minuman protein yang rendah index glisemik. Maksudnya ia melambatkan serapan glukosa di usus kecil. Sebab itulah esp buatkan kita berasa kenyang lebih lama.


Membantu Pembentukan Otot dan Otak Bayi

Otak bayi mula berkembang seawal persenyawaan berlaku lagi sebegitu juga otot bayi. Otak manusia terdiri daripada sel dan sel pula dihasilakn oleh protein. Sebab itulah protein sangat penting semas mengandung.


Membantu Cantikkan Kulit dan Gebu

Penghasilan kulit yang baru setiap 24 hari sekali perlu kepada protein. Sel-sel kulit yang mati perlu ditukar kepada kulit yang baru. Protein esp akan buatkan sel sel baru kulit gebu, halus dan mulus. Ia juga turut memudarkan parut. 

Bayi dalam kandungan juga akan mendapat kebaikan protein yang disalurkan oleh ibu. Sebab itulah baby yang lahir kebanyakan berkulit putih dan gebu kesan dari pengamalan protein yang cukup semasa dalam kandungan lagi.


Jadi,dengan hanya 1 tin esp, anda bakal mendapat 1001 khasiat . Sangat berbaloi bukan, dan perlulah segera bertindak dan amalkan secara konsisten sejak dari dalam kandungan lagi. Anda jangan percya saya sehingga anda tidak cubanya sendiri.PENGEDAR SAH SHAKLEE TAMAN IMPIAN PUTRA/ BANDAR SERI PUTRA/ BUKIT MAHKOTA/ BANGI LAMA. 
 
Wakil Pengedar Shaklee Anda:
Harisatun Nida bt Abd Rashid (Nida)
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 987151 ]
♥ SMS/WhatsApp : 0164225314
♥ fbfanpage: santaivitamin
♥ Instagram: nidafirdaus_shakleeNo comments:

Post a Comment

Punca dan Cara Buang Angin Dalam Badan Paling Berkesan!

Badan rasa berangin, mula rasa loya, pening dan nak muntah. Tapi tersekat. Ia juga boleh menyebabkan perut kembung akibat daripada angin ya...