Cara Kawal Kencing Manis dari Merebak Supaya Kaki Tak Kena Potong

Kencing manis pembunuh senyap! 1 daripada 6 rakyat Malaysia menghidap kencing manis. Kencing manis adalah punca utama menyumbang kepada penyakit kronik yang lain seperti kegagalan buah pinggang, jantung, risiko untuk buta dan masalah jantung.

Tetapi kencing manis boleh dikawal apabila masih diperingkat awal untuk mengelakkan pesakit kehilangan anggota badan seperti kaki kebiasaannya. Ia adalah antara penyakit yang popular yang dihadapi oleh ramai orang di Negara ini.
Punca Bagaimana Kencing Manis Terjadi 

Kencing manis berpunca apabila peningkatan kadar gula dalam darah akibat daripada gangguan pada system metabolisme tubuh, diamana pancreas tidak lagi mampu menghasilakn hormone insulin.

Hormone insulin inilah berperanan unutk mengawal kadar gula dalam darah dengan kata lain menukarkan karbohidrat, lemak dan juga protein menjadi tenaga yang diperluakn oleh tubuh kita.

Sebab itulah apabila seseorang menghidap kencing manis, doktor akan memberikan suntikan insulin bagi mengekalkan peranannya.


Tanda-tanda atau Gejala Kencing Manis

  • Kerap membuang air kecil

  • Sering berasa dahaga yang luar biasa

  • Lapar yang berlebihan dan makan dalam jumlah yang banyak dalam satu masa

  • Hilang berat badan tanpa diketahui puncanya

  • Mengalami rabun secara tiba-tiba

  • Luka yang berlarutan dan lambat sembuh

  • Mudah kena jangkitan pada kulit

Ramai yang beranggapan bahawa keturunan atau genetic adalah berisiko tinggi untuk menghidapi kencing manis, tetapi perlu diambil perhatian juga bagi mereka yang berlebihan berat badan dan tidak mengamalkan diet yang sihat juga turut berisiko untuk mengalaminya.


Cara Mengawal Kencing Manis

Langkah pertama Apabila pesakit telah disahkan menghidap kencing manis, pesakit haruslah mengikut nasihat yang disarankan oleh doktor yang merawatnya.

Selain itu patuhi diet dan mengawal pengambilan makanan terutamnya menghadkan pengambilan makanan yang tinggi gula, lemak dan juga karbohidrat. Antaranya iaah gula tebu, gula kastor, madu, makanan segera, jeruk, susu pekat manis, buah-buahan dalam tin, minuman bergas, coklat, makanan diawet dan sebagainya

Sentiasa mematuhi nasihat daripada dokotr dan menjalani pemeriksaan berkala samada di hospital atau klinik yang berdekatan


Bagaimana Vivix Boleh Membantu 


Pengambilan vivix secara konsisten dan berterusan boleh membantu mengawal diabetis daripada merebak. Ia berfungsi sebagai antioksadan yang melindungi sel-sel badan daripada dirosakkan oleh serangan radikal bebas.

Vivix adalah satu-satunya supplement yang dapat menembusi DNA manusia. Bagaimana ia boleh membantu dalam rawatan pesakit kencing manis?

Sebagai suplement yang kaya dengan antioksidan dan resveratrol dapat membantu pesakit dengan memperlahankan atau menguragkan sindrom resistansi insulin. Sebagai antioksidan yang berkuasa tinggi.

Ia mengurangkan dan juga melambatkan sindrom resistansi insulin .

Pengambilan vivix secara berterusan dapat membantu melindungi dan melambatkan kerosakan yang disebabkan oleh gen.


Kawal kepekatan gula dalam darah 

Pengambilan gula yang tinggi boleh meningkatkan kandungan gula dalam darah. Apabila ia dicerna ia akan ditukarkan kepada tenaga. Dengan vivix, polifenol dalam anggur muscadine akan melambatkan pencernaan dan penyerapan karbohidrat dalam darah dan seterusnya mengelakkan gula terkumpul dengan tinggi dan menyebabkan kencing manis.


Menggalakkan penyembuhan luka dengan segera

Polifenol yang terdapat dalam vivix membantu dalam membaiki penglihatan yang terganggu dan penyembuhan luka juga lebih singkat.


Mencegah pembentukan Protein Age

Apabila gula dan protein berlebihan dalam badan, ia akan menghasilkan protein age(advanced glycation end products). Ia boleh menyebabkan atherosclerotic, sel mati dan kencing manis.


Apa kata mereka yang telah sembuh dengan pengambilan vivix Shaklee

Testimoni 1**


Testimoni 2**


Testimoni 3**

Alhamdulillah. Saya tumpang rasa gembira dan syukur apabila pesakit kencing manis mampu mengukir senyuman setelah menggunakan vivix. Mencegah adalah lebih baik daripada mengubati. Dengan adanya testimoni-testimoni tentang vivix Shaklee yang telah membantu pesakit kencing manis dapat membuka ruang kepada pesakit untuk turut sama berikhtiar dengan tonik ajaib ini.

Jika anda tak buat aa-apa tindakan dari sekarang, tunggulah 2 atau tiga 3 lagi, organ anda atau orang yang tersayang akan rosak secara perlahan-lahan tanpa anda sedar pun. Selamatkanlah diri dan orang yang anda sayang. Jauhi dari kencing manis. Kesihatan adalah sangat bernilai dan tiada galang ganti.

Apa tunggu lagi? Jom dapatkan vivix Shaklee dan amalkan secepat mungkin! Untuk pembelian anda boleh hubungi saya seperti di bawah ini.
PENGEDAR SAH SHAKLEE TAMAN IMPIAN PUTRA/ BANDAR SERI PUTRA/ BUKIT MAHKOTA/ BANGI LAMA./ BANGI AVENUE
Wakil Pengedar Shaklee Anda:
Harisatun Nida bt Abd Rashid (Nida)
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 987151 ]
♥ SMS/WhatsApp : 0164225314
♥ fbfanpage: santaivitamin
♥ Instagram: shakleebangi_bynida


No comments:

Post a Comment

Punca dan Cara Buang Angin Dalam Badan Paling Berkesan!

Badan rasa berangin, mula rasa loya, pening dan nak muntah. Tapi tersekat. Ia juga boleh menyebabkan perut kembung akibat daripada angin ya...