8 Kegunaan Basic H Yang Ramai Orang Tak Tahu


Entry yang lepas kita dah cerita tentang 1001 kegunaan Basic H kan? Kali ni saya nak cerita tentang kegunaan Basic H yang rare sangat orang tahu. Dan pastinya lepas ni memang korang akan admire Basic H sampai termimpi-mimpi dalam tidur.

Ok jom kita tengok, apa lagi yang boleh digunakan dengan cecair serbaguna bebas kimia dan toksin ini.


1. Hilangkan Kutu Pada Kucing



Basic H boleh hilangkan kutu pada kucing tau. Caranya campurkan beberapa titik Basic H ke dalam sebaldi air dan mandikan kucing macam biasa. So lepas ni kucing anda akan bebas kutu. Kita pun dah tak geli dan kucing kita pun bersih.


2. Hilangkan Kesan Krayon/Pensel warna Pada Dinding



Rumah siapa yang banyak corak-corak atau lakaran yang tak diundang angkat tangan! Biasalah kalau ada anak-anak yang sel-sel otak sedang berhubung. Mama kemain bagi kertas, tengok-tengok dinding juga jadi pilihan. Tak apa, jangan sekat kreativiti anak, lepas tu boleh lah sental guna Basic H. memang konfem bersih.


3. Segarkan Sayur Yang dah Layu



Eh telupa ade daun sup dalam peti ais beli minggu lepas. Tapi tengok dah layu. Sayang nak buang. Oh jangan buang! Rendam je dengan Basic H. anda akan tengok perubahan dia, akan segar kembali! Boleh buat daun sup masak kari!


4. Make up Remover



Yang nih mama suka. Kadang-kadang make up remover kat pasaran banyak bahan kimia dan merengsakan kulit muka kita yang halus lagi gebu. Apa kata guna Basic H je. Bebas kimia dan tak rosakkan kulit. Kulit bersih dari kesan make up, hati pun senang nak solat.


5. Basuh Buah-buhan dan Sayur-sayuran


Korang basuh buah pakai air je ke? Main sekali lau je?. Seeloknya rendam kejap buah dengan Basic H. Tarik semua racun keluar. Buah dan sayur ni biasanya banyak racun nak halau binatang perosak. Jadi bertabahlah sikit. Rendam kejap je lepas tu dan suci bersih barulah boleh ngap. Tak delah racun sekali masuk mulut.


6. Pencuci Wind Shield Kereta


Kalau hari hujan dan malam agak-agak cermin kereta korang clear tak? Kalau tak, Apa kata kita tukar pula pencuci wind shield kereta dengan Basic H bgi terang sikit pandangan cermin kereta. Caranya campurkan 1 liter air dengan satu sudu kecil Basic H. Nlepas ni anda akan dapat mata helang dikala memandu tengah malam dalam hujan.


7. Bersihkan Dalam Peti Sejuk


Cecair pencuci yang paling selamat dan berkesan untuk bersihkan peti sejuk korang ialah basic h. salah satu sebab ialah ia SELAMAT!. Dalam peti ais kita sumbat macam-macam makanan bukan? Tak kan nak basuh guna cecair kimia dan bertoksik?. Nanti melekat semua kta makanan. Jadilah makanan toksik. Tambahan lagi, basuh guna basic h petias kurang seakan-akan petias baru! Cubalah.


8. Hilangkan Warna Yang Melekat Pada Baju



Ini satu kes yang sangat stress dan menggeramkan bila baju warna yang soft/putih tiba-tiba terkena baju lain yang turun warna! Jangan panic. Jom basuh dengan basic h jom! 

Banyak lagi sebenarnya magic-magic yang berlaku  dengan Basic H ni. Tapi saya jamin, 8 benda ni pun dah sangat mengujakan bukan? Lepas ni ramai-ramai bertukar pada Basic H dan kita boleh buat kempen "SATU RUMAH 1 BASIC H" sebab ia sangat berguna pada kita.

Mana nak dapat cecair BEBAS TOKSIN DAN MESRA TANGAN NI? Boleh hubungi saya ok. 

PENGEDAR SHAKLEE BANDAR SRI PUTRA, BANGI LAMA, TAMAN IMPIAN PUTRA, KUIS, BUKIT MAHKOTA DAN NILAI. Anda boleh dapatkan suplement anda dengan saya dan CONSULTASI ISTIMEWA LAGI EKSKLUSIF akan DIBERIKAN SECARA PERCUMA!

Wakil Pengedar Shaklee Anda:
Harisatun Nida bt Abd Rashid (Nida)
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 987151 ]
♥ SMS/WhatsApp : 0164225314

♥ fbfanpage: santaivitamin




No comments:

Post a Comment

Cara Mudah Hamil untuk Wanita yang Mengalami PCOS

Mengalami PCOS atau Sindrome Ovari Polikistik amat menggerunkan lebih-lebih lagi kepada wanita. Tunggu dulu, sebenarnya PCOS bukanlah berma...