MAKIN JATUH CINTA DENGAN SET CANTIK BAJET SHAKLEE


Alhamdulilah. Syukur. Pejam celik pejam celik dah 3 tahun saya bergelumang dengan Shaklee.  Teringat mula-mula kenal Shaklee. Saya ni agak kebal pada mulanya sebab info tak berapa sampai tentang kebagusan produk Shaklee. 


Mula-mula saya ambik SET RESDUNG/ALERGI sebab saya punya alergi tak baik-baik. Macam-maca dah saya telan, jumpa pengamal perubatan Islam, ubat klinik. Semua tak jalan. Dan sangkaan saya ahhh ini semua sama sahaja. Ubat tepi jalan! Saya makan berapa biji je lepas tu saya lempaq tepi. Biaq p lah. Malas nak makan.


Lepas tu saya google2 dan terbacalah macam-macam tetimoni memujuk rayu untuk mencuba sebab saya jenis yang letih melampau, gastrik teruk dan susu kurang. Lepas banyak jugalah jelajah blog barulah yakin nak cuba ESP yang digilai ramai para wanita dan juga VITAMIN C, saya panggil vitamin cantek.


ESP

Wow! Sangat mengujakan. Ni bukan saya buat-buat, alah dia nak jual memang r dia suka..no no no..sebab ia betul2 amazing dan sangat mesra dengan badaan saya. Saya dapati energy memang tip top. Letih ke memang tak. Aduhai, 


KENAPALAH SAYA TAK JUMPA ESP NI AWAL-AWAL DULU. Masa study dulu sebelum masuk exam saya akan pastikan tenyeh minyak rimau, balm apetah ke namanya kat tapak kaki, lepas tu pakai stoking dua lapis. Nak pastikan perut tak berangin masa dalam dewan. Saya tak tahu orang lain, tapi saya memang alah dengan sejuk @ aircond. Berapa kali dah naik Cameroon malam2 mesti sakit kat ulu hati. Memang banyak asid perutku.


Bila minum ESP perut rasa LEGA, MAMPAT dan SELESA je. Angin memang tak de. Susu badan pun melimpah ruah. Alhamdulilah, 1001 kebaikan ESP bagi walaupun kita beli dengan satu harga.



VITAMIN C

Part vitamin cantek pulak. Saya suka sangat sebab yang pertama, bukan sebab cantek. Tapi vitamin c telah menghilangkan migraine saya. Awk pernah sakit kepala denyut-denyut? Keadaan bertambah buruk bila awak pregnant. Kalau pregnant ni memang ubat DIHARAMKANdemi baby, saya gagahkan jua. So dua hari tiga malam lah kau terjelepuk sakit kepala denyut-denyut.


Dan vitamin c ni terkenal dengan MENIGKATKAN IMUNITI BADAN. Daya tahan badan. Kami memang ulang alik pergi kerja merempit. Hujan panas kami redah. Pregnant lagi tau. Alhamdulillah, mama kebal. Memang no hal. Dengan izin Allah sebab hambanya ini USAHA jaga kesihatan sebelum sakit.


Part elergi. Vitamin c ni boleh juga untuk cuci darah. Tahu jelah orang alergi ni banyak darah kotor. So silap makan sikit masalah kau.


Alhamdullilah. Bila ALLAH dah tunjukkan jalan ni memang saya tak akan berpaling lagi. Memang jenis setia pun. Sangatlah rugi jika NANTI KAYA LAH BARU AKU MAKAN VITAMIN. Mulalah dari sekarang. Anda akan tahu kenapa saya SANGAT GILA VITAMIN SHAKLEE.

Wakil Pengedar Shaklee Anda:
Harisatun Nida bt Abd Rashid (Nida)
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 987151 ]
♥ SMS/WhatsApp : 0164225314

♥ fbfanpage: santaivitamin





No comments:

Post a Comment

Punca dan Cara Buang Angin Dalam Badan Paling Berkesan!

Badan rasa berangin, mula rasa loya, pening dan nak muntah. Tapi tersekat. Ia juga boleh menyebabkan perut kembung akibat daripada angin ya...