Langkah Mudah Hilangkan Sembelit Anak-anak

Sembelit adalah perkara yang biasa terjadi kepada kanak-kanak mahupun orang dewasa. Ia adalah gangguan pencernaan dimana kanak-kanak akan kurang atau sukar untuk membuang air besar.

Kanak-kanak yang mengalami sembelit biasanya disebabkan oleh kurang pengambilan serat dalam menu harian atau kurang minum air putih. Pengambilan susu yang berlebihan juga boleh menyebabkan sembelit. Sembelit akan membuatkan kanak-kanak berasa sakit untuk membuang dan kadang-kadang kanak-kanak juga trauma.





Tips Mudah Elak Sembelit

  • Makan makanan yang kaya serat seperti sayuran hijau dan buah-buahan

  • Minum air putih secukupnya

  • Kurangkan makanan yang diproses atau makanan segera

  • Cara penyediaan makanan hendaklah bersih

  • Amalkan budaya membasuh tangan sebelum makan dan minum


Ada diantara anak-anak yang sukar untuk mengamalkan tips diatas. Sebab itulah Meal Shake sangat disyorkan bagi mengatasi masalah sembelit. Ia bukan sahaja untuk mengatasi masalah sembelit, malah banyak lagi khasiat yang anak-anak akan dapat. Anda boleh menegtahui info lebih lanjut tentang kebaikan Meal Shake Shaklee di SINI.





Apa kata ibu-ibu yang telah berpuas hati dengan meal shake Shaklee


Genne-v Goh Ai Ian

"Testi ipar saya sendiri..anak buah (sebelah suami) menghidap asma sejak baby lagi. Adik ipar bagi anaknya ni minum melashake + Omega Guard sejak 2 thn. Syukur, sekarang asma dah kurang, tak perlu pergi ambil ubat dan pam di hospital lg. pastu sy pun start bagi anak minum mealshake atas masalah kurang berat badan dan sering demam. Selepas 1 bulan dah Nampak perubahan, anak dah jarang demam. Kalau demam pun sekejap saja dah sembuh. Selera makan pun bertambah. Dulu sudah nak bagi anak susu, kena tunggu malam baru nak minum. Sekarang dah pandai minta susu dah. Last month p check klinik, berat dah melepasi garisan kuning."


Noor Sriwani Safee

"Adik yang suka minum minuman yang ada mealshake.. kakak dia tak suka..dah cuba mcm2 cara. Amsih belum dapat memikat kakak unutk minum mealshake..dulu kalau kakak atau adik sakit mesti berjangkit mereka berdua. Mesti dua-dua kena gi klinik or hospital. Tapi sekarang adik macam ada banteng kena jangkitan..kalau kakak sakit sekarang adik x kena sakit. So agak melegakan si ibu dia. Apa pun saya akan cuba memikat hati kakak untuk minum mealshake agar di boleh kuat dan sihat macam adik."


R.u Adyani Ab Rahman 

"Testi adik sendiri, 12 tahun , minum mealshake semasa bulan puasa, (waktu sahur) beritahu emak tak rasa lapar dan tak mengantuk di sekolah."


Nazeha Badery

"Sepupu saya cuba mealshake untuk anak dia umur 1 tahun lebih sebab kurang selera makan. Seminggu lepas minum melashake selera makan anak bertambah dan xda masalah sembelit. Ada satu masa anak dia sakit tapi still cergas dan selera makan."


Lela Irham’s

"Anak x benti makna bila minum mealshake..nak memerut pun senang kalau tak struggle tgk dia meneran."


Anda teruja dan pasti tersenyum dengan testimony yang diberikan oleh ibu-ibu bukan?. Jadi apa tunggu lagi? Bantu si kecil untuk atasi masalah sembelit yang sangat menyeksakan. Pelaburan yang bijak adalah pelaburan kesihatan anak-anak untuk mereka membesar dengan sihat.

HUBUNGI SAYA SEGERA UNTUK ATASI MASALAH SEMBELIT ANAK ANDA!

Wakil Pengedar Shaklee Anda:
Harisatun Nida bt Abd Rashid (Nida)
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 987151 ]
♥ SMS/WhatsApp : 0164225314

♥ fbfanpage: santaivitamin

No comments:

Post a Comment

Punca dan Cara Buang Angin Dalam Badan Paling Berkesan!

Badan rasa berangin, mula rasa loya, pening dan nak muntah. Tapi tersekat. Ia juga boleh menyebabkan perut kembung akibat daripada angin ya...