Kebaikan Meal Shake Shaklee

Masih tercari-cari makanan tambahan teman setia anak anda?. Jom MEALSHAKE!. Kenapa MEALSHAKE?. Sebab ia merupakan sumberprotein dengan vitamin dan mineral tambahan. Ia juga menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap asid amino yang diperluakan oleh badan untuk tumbesaran dan juga perlindungan yang baik. Tambahan lagi MEALSHAKE mengandungi kesemua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu.

Kalau nak tahu, MEALSHAKE juga merupakan makanan segera yang rendah lemak dan rendah glisemik indeks. Ia juga mengandungi 19 jenis vitamin utama dan mineral tambahan serta sarat dengan sumber kalsium dan yang amat diperlukan oleh kanak-kanak untuk proses tumbesaran supaya dapat membesar dengan kuat dan sihat. Inilah mealshake yang heboh diperkatakan , pilihan protein soya yang terbaik untuk anak anda.



6 sebab kenapa Mealshake menjadi pilihan utama anda

1. Nutrisi lengkap

Menyediakan 24 jenis vitamin A-Z, mineral dan ‘Trace Mineral’. Kekurangan ‘ Trace Mineral’ akan memberi kesan kepada penyerapan vitamin-vitamin dan menyebabkan enzim tidak aktif. Ia juga mengandungi soya lecithin yang bertindak dengan vitamin larut lemak.

Sesuai untuk mereka yang susah menelan pil dan juga mereka yang ingin menjaga berat badan yang ideal.


2. Membekalkan nutrient kepada sel-sel

Kaya dengan protein (tidak mengandungi laktosa ) yang membantu dalam membentuk kulit, kuku. Rambut, organ-organ, darah, sel-sel imunisasi dan sebagainya.

Protein juga amat penting untuk penghasilan susu badan. Jadi amat sesuai diambil oleh ibu-ibu yang menyusukan anak.


3. Untuk pembesaran

Mengandungi asid folik, Biotin, Kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan unutk membina tulang dan sel-sel dalam proses membesar.

Sesuai untuk tumbesaran kanak-kanak dan ibu yang hamil


4. Antioksidan

Mengandungi vitamin A,C,E Zink dan selenium yang merupakan anti-oksidan untuk anti-penuaan.

Sesuai untuk mereka yang mahu kelihatan muda dan pentingkan kecantikan


5. Pemulihan kulit

Mengandungi lengkap vitamin B-Kompleks, Iron, Copper untuk membentuk sel darah merah yang sihat, sekali gus meningkatkan warna kulit.

Sesuai unutk mereka yang mahu kulit gebu dan mulus


6. Detox

Kaya dengan serat yang membantu (peristalsis kolon dan perut/ buang air besar) untuk menyingkirkan lemak berlebihan dan buangan daripada kolon perut.

Sesuai untuk kanak-kanak dan orang dewasa yang mengalami sembelit.



Antara kelebihan lain Meal shake ialah:

  • Rasa vanilla yang harum pasti memikat selera anak-anak

  • Sesuai diambil untuk kanak-kanak untuk umur setahun dan keatas

  • Sesuai untuk seisi keluarga

  • Boleh menjadi instant breakfast sekeluarga

  • Rendah lemak namun kaya dengan 19 vitamin utama, fiber, protein dan mineral serta kalsium yang penting untuk tumbesaran anak-anak.

  • Mealshake memberikan tenaga dan menguatkan system pertahanan badan kanak-kanak

  • Memberi kecergasan dan meningkatkan kesihatan

  • Mengurangkan alahan, eczema kepada kanak-kanak dan juga orang dewasa.

  • Meningkatkan selera makan anak-anak

  • Jika anak kerap demam, akan kembali sihat lebih cepat daripada biasa

  • Pilihan yang terbaik bagi anak-anak yang tidak pandai menelan supplement berbentuk pil atau tablet.

  • Menangani masalah sembelit anak-anak

  • Amat sesuai untuk kanak-kanak obesity


Yummy! Rasanya seperti ais krim vanilla!

Meal shak emerupakan makanan yang lazat, berkhasiat serta amat mudah disediakan pasti akan menjadi minuman kegemaran keluarga:


  • Sarapan yang berkhasiat

  • Sarapan yang amat mudah

  • Sarapan yang mampu dibeli

  • Hidangan segera untuk para atlet

  • Hidangan yang ideal, rendah lemak dan kolestrol


Siapa yang sesuai ambil Mealshake Shaklee?

  • Bayi bermula 1 tahun dan keatas

  • Sumber utama vitamin untuk kanak-kanak

  • Penggalak bagi anak yang kurang selera makan

  • Ibu menyusu yang mahu menguruskan badan

  • Ibu hamil yang mempunyai alahan yang teruk dan sukar untuk makan hidangan lengkap dan seimbang

  • Mereka yang mengalami masalah menelan dalam bentuk pil

  • Warga emas

  • Orang dewasa yang sibuk untuk menyediakan breakfast ( kerana meal shake mempunyai nutrient yang lengkap)

  • Anak kecil yang kerap demam, selsema (bagus untuk menguatkan system imunisasi badan)

  • Kanak-kanak yang obes atau berat badan yang berlebihan

  • Ibu-ibu menandung, menyusu, pesakit dalam proses pemulihan operation

  • Mereka yang inginkan kulit yang cantik, ingin kekal sihat yang tak gemarkan supplement dalam bentuk pil atau tablet

  • Mereka yang ingin menambahkan berat badan. Hanya 120 kalori dalam setiap hidangan.

  • Ianya sesuai bagi semua peringkat umur.


Apa kata mereka dengan Mealshake Shaklee:


Genne-v Goh Ai Ian

Testi ipar saya sendiri..anak buah (sebelah suami) menghidap asma sejak baby lagi. Adik ipar bagi anaknya ni minum melashake + Omega Guard sejak 2 thn. Syukur, sekarang asma dah kurang, tak perlu pergi ambil ubat dan pam di hospital lg. pastu sy pun start bagi anak minum mealshake atas masalah kurang berat badan dan sering demam. Selepas 1 bulan dah Nampak perubahan, anak dah jarang demam. Kalau demam pun sekejap saja dah sembuh. Selera makan pun bertambah. Dulu sudah nak bagi anak susu, kena tunggu malam baru nak minum. Sekarang dah pandai minta susu dah. Last month p check klinik, berat dah melepasi garisan kuning.


Noor Sriwani Safee

Adik yang suka minum minuman yang ada mealshake.. kakak dia tak suka..dah cuba mcm2 cara. masih belum dapat memikat kakak untuk minum mealshake..dulu kalau kakak atau adik sakit mesti berjangkit mereka berdua. Mesti dua-dua kena gi klinik or hospital. Tapi sekarang adik macam ada banteng kena jangkitan..kalau kakak sakit sekarang adik x kena sakit. So agak melegakan si ibu dia. Apa pun saya akan cuba memikat hati kakak untuk minum mealshake agar di boleh kuat dan sihat macam adik.


R.u Adyani Ab Rahman 

Testi adik sendiri, 12 tahun , minum mealshake semasa bulan puasa, (waktu sahur) beritahu emak tak rasa lapar dan tak mengantuk di sekolah.


Nazeha Badery

Sepupu saya cuba mealshake untuk anak dia umur 1 tahun lebih sebab kurang selera makan. Seminggu lepas minum melashake selera makan anak bertambah dan xda masalah sembelit. Ada satu masa anak dia sakit tapi still cergas dan selera makan.


Lela Irham’s

Anak x benti makna bila minum mealshake..nak memerut pun senang kalau tak struggle tgk dia meneran.


Apa kata yang lain pula?






Terujakan ibu-ibu dengan pengalaman mereka?. rata-rata telah berpuas hati dengan memberikan makanan tambahan Mealshake Shaklee kepada anak-anak mereka. hati ibu tersenyum bahagia.

jangan lepaskan peluang lagi untuk memiliki mealshake untuk si manja anda! anak-anak adalah aset masa depan. berilah yang terbaik untuk mereka supaya membesar dengan sihat dan kuat!

Boleh hubungi saya segera untuk mealshake anda!

Wakil Pengedar Shaklee Anda:
Harisatun Nida bt Abd Rashid (Nida)
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 987151 ]
♥ SMS/WhatsApp : 0164225314

♥ fbfanpage: santaivitamin

No comments:

Post a Comment

Punca dan Cara Buang Angin Dalam Badan Paling Berkesan!

Badan rasa berangin, mula rasa loya, pening dan nak muntah. Tapi tersekat. Ia juga boleh menyebabkan perut kembung akibat daripada angin ya...