BERHENTI MEROKOK DENGAN VIVIX“Hampir 30 tahun perokok tegar ini bergelumang dengan nikotin, habiskan rokok 2 bungkus sehari dan akhirnya….”

Suspen tak?. Entry kali ini kita akan bercerita tentang kisah seorang perokok tegar selama 30 tahun akhirnya TEWAS dengan VIVIX!. Hebat kan. Kuasa ALLAH bagi sesiapa jua yang berusaha dan niat kerana ALLAH. Jom ikuti kisah yang mengagumkan ini.

En Nasiruddin Sulong, 51 tahun, seorang suami yang penyayang dan dikurniakan 6 orang anak. Kisahnya bermula sebagai perokok tegar sewal umur belasan tahun lagi. Dan kini hampir 30 tahun beliau menjadi hamba rokok. Menurut beliau, sehari sebanyak 2 kotak atau lebih rokok Malbro Light telah disedutnya. Bayangkan dalam masa 30 tahun. Berapa banyak pembaziran telah berlaku, berapa banyak RACUN yang disedut yang membinasakan tubuh badan secara perlahan-lahan.

Seringkali jauh didasar hati beliau ingin berhenti merokok. Tetapi gagal! Ketagihan telah mengheret beliau untuk menyedut dan menyedut lagi racun tersebut. Sehinggalah, VIVIX diperkenalkan kepada beliau melalui anak saudaranya pada tanggal 5 September 2013.

Pada mulanya beliau mengambil VIVIX untuk tingkatkan taraf kesihatan sahaja tiada iat untuk berhenti rokok. Tapi PERANCANGAN ALLAH SEBAIK PERANCANG. Masuk minggu kedua beliau hairan dan tidak percaya bahawa dalam masa tiga hari pun beliau masih gagal menghabiskan sekotak rokok. Bukan itu sahaja, nescafe yang dihirup saban hari juga terasa lain ditekaknya.

Bermulalah kisah En Nasiruddin bertekad untuk berhenti rokok sepenuhnya. Tekadnya untuk berhenti merokok sampai kepada pengetahuan rakan-rakan. Ada yang memperlekehkan niat murninya itu, “alah nanti-nanti sambung lagi tu”.

Alhamdulillah, niat untuk berhenti merokok dipermudahkan ALLAH. Beliau tidak langsung mengalami simpton-simpton yang dihadapi oleh perokok tegar dalam proses berhenti merokok seperti pening, selsema, batuk dan banyak lagi. Ia berkemungkinan kerana VIVIX telah backup beliau supaya tidak merasai simpton-simpton itu.


CARA PENGAMBILAN VIVIX YANG DIAMALKAN OLEH BELIAU

Beliau amat bertuah kerana dengan hanya 1 Botol VIVIX sahaja beliau bebas daripada rokok. Jangkamasa pengambilan hanya 1 bulan 15 hari sahaja. Beliau jug a turut mengambil VITALEA dan VITAMIN C untuk melengkapkan nutrisi sehariannya.

2 tahun telah berlalu. Beliau amat bersyukur kerana dipertemukan dengan VIVIX DAN BEBAS DARIPADA CENGKAMAN ROKOK!.


Teruja tak baca kisah diatas?. Tiada yang mustahil apabila mempunyai tekad dan niat yang betul. Semua dari ALLAH, ALLAH yang gerakkan hambaNya untuk berubah kea rah kebaikan.

Wakil Pengedar Shaklee Anda:
Harisatun Nida bt Abd Rashid (Nida)
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 987151 ]
♥ SMS/WhatsApp : 0164225314

♥ fbfanpage: santaivitamin
No comments:

Post a Comment

Punca dan Cara Buang Angin Dalam Badan Paling Berkesan!

Badan rasa berangin, mula rasa loya, pening dan nak muntah. Tapi tersekat. Ia juga boleh menyebabkan perut kembung akibat daripada angin ya...