Tanda-tanda Penyakit Buasir

Assalamualaikum dan selamat petang. Entry yang lepas kita telah bincangkan tentang 5 punca buasir yang perlu kita tahu. Jadi hari ini saya ingin ketengahkan tanda-tanda penyakit buasir dan apa perlu kita buat seterusnya. 

Ok, kita ulang sekali lagi, apa itu buasir?.   Penyakit Buasir @hemoroid adalah pembengkakan pada vena yang terletak di bahagian rectum dan dubur. Ok jelas…berlaku pada bahagian dubur, samada dalaman ataupun luaran. 


TANDA-TANDA BUASIR

Tanda-tanda buasir ialah:


  • Rasa sakit yang berdenyut-denyut dan diikuti rasa gatal pada dubur.
  • Biasanya pendarahan akan berlaku selepas membuang air besar dan rasa panas di tempat tersebut.
  • Sembelit atau sukar membuang air besar.
  • Darah menitis keluar dari salur dubur.
  • Jika tiada pendarahan yang berlaku tapi didapati ada bengkak di bahagian dubur, dan ada tanda-tanda buasir berlaku seperti:
  • Nanah di kawasan dubur yang disebabkan oleh jangkitan bakteria.
  • Luka pada saluran dubur yang disebabkan oleh nanah yang bocor
  • Kanser pada bahagian dubur 
  •  Ketumbuhan di bahagian dubur. 

Jika berlaku tanda-tanda seperti di atas, anda dinasihatkan untuk mendapatkan rawatan doktor.


RAWAT BUASIR DENGAN SET BUASIR SHAKLEE

Shaklee, dipercayai, bebas bahan kimia, lab test dari saintis yang diiktiraf mampu merawat buasir.
Antara vitamin yang dicadangkan dalam set ini ialah:

 
ZINC COMPLEX


Disarankan kepada pesakit buasir tahap kronik di mana najis keluar bersama darah dan proses membuang air besar yang sangat perit dan sukar. Zinc complex juga menyembuhkan luka di bahagia dubur dengan cepat.


OSTEMATRIX


Membantu mengurangkan sembelit dan melancarkan pembuangan air besar. Anda akan rasa lebih selesa jika terdapat luka di bahagian dubur.


OMEGA GUARD


Omega guard amat baik untuk sendi dan juga otot. Pesakit buasir mengalami kesakitan akibat daripada tekanan otot dubur ke atas bengkak tersebut sehingga menyebabkan proses pembuangan air besar menjadi lebih sukar.

Insyaallah, SET BUASIR SHAKLEE ini akan dapat membantu merawat buasir yang dihadapi oleh pesakit. Saya jamin pelaburan anda bukan sia-sia.

Jom kita lihat testimony-testimoni yang telah Berjaya dengan SET BUASIR SHAKLEE:


TESTIMONI 1

"Salam…Rini nk kongsikan pengakuan seorang cust yg menggunakan set buasir. Adik ni muda lg tapi ada masalah susah nak buang air besar dan disahkan mengidap buasir. Saya suggestkan dia supaya amek ostematrix n zinc complex untuk permulaan. Lps 2 minggu dia concat sy dan bagitahu yang dia gembira sangat sebab sejak amek set tu dah da perubahan, buang air besar dah tak sakit dan ketulan pada duburnya semakin berkurangan."



TESTIMONI 2


"Saya sedang berpantang day 30; tapi saya Cuma berpantang makan je dan teruskan pengambilan SET BERPANTANG SHAKLEE yang best u. yang lain-lain saya dah buat mcm orang habis pantang dah, cthnya drive kereta pergi post office, pegi bank, beli barang bawa anak-anak pegi klinik. Kenapa saya berani? Sebab rasanya kereta zaman sekarang ni dah canggih2, tak perlukan banyak tenaga nak drive, setakat control stereng je pastu kasi dia jalan sendiri. Tapi rahsia sy cepat sihat tu tak lain tak bukan adalah Shaklee la. 

Luka jahitan saya byk sangat aritu, plus doc ckp kulit saya jenis kulit tauhu, anda tahu apa dia kulit tauhu? Kulit tauhu ni katanya macam kulit orang cina, bila cucuk sikit je berdarah, dia macm hancur, salah satu punca dia sebab tak biasakan makan makanan pedas. Keadaan kulit saya yang macam tu, menyebabkna tempoh jahit tu lebih lama daripada tempoh nak beranak kat dlm labour room. Semasa pregnant saya juga buasir dan buasir makin teruk lepas bersalin. Dan sgt2 risau sbb sy selalu dengar cerita buasir ni susah nak baik dan perlu dibuang…tapi ajaibnya, sya ambil set berpantang Shaklee VITALEA, BCOMPLEKS, VITAMIN C, ZINC COMPLEX dan juga OMEGA GUARD, dalam masa kurang dua minggu luka jahitan dan buasir sy tu dah baik!wahhh sangat gembira!!"

Macamana sekarang?. Jika anda sedang hadapi penyakit BUASIR boleh ikhtiar dengan SET BUASIR. memang terbukti berkesan sebelum lebih parah. Kita ada pilihan kenapa nak nafikan kan. Bagi badan kita hak untuk sihat. Insyaalah.


Wakil Pengedar Shaklee Anda:
Harisatun Nida bt Abd Rashid (Nida)
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 987151 ]
♥ SMS/WhatsApp : 01123643327
♥ fbfanpage: santaivitamin




No comments:

Post a Comment

Punca dan Cara Buang Angin Dalam Badan Paling Berkesan!

Badan rasa berangin, mula rasa loya, pening dan nak muntah. Tapi tersekat. Ia juga boleh menyebabkan perut kembung akibat daripada angin ya...