Rawat Buasir Dengan Mudah Supaya Tak Perlu Dibedah

Assalamualaikum. Jika sebelum ini kita dah tahu punca dan tanda-tanda penyakit buasir, hari ni jom kita ketahui cara rawat buasir dengan mudah.

Pasti yang megalami buasir tercari-cari cara rawatan yang selamat untuk diamalkan dan efektif.
Buasir atau hemorroid berlaku apabila salur darah vena dan didnding mukosa di kawasan anus membengkak. 

Tanpa rawatan yang betul, penyakit buasir boleh merebak dan menjadi kanser serta dijangkiti kuman



GOLONGAN YANG BERISIKO MENDAPAT BUASIR
  
Antara golongan yang berisiko tinggi mendapat buasir ialah:

  • Wanita dalam fasa kehamilan yang mempunyai masalah berat badan atau bayi besar
  • Kerap sembelit
  • Makan makanan yang berminyak dan pedas
  • Pekerja yang melakukan kerja-kerja mengangkat benda berat
  • Duduk mencangkung terlalu lama (pengguna tandas cangkung)

SIMPTON-SIMPTON SEMASA BUASIR

Pesakit-pesakit buasir biasanya akan mengalami simpton-simpton seperti berikut:

  • Sakit pada bahagian dubur selepas membuang air besar
  • Sakit pada bahagian duburketika mahu duduk
  • Najis berdarah
  • Rasa membengkak pada bahagian dubur

RAWAT BUASIR DENGAN MUDAH DENGAN SET BUASIR SHAKLE

Pesakit buasir perlu menjalani rawatan  dan langkah pencegahan yang betul untuk mengelakkan seseorang pesakit daripada mejalani pembedahan untuk membuang tisu buasir.

Antara rawatan yang diyakini adalah dengan SET BUASIR SHAKLEE. Ramai telah memilih set ini kerana ia mudah, berkesan, dijamin selamat dan bebas kimia serta mampu milik.

Set buasir Shaklee terdiri daripada;


ZINC COMPLEX

 

Disarankan kepada pesakit buasir tahap kronik di mana najis keluar bersama darah dan proses membuang air besar yang sangat perit dan sukar. Zinc complex juga menyembuhkan luka di bahagia dubur dengan cepat.


OSTEMATRIX

 

Membantu mengurangkan sembelit dan melancarkan pembuangan air besar. Anda akan rasa lebih selesa jika terdapat luka di bahagian dubur.


OMEGA GUARD

Omega guard amat baik untuk sendi dan juga otot. Pesakit buasir mengalami kesakitan akibat daripada tekanan otot dubur ke atas bengkak tersebut sehingga menyebabkan proses pembuangan air besar menjadi lebih sukar.

Insyallah, SET BUASIR SHAKLEE ini akan dapat membantu merawat buasir yang dihadapi oleh pesakit. Saya jamin pelaburan anda bukan sia-sia.

Jom kita lihat testimony-testimoni yang telah Berjaya dengan set buasir Shaklee:


TESTIMONI 1

"Salam…Rini nk kongsikan pengakuan seorang cust yg menggunakan set buasir. Adik ni muda lg tapi ada masalah susah nak buang air besar dan disahkan mengidap buasir. Saya suggestkan dia supaya amek ostematrix n zinc complex untuk permulaan. Lps 2 minggu dia concat sy dan bagitahu yang dia gembira sangat sebab sejak amek set tu dah da perubahan, buang air besar dah tak sakit dan ketulan pada duburnya semakin berkurangan."



TESTIMONI 2
 
"Saya sedang berpantang day 30; tapi saya Cuma berpantang makan je dan teruskan pengambilan SET BERPANTANG SHAKLEE yang best u. yang lain-lain saya dah buat mcm orang habis pantang dah, cthnya drive kereta pergi post office, pegi bank, beli barang bawa anak-anak pegi klinik. Kenapa saya berani? Sebab rasanya kereta zaman sekarang ni dah canggih2, tak perlukan banyak tenaga nak drive, setakat control stereng je pastu kasi dia jalan sendiri. 

Tapi rahsia sy cepat sihat tu tak lain tak bukan adalah Shaklee la. Luka jahitan saya byk sangat aritu, plus doc ckp kulit saya jenis kulit tauhu, anda tahu apa dia kulit tauhu? Kulit tauhu ni katanya macam kulit orang cina, bila cucuk sikit je berdarah, dia macm hancur, salah satu punca dia sebab tak biasakan makan makanan pedas. Keadaan kulit saya yang macam tu, menyebabkna tempoh jahit tu lebih lama daripada tempoh nak beranak kat dlm labour room. Semasa pregnant saya juga buasir dan buasir makin teruk lepas bersalin. Dan sgt2 risau sbb sy selalu dengar cerita buasir ni susah nak baik dan perlu dibuang…tapi ajaibnya, sya ambil set berpantang Shaklee VITALEA, BCOMPLEKS, VITAMIN C, ZINC COMPLEX dan juga OMEGA GUARD, dalam masa kurang dua minggu luka jahitan dan buasir sy tu dah baik!wahhh sangat gembira!!"




Alhamdulilah dengan feedback yang positif. Jika anda sedang hadapi penyakit BUASIR boleh ikhtiar dengan SET BUASIR SHAKLEE. Memang terbukti berkesan sebelum lebih parah. Kita ada pilihan kenapa nak nafikan kan. Bagi badan kita hak untuk sihat. Insyaalah.

Anda boleh hubungi saya seperti maklumat di bawah dan saya akan sedaya upaya untuk memberi konsultasi EKSKLUSIF untuk anda. Tunggu apa lagi?

INGIN PENJIMATAN HINGGA 15-20% JAUH LEBIH MURAH DARI HARGA BIASA?. HUBUNGI SAYA SEKARANG! 
 
 
PENGEDAR SAH SHAKLEE TAMAN IMPIAN PUTRA/ BANDAR SERI PUTRA/ BUKIT 

MAHKOTA/ BANGI LAMA/ UKM/ BANGI AVENUE
 
Wakil Pengedar Shaklee Anda:
Harisatun Nida bt Abd Rashid (Nida)
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 987151 ]
♥ SMS/WhatsApp : 0164225314
♥ fbfanpage: santaivitamin
♥ Instagram: shakleebangi_bynida





No comments:

Post a Comment

Punca dan Cara Buang Angin Dalam Badan Paling Berkesan!

Badan rasa berangin, mula rasa loya, pening dan nak muntah. Tapi tersekat. Ia juga boleh menyebabkan perut kembung akibat daripada angin ya...