Kecutkan Jerawat dengan Vitamin C

Assalamualaikum. Hari ni saya nak cerita tentang JERAWAT BATU, JERAWAT KRONIK boleh kecut dengan mudah. Jadi anda-anda yang ada masalah jerawat yang serius jangan stress ok. Kita ada acara mudah nak rawat.Jerawat sebenarnya terhasil bila sebum, sel kulit mati dan bakteria yang terperangkap dalam liang roma. Bila semua bergabung, memang kronik lah. 


Antara faktor utama yang menyebabkan jerawat ialah:

Hormon yang tidak seimbang. Pengaruh hormon akan mengakibatkan kalenjar mengeluarkan lebih banyak sebum. Sebum akan terperangkap dalam riang roma dan menyebabkan terjadinya jerawat. Hormon juga akan meningkat ketika tempoh menjelang haid. Sebab tu jerawat muncul ketika nak period.

Gaya hidup yang tidak sihat. Terdedah kepada pencemaran sekitar yang teruk mengundang kehadiran bakteria di permukaan kulit yang berminyak. Sumber makanan bagi bakteria ini adalah sebum dan sel kulit mati di permukaan kulit. 

Stress juga boleh menyebabkan jerawat. Bila stress, badan akan mengeluarkan lebih banyak hormon androgen dan adrenalin lalu mencetuskan lebih banyak sebum. Tahap stress tinggi dan tidak dikawal boleh menyebabkan jerawat menjadi lebih teruk.

Makanan tidak seimbang juga boleh menyumbang terjadinya jerawat. Makanan tinggi gula boleh memberi kesan kepada hormon insulin. Hormon insulin boleh mempengaruhi hormon lain termasuklah androgen. 

Merokok. Tabiat merokok boleh menyebabkan vitamin c berkurangan dalam badan. 


Ok sekarang dah Nampak apa sebenarnya yang menyebabkan jerawat teruk ni. Jika anda ada salah satu sebab di atas, boleh kawal secara perlahan-lahan.

Disamping elakkan perkara yang menjadi faktor jerawat, anda juga boleh amalkan VITAMIN C SHAKLEE!. Kenapa anda patut cuba mandatory?
VITAMIN C bertindak kepada kulit berjerawat dengan 2 cara iaitu sebagai ANTIOKSIDAN dan PENGELUAR KOLAGEN.

Sebab VITAMIN C ni ia bertindak sebagai ANTIOKSIDAN (antioksidan membantu melindungi tubuh daripada radikal bebas yang boleh merosakkan sel). Salah satu punca jerawat adalah kerosakan kepada kulit akibat daripada aktiviti radikal bebas.

Vitamin C boleh membantu menyerap radikal bebas sebelum ia merosakkan kulit. Ini membolehkan kulit yang dilindungi dan menghalang pembentukan luka jerawat.

VITAMIN C juga bertindak sebagai PENGELUAR KOLAGEN. Kolagen merupakan protein yang sangat penting untuk membentuk kulit. Apabila ia tidak dikeluarkan dalam jumlah yang betul, sifat dan kulit akan terjejas dan kulit menjadi mudah terdedah kepada jerawat.

Tanpa vitamin C, kolagen yang dihasilkan menjadi tidak stabil dan tidak dapat memenuhi fungsi-fungsi yang diperlukan kulit sebagai penghalang perlindungan.

I botol VITAMIN C SR SHAKLEE 500mg mengandungi 180 biji, jadi boleh tahan sampai 6 bulan lamanya. Jimat bukan? Jom dapatkan VITAMIN C SR SHAKLEE untuk merawat jerawat kronik anda hari ini. Kulit bebas jerawat cantic berseri impian semua orang. Jadi tunggu apa lagi?

Hubungi saya untuk dapatkan harga yang PALING MENARIK.!!! 
Wakil Pengedar Shaklee Anda:
Harisatun Nida bt Abd Rashid (Nida)
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 987151 ]
♥ SMS/WhatsApp : 01123643327
♥ fbfanpage: santaivitamin

No comments:

Post a Comment

Punca dan Cara Buang Angin Dalam Badan Paling Berkesan!

Badan rasa berangin, mula rasa loya, pening dan nak muntah. Tapi tersekat. Ia juga boleh menyebabkan perut kembung akibat daripada angin ya...