Rawat Kanser Payudara dengan Sumber Semulajadi

Maksud, Punca dan Simpton 
 


Kanser payudara bukanlah penyakit yang asing lagi pada zaman sekarang dan ia merupakan meyumbangkan peratus yang tertinggi bagi penyakit kanser di kalangan wanita.

Kanser payudara terjadi apabila sel normal payudara bertukar struktur dan merebak. Kesemua jenis tisu di dalam payudara boleh membentuk kanser tetapi biasanya ia bermula di adlam kelenjar atau ductus.

Lebih mengejutkan, ia adalah peyumbang utama kematian akibat kanser di kalangan wanita. Seseorang wanita mempunyai risiko mengidap kanser payudara sebanyak 1 dalam 8 dan kemungkinan meninggal dunia akibatnya adalah 1 dalam 28 orang. 


Tanda-tanda Kanser Payudara
  • Sakit payudara atau gumpalan pada peringkat awal kanser
  • Rupa payudara akan bertukar mellaui penebalan atau pertambahan saiz dan bentuk.
  • Kulit payudara kelihtaan seperti lekuk atau membentuk rabung.
  • Demam, seram sejuk, akit tulang sendi, sakit kuning apabila ia merebak ke tempat lain

Dicadangkan kepada kaum wanita supaya menjalani pemeriksaan pada setiap tahun kerana tanda-tanda awal kanser payudara tidak memberi signal awal kepada pengidapnya.


Punca Kanser Payudara

Antara factor yang ‘glamor’ yang sering dikaitkan dengan kanser ialah sejarah keluarga, umur, genetic, pil perancang keluarga, berat badan berlebihan dan gaya hidup kurang aktif walaupun setakat ini tiada siapa yang benar-benar pasti punca sebenar ia terjadi.

Pencemaran alam sekitar kekurangan nutrient adalah merupakan antara punca utama kanser payudara berlaku menurut Dr Joseph Mercola dan 40 peratus dari kes kanser payudara boleh dicegah jika orang ramai membuat pilihan gaya hidup yang lebih bijak (Institut Penyelidikan Kanser Amerika). 


Langkah yang Perlu Diambil 

Untuk mendiagnosis kanser payudara, doctor biasanya akan melakukan pemeriksaan mamografi atau MRI payudara. 


Peringkat Kanser Payudara

Sebelum kanser merebak, ia terbahagi kepada beberapa tahap iaitu:

Peringkat pertama: merujuk kepada kansser payudara pada peringkat awal di mana ukuran melintang tumor adalah kurang dari 2 sentimeter dan belum lagi merebak.

Peringkat kedua: ukuran tumor antara 2 hingga 5 sentimeter atau lebih tapi belum lagi merebak @ kurang 2 sentimeter tapi telah merebak ke kelenjar ketiak.

Peringkat ketiga: ukuran melintang telah mencapai 5 sentimeter dan telah merebak ke kelenjar ketiak @ tulang dada.

Peringkat keempat: peringkat yang sukar, dimana kanser payudara telah merebak ke luar kawasan dada. 

Rawat Kanser dengan Vivix
Vivix mengandungi resveratoral yang terbukti melalui kajian-kajian saintifik boleh membantu membetulkan sel-sel yang rosak (seperti sel kanser). Apabila sel-sel rosak telah dibetulkan, mereka akan mematikan diri dengan sendirinya (apoptosis) dan menyebabkan kanser berkurang dan akhirnya hilang.

Vivix bukanlah sejenis ubat yang mengandungi dadah, malah ia tidak mengandungi sebarang bahan kimia. Ia dibuat daripada empat ekstrak botani iaitu:

  • Anggur muscadine
  • Lobak ungu
  • Elderberry Eropah (Sambucus Niagra)
  • Polygonum Cuspidatum  

Menurut laporan daripada kajian terbaru yang dibuat oleh University of Missouri pada October 2013; lebih banyak sel kanser yang mati jika pesakit dirawat menggunakan gabungan resveratrol (kandungan utama Vivix!) dan radioterapi berbanding rawatan dengan radioterapi sahaja. 


Dapatkan kan Vivix Sekarang Untuk Yang Tersayang!

Sel kanser sangat pantas merebak, jadi usah bertangguh-tangguh lagi!


Harga sebotol Vivix hanyalah RM475 dan boleh bertahan sehingga 2 bulan. Beli 2 untuk lebih penjimatan sehingga 27%.

Hubungi saya segera untuk konsultasi 100% percuma! 


Wakil Pengedar Shaklee Anda:
Harisatun Nida bt Abd Rashid (Nida)
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 987151 ]
♥ SMS/WhatsApp : 01123643327
♥ fbfanpage: santaivitamin


No comments:

Post a Comment

Punca dan Cara Buang Angin Dalam Badan Paling Berkesan!

Badan rasa berangin, mula rasa loya, pening dan nak muntah. Tapi tersekat. Ia juga boleh menyebabkan perut kembung akibat daripada angin ya...