Set Hamil Shaklee Bantu Ibu dan Bayi dapatkan Nutrisi Terbaik


Tahniah! Atas kehamilan anda. Tahniah sekali lagi kerana bayi dan anda bakal mendapat manfaat dan kebaikan daripada Set Hamil Shaklee, vitamin terbaik untuk memenuhi keperluan ibu dan bayi sepanjang tempoh kehamilan.

Cabaran-cabaran yang selalu dihadapi oleh ibu semasa tempoh kehamilan.

Kehamilan adalah satu proses yang panjang dan sangat mencabar terutama bagi ibu yang baru pertama kali melaluinya. Cabaran yang dilalui oleh ibu dalam proses memebesarkan janin dalam kandungan memang menduga emosi dan fizikal. Antara masalah yang sering dihadapi ialah:

 • Alahan yang teruk
 • Morning sickness
 • Tiada selera @ tak lalu makan
 • Muntah dan loya
 • Anemia- sangat bahaya jika tidak ditangani, boleh menyebabkan tumpah darah semasa proses bersalin, bekalan oksigen tidak sampai kepada bayi
 • Keletihan dan tidak bermaya
 • Mood swing

Adalah perkara yang biasa ibu hamil mengalami simpton kehamilan yang adakalanya boleh mengganggu aktiviti harian. Namun, jangan bimbang kerana keadaan tersebut hanya sekejap sahaja dan akan berubah-ubah.

Apakah Nutrisi Terbaik yang Penting  Buat Ibu Hamil?

Secara amnya, seorang ibu yang sedang mengandung perlu mengambil bijirin dan sayuran hijau yang banyak untuk memenuhi keperluan asid folic dan protein serta karbohidrat untuk tenaga.
Kekurangan zat boleh menyebabkan ibu hamil mengalami masalah kesihatan.

Bagaimanakah cara yang terbaik untuk mendapatkan nutrisi yang diperlukan semasa mengandung? Kenapa doktor selalu bekalkan vitamin kepada ibu hamil?

Ibu hamil memerlukan 2 kali ganda nutrient tertentu untuk disalurkan kepada bayi yang sedang membesar di dalam rahim.

Ibu hamil yang mempunyai masalah kurang zat dan anemia bukan kerana tidak cukup makan tetapi kerana makanan yang dimakan mengandungi zat yang sedikit rosak akibat rosak semasa penyediaan .
 
Sebab itulah doktor membekalkan pil dan vitamin untuk ibu hamil sebagai pelengkap nutrisi.

Sayangnya kebanyakan vitamin atenatal yang diberikan oleh doctor mempunyai masalah berikut:

 • Bau yang tidak menyenangkan
 • Pewarna yang kuat
 • Status halal yang tidak diyakini
 • Tahap kehancuran yang lemah, membawa risiko pil tidak hancur dalam tubuh

Mungkin vitamin tersebut dihasilakn secara tiruan dan bukan dari tumbuhan semula jadi.

Kebaikan Set Mengandung Shaklee Buat Ibu Hamil

Mendapat khasiat yang terbaik adalah harapan setiap ibu yang mengandung supaya bayi dalam kandungan membesar denagn sempurna dan pertumbuhan otak yang cemerlang. Set Hamil Shaklee memenuhi kesemua keperluan ibu hamil dengan rangkaian produknya.

Vitalea

Vitalea adalah multivitamin yang lengkap denagn 28 jenis vitamin dan mineral.

Zat besi dalam vitalea dapat membantu ibu menambah zat besi kerana kebiasaaanya ibu mengandung dan menyusu kekurangan zat besi dan jika tidak ditampung boleh menyebabkan ibu mudah pitam, lesu, kurang daya ingatan dan kurang konsentrasi.

Sustained release vita-c

Sebagai antioksidan, membantu meningkatkan system imunisasi badan ibu dan bayi dan menjadikan kulit lebih cantik.

Membantu penyerapan iron – kalu tak cukup vitamin c, makanlah banyak manapun iron tapi takkan diserap oleh badan.

B-compleks

Lengkap dengan 8 kumpulan vitamin B yang diperlukan oleh tubuh bdan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih focus, emosi lebih stabil dan wajah lebih berseri. 

B-compleks juga vitamin anti stress. Jadi bila tiada stress bayi dapat membesar dengan sempurna di dalam rahim.


Energing soy protein isolate powder (ESP)
Antara komposisi utama dalam susu ibu adalah protein. Protein adalah makanan sel dan berfungsi mengekalkan pertumbuhan normal dan pemeliharaan tisu.

Mengawal atur keseimbangan bendalir dalam badan. Pembinaan hormone, enzim dan antibody memerlukan protein. Selain itu protein dikatakn membantu mengawal keseimbangan asid bes untuk mengangkut nutrient dan sumber tenaga.

ESP memberi tenaga berkekalan untuk ibu yang tahan selama berjam-jan . selain itu ESP membantu ibu memperolehi kesan yang optimum untuk penambilan vitamin-vitamin lain. Kulit juga menjadi lebih licin dan anjal.


Ostematrix (calcium & magnesium)
Dalam susu ibu antara komposisi mineral yang tinggi ialah kalsium. Kalsium penting untuk bina darah, bina tulang, gigi dan saraf dalam tubuh manusia. Bagi ibu yang mengandung atau menyusu pengambilan kalsium tidak boleh dipandang remeh.

Bagi ibu-ibu yang tidak menjaga dan mementingkan pengambilan kalsium dalam diet seharian , maka kalsium untuk penghasilan usus ibu akan diserap dari yang sedia ada lama tubuh ibu.

Jika ini berlarutan, dan si ibu tidak menggantikan semula kalsium ini maka si ibu tadi akan mengalami risiko osteoporosis, rasa sengal kaki dan tulang belakang, mudah letih dan lesu serta muka menampakkan garisan tua.

Pengambilan ostematrix juga dapat membantu ibu yang mengalami masalah susu merudum ketika period.


Omega Guard (EPA & DHA)
DHA adalah asid lemak yang dijumpai dalam badan kita terutamanay pada otak. DHA sangat penting dalam perkembangn otak serta aspek-aspek lain perkembangan janin. DHA  juga asid lemak utama yang ada didalam retina mata , serta organ-organ badan yang lain.

Bayi yang tidak mampu menghasilkan DHA mereka sendiri mereka memperolehi DHA daripada susu ibu. Sebelum mereka dilahirkan , DHA didapati dari ibu melalui plasenta. Dengan itu, ibu akan mengalami kekurang DHA.

Pakar mencadangkan supplement Omega 3 kepada ibu-ibu yang mengandung dan ibu-ibu yang menyusu. Ini adalah untuk menambah DHA untuk perkembangan fetus dan untuk mengekalkan kuantiti DHA untuk diri ibu sendiri.

Pengambilan nutrisi yang lengkap dan berkhasiat sepanjang kehamilan adalah kunci utama kepada:

 • Perkembgan otak dan minda bayi yang sempurna
 • Perkembangan bayi yang sihat
 • Pencegahan bayi dari mendapat jaundice


Keberkesanan set mengandung Shaklee dalam menagani dan membantu mengatasi masalah lazim ibu hamil terbukti memalui pelbagai sharing dari ibu-ibu hamil yang telah menggunakannnya.


Harga Set Mengandung Shaklee

Jika anda memilih set mengandung basic iaitu: vitalea, vitamin c, b complex dan ostematrix harga adalah RM 300 untuk 4 bulan bersamaan RM68 sebulan sahaja.

Demi anakmu yang tidak ternilai dengan seisi dunia itu, adakah mahal dengan RM68 sebulan itu?
Buat ibu yang berhasrat untuk memberikan yang terbaik kepada bayi dalam kandungan dan nak dapatkan set mengandung Shaklee yang lengkap dan mantap bolehlah hubungi saya.

Wakil Pengedar Shaklee Anda:
Harisatun Nida bt Abd Rashid (Nida)
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 987151 ]
♥ SMS/WhatsApp : 01123643327

No comments:

Post a Comment

Punca dan Cara Buang Angin Dalam Badan Paling Berkesan!

Badan rasa berangin, mula rasa loya, pening dan nak muntah. Tapi tersekat. Ia juga boleh menyebabkan perut kembung akibat daripada angin ya...