Healing Crisis Jangan Jadikan Sebab Serik Ambil Vitamin

Healing Crisis


Kebelakangan ini ada pula yang bertanya kepada saya kenapa rasa penig, jerawat keluar dengan banyak, mual- mual, serta tidur terganggu selepas mengambil supplement Shaklee.

 
Nak sihat tapi tiba-tiba keadaan kesihatan makin teruk.

Tarik nafas panjang-panjang. RELAX…..

Sebenarnya itu adalah ‘healing crisis’. Menunjukkan bahawa badan kita sedang berinteraksi dengan baik apabila ambil vitamin. Ramai menganggap healing krisis ini tanda vitamin tidak sesuai diambil.


Jangan takut bila anda menghadapi masalah healing crisis, ini merupakan satu petanda yang baik di mana badan anda sedang memberikan reaksi yang positif terhadap vitamin yang anda ambil dan masalah ini akan berakhir dalam beberapa sela masa. Ia bergantung kepada tahap metabolism badan seseorang.

Krisis pemulihan ialah suatu proses di mana badan seseorang melalui jangkamasa pembersihan dan pembinaan semula.


Sebagai sebahagian daripada proses pemulihan, badan seseorang akan mula menyingkirkan sisa toksik yang telah lama terkumpul di dalam badan selama bertahun-tahun. Proses ini penting supaya memudahkan penyerapan vitamin yang kita makan.


Semasa proses penyingkiran toksik, badan anda akan mengalami tanda-tanda dan gejala tidak selesa, dan ini dikenali sebagai krisis pemulihan.


Dalam falsafah Perubatan Cina, pemulihan yang sebenar perlu sentiasa didahului dengan krisis pemulihan. 


Bagaimana Nak Kurangkan Healing Crisis?

Pada waktu jangkamasa krisis pemulihan ini, minumlah banyak air bersih, rehat secukupnya, dan makanlah lebih sayuran dan buah-buahan. Badan kita memerlukan banyak air untuk menyingkirkan toksin dan elemen-elemen yang tak baik keluar dari badan kita.


Amalkan munum air sekurang-kurangnya 3 liter sehari. Insyaallah kesan itu akan berkurangan. Selagi kita memahami ini adalah simptom pemulihan, kita akan mudah melalui fasa ini. InsyaAlah.


Lebihkan makan sayur- sayuran dan buah-buahan yang tinggi serat untuk memastikan proses pembuangan lancer. Jadi toksin dan sisa racun dalam tubuh dapat dikeluarkan dengan cepat.

Semoga sharing ini dapat membantu sebagai rujukan dan panduan untuk semua. 
Jika ada sebarang pertanyaan boleh lah pm saya. Insyallah saya bantu sedaya boleh...

Wakil Pengedar Shaklee Anda:
Harisatun Nida bt Abd Rashid (Nida)
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 987151 ]
♥ SMS/WhatsApp : 01123643327
♥ fbfanpage: santaivitamin


No comments:

Post a Comment

Punca dan Cara Buang Angin Dalam Badan Paling Berkesan!

Badan rasa berangin, mula rasa loya, pening dan nak muntah. Tapi tersekat. Ia juga boleh menyebabkan perut kembung akibat daripada angin ya...