Nutrisi Yang Baik Membantu Penyembuhan Tulang Patah Dengan Cepat


Patah tulang biasanya dialami oleh mangsa kemalangan.  Patah terbahagi kepada dua keadaan iaitu patah tertutup dan juga patah terbuka. Patah tertutup adalah patah di bahagian dalam dan tiada kecederaan di kulit manakala patah terbuka tulang yang patah akan menonjol keluar pada permukaan kulit.

Tanda-tanda patah
  • Sakit di tempat patah atau berhampiran dengannya
  • Bengkak berserta lebam
  • Hilang daya pergerakan pada bahagian yang tercedera
  • Perubahan rupa bentuk
  • Wujudnya tanda-tanda renjatan

Bagi yang mengalami patah tulang, harapan mereka hanyalah satu, agar patah tersebut cepat sembuh untuk menjalani kehidupan seperti biasa.  Walhal kita sedia maklum, patah tulang biasanya akan mengambil masa untuk baik seperti sebelumnya. 

Secara umumnya, penyembuhan tulang melalui 3 proses secara serentak iaitu berlakunya pembengkakan, penyingkiran sel-sel tulang yang rosak dan pembentukan semula sel-sel tulang yang baru. Selain rawatan moden dan tradisional, perkara yang dapat membantu untuk memepercepatkan proses penyembuhan patah tulang ialah dengan pilihan nutrisi yang tepat.

Cadangan Set Supplement Shaklee untuk Cepatkan Proses Penyembuhan

Pilihan sumber nutrisi yang terbaik, selamat dan semulajadi dari jenama Shaklee dapat membantu anda untuk mengembalikan kekuatan tulang seperti sediakala. Berikut adalah supplement-suplement yang disyorkan untuk patah tulang.

OstematrixOstematrix merupakan supplemen kalsium shaklee yang dapat membantu menguatkan tulang, membantu fungsi saraf dan mengelakkan kekejangan otot  akibat dari kemalangan. Ia membekalkan jumlah kalsium yang mencukupi untuk menjadikan tulang lebih padat, kuat dan sihat.

Esp


Esp merupakan sumber protein yang terbaik yang dihasilakn tanpa perasa tiruan, pewarna dan juga pengawet proteian amat penting untuk pembinaan semula tulang yang patah atau retak. Protein juga diperlukan bagi pertumbuhan sel-sel baru yang tercedera atau yang sudah mati.

Omega guard

Omega guard boleh melambatkan degradasi tulang rawan pada sendi, membaiki sendi yang tercedera akibat patah. Omega guard juga bertindak sebagai pelincir dan membantu untuk bergerak dengan lebih senang. Sebagai bonus juga omega guard dapat memelihara jantung serta dapat mengawal kolestro dalam darah.

Zink kompleksJika anda menjalani pembedahan bagi merawat masalah tulang patah ini, saya syorkan supaya anda mengambil zink kompleks sebagai tambahan. Ini kerana zink kompleks dapat membantu mempercepatkan proses penyembuhan luka. Zink kompleks membantu mengekalkan integrity kulit danmukosa membrane. Zink untuk sintesis dna, pembahagian sel, pembentukan kolagen, sintesis protein dan fungsi imun. Semua proses ini penting untuk penyembuhan semula tisu dan penyembuhan luka.

Jadi, anda tak perlu tunggu lebih lama untuk proses penyembuhan patah tulang yang dialami untuk sembuh. Jangan hanya berdiam diri sahaja.bertindaklah dengan cepat supaya anda dapat melakukan aktiviti yang anda suka dengan cepat. Saya doakan semoha anda cepat sembuh!

Wakil Pengedar Shaklee Anda:
Harisatun Nida bt Abd Rashid (Nida)
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 987151 ]
♥ SMS/WhatsApp : 01123643327


No comments:

Post a Comment

Punca dan Cara Buang Angin Dalam Badan Paling Berkesan!

Badan rasa berangin, mula rasa loya, pening dan nak muntah. Tapi tersekat. Ia juga boleh menyebabkan perut kembung akibat daripada angin ya...